Nintendo Wii konsolları artık hayat süresinin sonuna ulaştı
Nintendo Wii konsolları artık hayat süresini... Oyun devinin 2006 yılında piyasaya sürdüğü fenomen oyun konsolu Nintendo Wii , yedi yıllık üretim tarihi boyunca 101 milyona adet satmıştı.
Ancak 2013’de sona eren üretimden sonra artık tamiratlar da durduruldu. Daha fazla Wii yedek parçası üretmeyecek olan Nintendo Wii , cihazların tamiratını da yapmayacak. Firmanın tamir için cihaz kabul edeceği son tarih 31 Mart olacak.
Nintendo, üretimi duran Wii konsollarının yerine Wii U ve Switch konsollarını piyasaya sürmüştü.
Nintendo sadece kendi ürettiği parçaların dışında üçüncü parti üreticilerden de yedek parçalar alarak Wii tamiratını yapıyordu. Ancak artık özellikle üçüncü parti şirketlerde yedek parça bulmanın zor olduğunun altını çiziliyor.
Bu kararla beraber şirket için yedek parça üreten diğer taşeronların da Wii parçalarını üretmeyi bırakması bekleniyor. Böylece dünya çapında, merdiven altı tamircilerde de Wii tamiratlarının giderek daha zor hale geleceği tahmin ediliyor. Bir diğer deyişle, eğer elinizde çalışan bir Wii cihazı varsa, bozulmadan saklamak için gerekli önlemleri almanızı tavsiye ederiz. Cihaz artık antika olma yolunda hızla ilerliyor.
ABD Uzay Komutanlığı için Star Trek logosu
15 yaşındaki konsolun video oyun tarihinde çok önemli bir yeri var. 100 milyon ailenin salonuna 15 yıldır video oyunu ulaştıran konsol için üretilen sayısız video oyunu da video oyun endüstrisinin gelişmesi için büyük katkıda bulundu.
"Nintendo Wii konsolları artık hayat süresinin sonuna ulaştı" haberi, 29 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Nintendo Wii konsolları artık hayat süresinin sonuna ulaştı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nintendo Wii konsolları artık hayat süresinin sonuna ulaştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 15 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.