Nisa, ölen nişanlısının ideali için üniversiteyi bıraktı; polis olacak

Nisa, ölen nişanlısının ideali için üniversiteyi bıraktı; polis olacak

Nisa, ölen nişanlısının ideali için üniversi... Bursa'da, 4 ay önce kamyonun çarptığı yolcu otobüsünde hayatını kaybeden Emirhan Şen'in (20) nişanlısı Nisa D., sevdiğinin hayalleri için okulunu bıraktı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Fakültesi'nden vazgeçip, polislik sınavlarına hazırlanan Nisa D., "Emirhan'ım için polis olacağım, kararlıyım" dedi.

Bursa çevre yolu İsmetiye viyadüğü mevkisinde 5 Mayıs'ta meydana gelen kazada, Seyit Ali Akpekmezci'nin kullandığı 16 JZD 68 plakalı hafriyat kamyonu, İstanbul'dan Eskişehir'e giden Barış Kantaroğlu yönetimindeki 34 ZSZ 14 plakalı "İstanbul Kalesi" firmasına ait yolcu otobüsüne arkadan çarptı. Kazada 37 yolcu, 2 şoför ve 1 muavinin bulunduğu otobüsteki yolculardan Emirhan Şen hayatını kaybetti, 6 yolcu ise yaralandı. En büyük ideali polislik olan Emirhan'ın ölümü; eşinden ayrıldıktan sonra oğlunu tek başına büyüten Ayla Karamuk'u, ağabeyi Batuhan Şen'i ve nişanlısı Nisa D.'yi üzüntüye boğdu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Fakültesi'nde okuyan Nisa D., Emirhan ile 2 yıl önce internette tanışıp, bir süre önce de nişanlandığını söyledi.

'ÖLÜMÜ HİÇ AKLIMA GELMEMİŞTİ'

Emirhan'ı anlatan Nisa D., "Emirhan, çok özel bir kişiydi. Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca ve Çince biliyordu. Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu'nu birincilikle bitirmesine rağmen ısrarla polis olmak istiyordu. Polislik hayaliyle yatıp kalkıyordu. Sınavlara da yanımda hazırlanması için İstanbul'dan Bilecik'e geldi. Kurslara devam ettiği sırada, güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. Kendisiyle yarınlarımızın hayallerini kuruyorduk. O hafta Emirhan annesi, anneannesi ve babaannesi ile Ayvalık'a tatile gitti. Tatil sonrası dönüş yolunda kendisiyle defalarca konuştum. Öğleden sonra aradığımda telefonu cevap vermiyordu. Gönderdiğim mesajlar ulaşmıyordu. Daha sonra kaza olduğunu öğrendim. Canım çok yandı. Öldüğü hiç aklıma gelmedi. Tanıdıklarımı hastaneye gönderip, kendisiyle ilgilenmesini istedim sonra da acı haberi alınca yıkıldım" diye konuştu.

Emirhan'ın ölümünü bir türlü kabul edemediğini söyleyen Nisan D., "Onun özlemi ve hayaliyle yaşıyorum. Sonunda Emirhan'ın idealini yerine getirmek için polis olmaya karar verdim. Üniversite eğitimimi sonlandırıp, polislik sınavlarına hazırlanıyorum. Emirhan'ım için polis olacağım, kararlıyım" dedi.

1 GECE ÖNCE "HAKKINI HELAL ET" DEMİŞ

Emirhan'ın annesi Ayla Karamuk da Nisa'nın, Emirhan'ı hiç unutmadığını, kendisiyle her gün görüştüğünü, haftanın birçok günü de evine gelip, nişanlısının kaldığı odaya kendisini kilitleyerek fotoğraflarına bakıp, yatağında yattığını söyledi. Karamuk, "Kızımla o günden sonra hep görüştük. Nisa'ya yalvarmama rağmen okulunu bıraktı ve polis olarak Emirhan'ın hayallerini gerçekleştirme kararı aldı. Ben de maddi ve manevi destek olacağım, mezuniyetine gitmenin nasip olmasını istiyorum" diye konuştu.

Emirhan'ın ailesine de çok bağlı olduğunu anlatan Karamuk, "En büyük ideali, polis olarak şehit düşmekti. Bunu bana sürekli söylüyordu. O hafta Emirhan ile anneannesi ve babaannesi ile Ayvalık'a tatile gittik. Dönüşten 1 gece önce yanıma oturan Emirhan, "Anne hakkını helal et. Bende çok emeğin var" dedi. Adeta ölümü içine doğdu. "Sen ne diyorsun oğlum" dediğimde, "Anne düşünsene polis oğlun şehit olmuş. Mezarına Türk bayrağı asmışlar. Bundan daha gurur verici bir olay olur mu?" dedi. Hemen konuyu değiştirdim" dedi.

Tatil dönüşü Emirhan'ı Bilecik'e kendisinin götürmek istediğini ancak oğlunun otobüsle gitmek istediğini söyleyen Karamuk, "Kabul etmedi. "Kesinlikle istemiyorum. Gerek yok, otobüsle giderim" dedi. Israrıma rağmen teklifimi kabul etmeyip, otobüse bindi. O otobüs yolda kaza yaptı ve sadece Emirhan'ım öldü. Acı haberi alınca yıkıldık. Üzüntüden 28 yaşındaki ağabeyi Batuhan kalp krizi geçirdi. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah, kimseye evlat acısı yaşatmasın" diye konuştu.

"Nisa, ölen nişanlısının ideali için üniversiteyi bıraktı; polis olacak" haberi, 28 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nisa, ölen nişanlısının ideali için üniversiteyi bıraktı; polis olacak haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nisa, ölen nişanlısının ideali için üniversiteyi bıraktı; polis olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri