Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı her şeyi anlattı! 'Pişmanım' dedi, Kasım 2022 tarihine işaret etti

Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı her şeyi anlattı! 'Pişmanım' dedi, Kasım 2022 tarihine işaret etti

Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı her şeyi ... Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili yürütülen soruşturmada etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen ailenin hem avukatı, hem de muhasebe işlerine bakan Ahmet Gün'ün ifadesi ortaya çıktı. Ahmet Gün savcılık ifadesinde, "Burada mal karşılığı...

Türkiye, günlerdir Dilan Polat ve engin Polat çiftiyle ilgili başlatılan soruşturmayı yakından takip ediyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafınca yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edilmişti.

dilan-polat-gozalti-2135844

Toplam 19 saat süren işlemlerin peşinden 18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanırken 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklanmıştı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 14 olmuş; 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Polat ailesi soruşturmasında en eleştiri adlardan olan ve ailenin hem muhasebe işlerine bakan hem de avukatlığını yapan Ahmet Gün 5 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ahmet Gün geçtiğimiz günlerde savcıya ifade vererek etkin pişmanlıktan yararlanmak istemişti. Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen ve sonraki aşamalarda savcılık koordinesinde kolluk güçlerine her türlü desteğe hazır olduğunu söyleyen Ahmet Gün'ün ifadesi ortaya çıktı.

hfghjfj

Avukat Ahmet Gün savcılık ifadesinde, “Ben etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak suretiyle ifade vermek istiyorum. Ben ortalama 3-4 yıldan bu yana soruşturmanın şüphelileri Polatlara ait şirketlerin mali müşavirliğini yapıyordum. Yaklaşık 2 yıl öncesine kadar muhasebe ücretini ödeyemiyorlardı, bazen de geç yatırıyorlardı. Soruşturma kapsamındaki tasfiye halindeki Fekben Plastik Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, tasfiye halindeki BYZGUN Güzellik Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ve tasfiye halindeki Tekbaşer Metal ve Sanayi Mamulleri Ticaret Anonim Şirketi adlı firmalar düzmece fatura düzenlemek için kurulmuş firmalardır. Bu firmaların düzmece fatura düzenlenmesi amacıyla devrini Sezgin Polat aldırmıştır. Bu firmaların naylon fatura kesen düzmece firmalar olduğu mevzusunda Engin Polat'ın da bilgisi vardır.

fdsfsf

Ahmet Gün ifadesinin devamında, “Bu firmalar Dipomed Medikal Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ticaret A.Ş., Rise And Shine ve DP Güzellik A.Ş. adlı firmalara da düzmece fatura düzenlemişlerdir. Rise And Shine firmasının satışları çok yüksek görünüyordu, bu nedenle tasfiye halindeki şirketlerden bu firmaya ve bahsettiğim firmalara dolgu amaçlı fatura düzenleniyordu. Hatırladığım kadarıyla Engin Polat bana telefon görüşmesinde Rise And Shine firmasının bu ayki cirosunun 80 milyon liraya ulaştığını söylemişti, ben de kendisine 'Maşallah iyi satış yapmışsınız' dedim, ama daha sonra beyanname tarihine geldiğimizde yani 1 ay sonraki beyan verme tarihine yaklaştığımızda bana bu firmadan 80 milyon lira yerine yarı yarıya 40-45 milyon lira arasında satış faturası getirildi. 80 milyon lira tutarındaki faturaların ortalama yarısını iptal etmişler, bu nedenle bana 40-45 milyon lira aralığında fatura gönderilmiştir. İptale konu mallar web ya da başka bir yolla nihai tüketiciye gitmemiş olabilir ama bu iptal edilen faturaların bedelleri dağıtıcı şirket vasıtasıyla komisyonu kesilerek Rise And Shine hesaplarına gelmektedir" ifadelerine yer verdi.

"Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı her şeyi anlattı! 'Pişmanım' dedi, Kasım 2022 tarihine işaret e." haberi, 10 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Magazin kategorisi altında bulunan Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı her şeyi anlattı! 'Pişmanım' dedi, Kasım 2022 tarihine işaret e.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı her şeyi anlattı! 'Pişmanım' dedi, Kasım 2022 tarihine işaret e.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Magazin konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:50 Tiktok, Instagram'a Rakip Olacak Yeni Uygulaması 'Tiktok Notes' ile Fotoğraf Paylaşımına Giriyor
  2. 17:43 Tunus Kıyılarında 19 Göçmenin Cansız bedenine ulaşıldı
  3. 17:39 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti
  4. 17:36 Hızlı ve Lezzetli: 15 Dakikada Kaşık Tatlısı Tarifi!
  5. 17:28 İYİ Parti'de bir istifa daha! Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifasını verdi
  6. 17:17 New Jersey'de Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne Yapılan Saldırıda Nefret Suçlaması
  7. 17:16 Europol ve Bosna-Hersek Polisi Ortak Operasyonla Uyuşturucu Karteline Darbe Vurdu
  8. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  9. 17:06 Hastalıklara Veda! Doğal Antibiyotik Kaynağı: Çaya "2-3 Tane Atmanız Yeterli
  10. 17:05 Memur Maaşlarında Kesinti Sürprizi! SGK Uzmanı Ali Tezel Uyardı
  11. 17:05 İYİ Parti'de istifa dalgası büyüyor: Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifa etti!
  12. 17:05 Bitkileri Tehdit Eden Pas Hastalığı: Belirtileri ve Zararları Nelerdir?
  13. 17:05 Altın Ateşi Yeniden Alevlendi! Gram Altın'da Fırsat Penceresi Açıldı!
  14. 16:58 Tesla, Küresel Talepteki Düşüşe Yanıt Olarak Avrupa Fabrikasında 400 Kişiyi İşten Çıkaracak
  15. 16:55 Kapadokya, 23 Nisan'da Türk Bayraklarıyla Renklendi
  16. 16:50 Melissa Vargas'ın Rekorlarıyla Dolu Vodafone Sultanlar Ligi Finali
  17. 16:46 Japonya'da Yasukuni Tapınağı Ziyaretleri: Gelenek, Diplomasi ve Tartışmalar
  18. 16:43 İslam Memiş uyarıyor: "Gram altın yine bir anda 2700 lira seviyesine fırlayabilir"
  19. 16:42 Belçika'da Alkollü Araç Kullanma Davası: 'Gut Fermantasyonu' Savunması Reddedildi
  20. 16:38 Cenk Tosun'un Transferinde Sürpriz Bir Dönüm Noktası: Eyüpspor Devrede!
Magazin Haberleri