Numan Kurtulmuş: Deniz Baykal'a teşekkür ederim

Numan Kurtulmuş: Deniz Baykal'a teşekkür ederim

Numan Kurtulmuş: Deniz Baykal'a teşekkür ederim Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AKP Sincan İlçe Başkanlığı ile Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa Değişikliği Paketi Referandum Oylaması Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısına'...

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AKP Sincan İlçe Başkanlığı ile Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa Değişikliği Paketi Referandum Oylaması Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısına' katıldı. 

Almanya'nın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, etkinliğine izin vermemesini eleştiren Kurtulmuş, “Almanya, Adalet Bakanı Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin toplantı yapmasını engelliyor. Niye engelliyorsunuz? Böylesine çifte standart olur mu? Almanya’da Türk vatandaşlarımızın varlığı, Almanya için bir garantidir. Müslüman bir toplum olarak orada problemsiz bir şekilde yaşıyorlar. ''Hayır’ diyeceğini bildiğiniz Deniz Baykal geleceği zaman toplantı yapabilir diyeceksiniz. Deniz Baykal’a teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Çok hassas bir şekilde yaklaştı. Türkiye düşmanlığı, Erdoğan düşmanlığı gözlerini karartıyor. Faşizmin ayak sesleri Avrupa’da artık duyuluyor. Aşırı ırkçılar Almanya’nın, Fransa’nın, Avusturya’nın, Belçika’nın başına bela olacaklar. Şimdiden dostça uyarıyoruz. Nerede insan hakları, demokrasi. Bütün bunları ayaklar altına alıyorsunuz. İstediğiniz yasağı yapın. Biz oradaki dostlarımızla her yerde buluşuruz. Biz gönülden gönüle, zihinden zihine, kalpten kalbe oradaki kardeşlerimiz ile buluşur ve onlarında büyük oranda evet vermesini sağlarız. Avusturya’nın Dışişleri Bakanı, ''Sayın Erdoğan’ın Avusturya’ya gelmesini istemiyoruz’ diyor. Arkadaş, aklınızı başınıza alın. Sayın Erdoğan veya AK Partili bakanlar oraya gittiği zaman ''Ey Avusturyalılar. Kendi siyasetinizde şuna oy verin’ diye bir şey demeyecek. Zaten meşru olarak Türkiye’de bir anayasa değişikliği ile ilgili halk oylamasına katılacak. Niye bu kadar çok ürküyorsunuz, niye bu kadar çok evetlerin yüksek çıkması sizi telaşlandırıyor. Aynı Dışişleri Bakanı geçtiğimiz yıl Makedonya’daki seçim kampanyasına katılmış. Hem de Makedonya’da mevcut siyasi partisine oy verin diye bir konuşma yapmış. Hiç merak etmesinler, bu yaptıklarını bu millet görüyor. Dünyanın her yerinde bu sandıklara sahip çıkacaktır. Büyük resimde 2. Sykes Picot’ta büyük Türkiye’ye, güçlü Türkiye’ye, hızlı karar alan Türkiye’ye, dünya 5’ten büyüktür diyerek dünyaya meydan okuyan bir Türkiye’ye yer yoktur'' diye konuştu.

'KARARGAH RAHATSIZ FİLAN DEĞİL'

''Karargah Rahatsız’ haberine ilişkin de değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Karargah falan rahatsız değil. Türkiye’de, sivil iradenin bir emrindeki askerin tıkır tıkır işini yapıyor olmasından ve sivil irade ile uyumlu çalışmasından rahatsız olanlar var. Askeri siyasete çekme devri 15 Temmuz akşamı bitmiştir. TSK, 15 Temmuz’dan sonra en ağır bedeli ödemiştir. TSK, 15 Temmuz darbe girişimi ile tarihinin en büyük itibar kaybına uğramıştır. Şimdi şimdi itibarını düzeltiyor. Eğer içindeki FETÖ’cü eşkıyayı temizlemeseydi Fırat Kalkanı Operasyonunu bu kadar rahat yapamazdı. Darbenin ya da askeri bir şekilde teşvik ederek olağanüstü döneme gitmenin önünde en büyük engelin millet olduğunu göstermiştir. Artık bunlar geride kaldı. Birileri Türkiye siyasetinin köşeye sıkıştırmak için belli numaralar yapmasınlar. Manşetleri de söylüyorum, Sayın Erdoğan buraya gelmesin toplantı yapmasın diyenleri de söylüyorum, hepiniz bir araya gelseniz ne yaparsanız yapın milletin üstünde hiçbir sözü kabul etmiyor, millet iradesinden başka hiçbir güce değer vermiyoruz. 15 Temmuz’un devamı 16 Nisan’da. Oradaki cesaret ve kararlılığı bu millet 16 Nisan’da da gösterecektir.''

"Numan Kurtulmuş: Deniz Baykal'a teşekkür ederim" haberi, 05 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Numan Kurtulmuş: Deniz Baykal'a teşekkür ederim haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Numan Kurtulmuş: Deniz Baykal'a teşekkür ederim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  2. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  3. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  4. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  5. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  6. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  7. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  8. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  9. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  10. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  11. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  12. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  13. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  14. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  15. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  16. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  17. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  18. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  19. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  20. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
Politika Haberleri