Nuray Babacan: AK Parti seçim takip sistemi kurdu, ilk sonuçlanan büyükşehirler olacak

Nuray Babacan: AK Parti seçim takip sistemi kurdu, ilk sonuçlanan büyükşehirler olacak

Nuray Babacan: AK Parti seçim takip sistemi... Siyasi partilerde seçim gecesine yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Seçim sonuçlarının manipüle edilmemesi ve parti genel merkezleri tarafından kontrol edilmesi için merkezler oluşturuldu.

Yerel seçimlere geri sayımın başlamasıyla birlikte tüm hazırlıklar hızlandı. Yüksek Seçim Kurulu, olası aksaklıkları gidermek ve eleştirilerin hedefi olmamak için art arda testler düzenledi. Tüm partilerin katılımıyla seçim tatbikatı yapıldı, tüm enerji ve siber güvenlik hatları kontrol edildi. 31 Mart akşamı ilk olarak 30 büyük şehrin sonuçlarının öğrenileceği, tüm sonuçların ise en geç 21.00 gibi alınması planlanıyor.

YSK’da son üç aydan beri süren çalışmalarda sona gelindi. Kurum, oy verme gününe ilişkin hazırlıklarını tamamladı. Edinilen bilgiye göre, dışarıdan yapılabilecek siber saldırılara karşı YSK’nın internet sisteminin güvenlik duvarı güçlendirildi. Deprem bölgesine ilişkin çalışmalar için inceleme ekipleri oluşturuldu. Bu bölgelerde oy verme işleminin aksayan yönleri incelendi. Genel seçimlerde olduğu gibi oyların konteynerlerde verilmesine devam edilecek.

Tüm kamuoyunun merakla beklediği oy verme günü, sayım işlemi başladığında önce 30 büyükşehir belediye başkanlığı pusulası, ilçe belediye başkanlığı pusulası, belediye meclis ve il genel meclis üyeliği pusulası ve büyükşehirlerdeki muhtarlık sayımı yapılacak. Bu nedenle Türkiye önce 30 büyükşehir belediye başkanının kim olduğunu öğrenecek. 51 ilde de önce belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve muhtarlık sayımı yapıldıktan sonra seçim tamamlanacak.

PARTİLİLER DİKKAT

Siyasi partilerde seçim gecesine yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Seçim sonuçlarının manipüle edilmemesi ve parti genel merkezleri tarafından kontrol edilmesi için merkezler oluşturuldu. Islak imzalı oylama tutanakları, hile yapılmaması çok önemli olduğu için tüm parti temsilcileri, bu tutanaklardan alınan sonuçları genel merkezlere iletecekler. Bu tutanak alınana kadar parti temsilcilerinin bulundukları sandık başlarını terk etmemeleri büyük önem taşıyor. Bu durum özellikle kıl payı sonuçların belirleneceği il ve ilçeler için çok önemli olacak.

HAZIRLIKLAR TAMAM

İktidar partisi de genel merkezde Sonuç Alım Sistemi adını verdikleri altyapının hazırlıklarını tamamladı. AKP kurmaylarına göre, en geç saat 20.00 civarında 30 büyükşehrin sonucu ortaya çıkacak. Simülasyonların saat 19.00 gibi belli olacağı, sonuçların da en geç 21.00’de belli olacağı iddia ediliyor.

"Nuray Babacan: AK Parti seçim takip sistemi kurdu, ilk sonuçlanan büyükşehirler olacak" haberi, 28 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Nuray Babacan: AK Parti seçim takip sistemi kurdu, ilk sonuçlanan büyükşehirler olacak haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nuray Babacan: AK Parti seçim takip sistemi kurdu, ilk sonuçlanan büyükşehirler olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Gazete Pencere

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:35 Mercedes'ten devrim yenilik: Efsane G Serisi artık tamamen elektrikli
  2. 13:29 Ekonomik krize inat Tesla'dan dev indirim!
  3. 13:24 Boeing, uçan araba üretme kararı aldı! 2030 yılına kadar göklerde olacak
  4. 13:22 Sürücüler dikkat: Sıcak havalarda sakın böyle yola çıkmayın!
  5. 13:12 Sadece 628 bin liraya Volkswagen Polo almak ister misiniz? Hem de sıfır
  6. 13:10 TOOG'un rakibi iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
  7. 13:07 Türkiye uyarısı: 2024 ılımlı zayıflama yılı olacak
  8. 13:04 Borsa İstanbul'da tarihi zirve yaşandı
  9. 13:02 Dev Otomobil Devi İflasın Eşiğinde! 4 Markayla Satış Görüşmeleri Başladı! Borsa Alarmda!
  10. 13:02 Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!
  11. 13:02 Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
  12. 13:02 Bankacılık sektörünün mevduatında artış görüldü
  13. 13:01 Şaraplarda Zam Dalgası! İki Grubun Fiyatları Yukarı Fırladı
  14. 13:00 Yılan Sanıp Korkmayın! Bu Varlık Çiftçiler İçin Muhteşem Bir Fayda Sağlıyor
  15. 13:00 Yerli Renault Duster'da fiyat karışıklığı! Artık Bursa'da üretiliyor
  16. 12:57 Fiat Egea Cross'un yeni fiyatları açıklandı
  17. 12:55 Elektrikli otomotivde devrim! Bu süspansiyon bataryayı da şarj ediyor
  18. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  19. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
  20. 12:49 Yeni Chery modelleri: Avrupa’nın da gözü artık Uzak Doğu’da
Medya Haberleri