Nuray Babacan: AK Parti’de eteklerdeki taşlar dökülmeye başladı

Nuray Babacan: AK Parti’de eteklerdeki taşlar dökülmeye başladı

Nuray Babacan: AK Parti’de eteklerdeki taşla... Sırada Ankara ve İstanbul var.

İktidar partisi, yerel seçim yenilgisinin faturasını kesmeye başladı. Operasyon il örgütlerinden başlayarak, kongrede MKYK ve genel merkez yönetimiyle son bulacak. Tabii hükümette yapılması planlanan değişiklik de bundan bağımsız sayılmaz. Rize ve Adıyaman il başkanlarının istifasının ardından sırada Ankara ve İstanbul il yönetimleri var. Bu arada partideki toplantılarda eleştirilerin dozu hızla artıyor ve çok ilginç saptamalar yapılıyor.

SÜREÇ HIZLANACAK

Eteklerdeki taşlar dökülmeye başladı. Son iki aydan beri partide ve sarayda yapılan toplantıların ardından düğmeye basıldı. Sonbaharda yapılacak kongreye kadar taşlar epey döşenecek. İllerinde başarısız olan örgütler tasfiye edilecek. Yeni delegeler, yeni isimlerle belirlenecek. Önümüzdeki günlerden itibaren büyük illerinde içinde olduğu seri istifaları beklemeye başlayabiliriz. Kimse istifaların il başkanlarının kişisel tercihi olduğunu düşünmesin, genel merkezden gelen talimatı yerine getiriyorlar.

HERKES SORUMLU DEMİŞTİ

Erdoğan’ın son haftalarda yaptığı seri toplantılardaki sözleri anlamlıydı. Cumhurbaşkanı, yerel seçimi sonuçlarından herkesin sorumluğu olduğunu dile getirerek, hem genel merkez yönetimini hem de parti örgütünü sonuçlardan sorumlu tutmuştu. Erdoğan’ın "Seçim sonuçlarına ilişkin kapsamlı bir analiz ve istişare yapmadan, tabloyu tam göremeyiz. Bu teşhisi doğru koyup tedaviyi iyi yapmamız lazım" sözlerinden sonra operasyon başladı.

AÇIK AÇIK KONUŞTULAR

Gelelim, sonuncusu geçtiğimiz günlerde yapılan milletvekili nabız toplantılarına. Seçim sonuçları çok can yakmış olmalı ki,; son 5-6 yıldan beri parti içerisinde bu kadar açık sözlü eleştirilerin yapıldığını görmedik. Tabii bu toplantıların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılmadığını söyleyelim. Milletvekilleri son derece rahat bir şekilde grup yönetimine veya genel merkez yönetimine dertlerini anlatıyorlar. Neler yok ki…

İSRAF- ŞATAFAT

Son toplantıya daha önceki toplantılara katılamayan milletvekilleri çağrıldı. Seçimin kaybedilme nedenleri arasında, çakarlı makam araçlarından, uzun siyasetçi konvoylarına, şatafatlı siyasetçi görüntülerinden, çoklu maaşlara kadar sayılmayan kalmadı. Kötü ekonomi, kötü adaylar ve çalışmayan örgüt gibi sorunlar sıralandıysa da parti içinde özellikle savurganlık, israf ve kötü görüntüler üzerine yapılan eleştiriler ilk kez bu kadar fazlaydı.

NEREDE KÜRTLER?

Yapılan değerlendirmeler arasında bazıları, partinin ana felsefesinden uzaklaşmasının bugünkü seçim sonuçlarını getirdiğini aktarması ilginçti. "Nerede Kürtler, Nerede Aleviler?" diye soran siyasiler oldu. Bu ilginç değerlendirmenin bir kısmını burada aktarıyorum;

"Bizim bir hikayemiz yok artık. Bu hikaye aslında 2019 seçimleri ile bitmişti. Yenisini de yazamadık. AK Parti’nin kuruluş felsefesindeki en önemli unsur, yenilikçi ve reformcu bir parti olmasıydı. AK Parti bu ülkenin çimentosuydu. Nerede bu çimento? Aleviler nerede, Kürtler nerede? Türkiye’de şu anda hukuk sistemine güven yok. Bu nedenle ekonomiye de güven yok. Eğer bu iki unsurda güven tesis edilirse, AK Parti’nin yeni hikayesinin başlangıcı olur. AK Parti’nin oy oranlarına en az 10 puan katkısı olur…"

EMEKLİ FRENİ

Aklı başında değerlendirme yapanların görüşleri ne kadar ciddiye alınacak bilinmez. Aynı toplantıda temmuz ayında emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiğini söyleyenler de oldu. Ancak pek destek bulmadı. "Hangi kaynakla bunu yapacaksınız? Durum ortada. Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu. Onun getirdiği fatura ödeniyor şu anda. Bu tip öneriler ülkenin hayrına olmaz" itirazları yükseldi.

ZİHNİYET DEĞİŞMEDİKÇE

Kapalı kapılar ardından yapılan bu ‘günah çıkarmaların’ ne kadarı parti politikalarına yansıyacak bilinmiyor. "Zihniyet değişmediği sürece farklı olmaz" diyenler, buna örnek olarak genel seçimden sonra açıklanan kabineyi gösteriyorlar. Kabinede iki bakan hariç geniş bir değişiklik yapılmasına rağmen pek bir şeyin değişmediğini kendi arkadaşları anlatıyor…

"Nuray Babacan: AK Parti’de eteklerdeki taşlar dökülmeye başladı" haberi, 24 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Nuray Babacan: AK Parti’de eteklerdeki taşlar dökülmeye başladı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nuray Babacan: AK Parti’de eteklerdeki taşlar dökülmeye başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Gazete Pencere

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:00 Jennifer Lopez'in arkadaşları detayları anlattı!
  2. 03:57 EURO 2024'te milliler Gürcistan maçına hazırlık yapıyor
  3. 03:31 Peru'da 6 büyüklüğünde deprem
  4. 03:23 Araç tarlaya uçtu: 6 yaralı var
  5. 01:08 Eski iPhone'larda da kullanılabilecek iOS 18 özellikleri açıklandı
  6. 01:00 Videolarının görüntülenme sayısını bu yöntemle artırdı ve sadece 4 ay içinde 415 bin dolar kazandı!
  7. 00:33 Milli halterci Zehranur Aslan'dan büyük başarı elde etti: Avrupa ikincisi oldu
  8. 00:19 Çankırı’da bayramın ilk günü 249 acemi kasap kendini kesti
  9. 00:12 İnsansız kara aracı ALPAR, uluslararası alanda ilk kez sergilenecek
  10. 00:12 Kimse bunu beklemiyordu! Türkiye'nin 30 yıllık dev şirketi iflasın eşiğinde
  11. 00:04 Forbes'in sorusu üzerine yapay zeka yanıtladı: İşte ChatGPT'nin elimizden alacağı o 10 meslek
  12. 00:01 50 Bin emeklinin maaşları bayram sonrası yatırılmayacak şekilde kesildi!
  13. 23:29 Meteorolojinin Kurban bayramının 2. gününde İstanbul hava durumu açıklandı
  14. 22:47 Netanyahu İsrail ordusunun açıklamasını tanımadı: "Bu asla olmayacak"
  15. 22:47 A Milli Takım'a son uyarı yapıldı: O davranışı yapan yanacak!
  16. 22:47 Belçika-Slovakya maçı hangi gün, saat kaçta ve hangi kanalda oynanacak?
  17. 21:21 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: "Rusya ve Rus yönetimi adil bir barışa hazır değil"
  18. 18:41 Otomobilde ÖTV indirimlerine kısıtlama geliyor! Vergi istisna süresi değişecek
  19. 18:41 AKP vekili iddia etti: 30 DEM Partili Belediye Başkanı hakkında soruşturma!
  20. 18:40 ABD'de bir su parkına silahlı saldırı düzenlendi ve birçok kişi yaralandı
Politika Haberleri