Nuray Babacan: AK Partililerin saha analizi tatsız: Emekliler, ekonomi, isteksizlik

Nuray Babacan: AK Partililerin saha analizi tatsız: Emekliler, ekonomi, isteksizlik

Nuray Babacan: AK Partililerin saha analizi ... AKP kulislerine göre, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyayı çok iyi kullanıyor ve buna çok para ayırıyor. Murat Kurum’un potlarını sürekli izleyip, büyüten bir ekip olduğu iddiası var. AKP’nin eski yöntemlerini şimdi İmamoğlu ve ekibinin gayet iyi kullandığı belirtiliyor.

Yerel seçimlerde sahaya inen Başkent ekibi, ilginç gözlemler yapıyor. AKP’liler sahada kendilerini en çok zorlayan konuları, düşük emekli maaşı, artan hayat pahalılığı ve örgütün isteksiz hali olarak özetliyor. Göçmenler bu kez o kadar prim yapmıyor, çünkü İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda geçmişten daha titiz çalıştığı iddia ediliyor. İstanbul’la ilgili ise anlatılan çok şey var…

SAHADAN MEMNUN DEĞİLLER

Seçim bölgelerinde yerel seçim çalışmalarına katılan partililer, tüm analizlerin İstanbul üzerinden yapılmasına karşın Anadolu’da da sıkıntılı durumlar olduğunun farkında. Sadece Yeniden Refah Partisi gerçeğiyle değil, düşük emekli maaşları, sürekli artan hayat pahalılığı en büyük sorunları.

HER YERDE KARŞILARINA ÇIKIYOR

AKP’liler önlerine çıkan sorunları özetlerken, "İlk başlık emekliler. Bu kesimde iki ayrı sıkıntı var. En düşük emekli aylığıyla geçinme sorunu yaşayanlar çok karşımıza çıkıyor. Diğer sorun ise yüksek prim ödemesine rağmen en düşük emekli aylığı ile aralarındaki makas kapanan ve haksızlığa uğradıklarını düşünen kitleler. Ekonomik sorunlar, enflasyon ve hayat pahalılığı her gittiğimiz yerde önümüze çıkıyor" değerlendirmeleri yapıyorlar.

İSTANBUL YERİNDE SAYIYOR

Genel tablo böyle ortaya konulurken, konu bir türlü ivme kazanılamayan İstanbul adayı için neler yapılacağına geliyor. Temel olarak tabanın, örgütlerin isteksizliğine ilişkin saptamalar da sık sık önümüze geliyor. Hatta Murat Kurum’a destek vermek için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bakanların kampanyanın bir unsuruna dönüştürülmesi tartışılıyor. Ama bunun olumsuz etkileri olacağını iddia edenler de az değil.

ERDOĞAN SAHAYA İNERSE NE OLUR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahada olmasının, Ankara’da lehte, İstanbul’da aleyhte sonuç doğurabileceğini, sert ve polemik ağırlıklı bir kampanyanın sıkıntıları olabileceği değerlendiriliyor. Bu durumda, Erdoğan karşıtlığının devreye gireceği ve muhalefeti birleştireceği yorumları yapılıyor.

İMAMOĞLU ANALİZLERİ

AKP kulislerine göre, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyayı çok iyi kullanıyor ve buna çok para ayırıyor. Murat Kurum’un potlarını sürekli izleyip, büyüten bir ekip olduğu iddiası var. AKP’nin eski yöntemlerini şimdi İmamoğlu ve ekibinin gayet iyi kullandığı belirtiliyor.

ANKETLER NE DİYOR

Kamuoyuyla paylaşılan anketler, AKP’ye de geliyor. Son dönemde art arda yapılan birkaç anket olduğu, bunlarda İmamoğlu’nun 2 veya 3 puan önde göründüğü, kendi anketlerinde ise halen başa baş durumun sürdüğü iddiası var. Bazı partililer, İstanbul’da kararsız oranının yüzde 15 civarında olduğunu, bunların yarısının ideolojik tercihlerle partilerine döneceğini, kalanların vereceği kararın belirleyici olacağını dile getiriyorlar.

KURUM’U KURTARMA ÇABASI!

Murat Kurum’un bir türlü yükselmeyen ivmesi için son virajda yeni vaatler ve yeni projeler açıklanacak. Daha önce de yazdığımız gibi bakanlıkların İstanbul ağırlıklı projeleri bu döneme denk getirilerek lanse edilecek. Atatürk Havalimanı’nın Tekno Parka dönüştürülmesi, geçen hafta açıklanan Haydarpaşa Garı projesi gibi konularla destek verilmeye çalışılıyor.

ANKARA AYNI GİBİ

Ankara’ya gelince. Partideki havada önemli bir değişiklik yok. Mansur Yavaş açık ara önde. Sadece Turgut Altınok’un birkaç puanlık ivme kazandığı bunun da farkı pek etkilemediği ve 13 puan fark olduğu savunuluyor. Ankara ekibi, kampanyada ihmal edildiklerini ve yalnız bırakıldıklarını düşünüyor.

İLGİNÇ SAPTAMALAR

Daha ilginç saptama ise Ankara’nın ilçeleriyle ilgili. Başkentte Mansur Yavaş’ın kazanacak olmasının ilçelerde AKP’nin aleyhine sonuç doğurabileceğini söyleyenler var. Şöyle ki; seçmenin büyükşehirde kime verdiyse, ilçede de onun partisini tercih etme eğiliminde olduğu belirtiliyor. Bu durumun, Ankara’nın ilçelerinde CHP’nin oy artırması, hatta AKP’deki bazı ilçelerin CHP’ye geçmesine neden olabileceği değerlendiriliyor.

"Nuray Babacan: AK Partililerin saha analizi tatsız: Emekliler, ekonomi, isteksizlik" haberi, 08 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Nuray Babacan: AK Partililerin saha analizi tatsız: Emekliler, ekonomi, isteksizlik haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nuray Babacan: AK Partililerin saha analizi tatsız: Emekliler, ekonomi, isteksizlik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Gazete Pencere

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  2. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  3. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  4. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  5. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  6. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  7. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  8. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  9. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  10. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  11. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  12. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  13. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  14. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  15. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  16. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  17. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  18. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  19. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  20. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
Medya Haberleri