Nuray Babacan yazdı: AKP’de güçlü aday sorunu; İstanbul anketi: Koca ve Kurum

Nuray Babacan yazdı: AKP’de güçlü aday sorunu; İstanbul anketi: Koca ve Kurum

Nuray Babacan yazdı: AKP’de güçlü aday sorun... Hafta sonu yapılacak kongrenin ardından yerel seçim startı verecek olan İktidar Partisi, hala büyükşehirlerde güçlü ve etkili aday sıkıntısı yaşıyor.

Nuray Babacan

Kulislerde adı geçenlerle ilgili yapılan anketler tatmin edici çıkmadı. Son İstanbul anketinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın birinci, eski bakan Murat Kurum’un ikinci sırada çıktığı belirtiliyor. İstanbullulara göre öncelikli kent sorunları trafik, kentsel dönüşüm, çeteleşme ve sokak köpekleri olarak çıktı.

Edinilen bilgiye göre AKP, özellikle büyükşehirlerde göstereceği adaylar için il il anketler yaptırıyor. Büyükşehirler için etkili ve güçlü aday ismi bulmakta zorlanan parti, bir süreden beri kamuoyunda adı geçen isimleri kapsayan anketlere başladı. İstanbul’da yapılan anketlerde, aday adayları arasında Fahrettin Koca ve Murat Kurum’un isminin öne çıktığı öğrenildi. Parti daha sonra aday isimlerini, rakipleriyle karşılaştırarak seçmene tekrar soracak.

Başlıca sorunlar

AKP, yerel seçim hazırlıkları kapsamında İstanbul başlıklı ayrı bir strateji ve beyanname hazırlıyor. Yapılan anketler, İstanbul’un sorunlarının başında trafiğin geldiğini bir kez daha gösterdi. Yapılan araştırmalarda trafik sorununu kentsel dönüşüm kaynaklı sorunlar izledi. Çeteleşme, göçmen sorunu ve sokak köpekleri bunları izledi.

Bakanlıklara talimat

Parti, kampanyasını oluştururken bu sorunlara çözüm önerisini ortaya koyarak başlamayı planlıyor. Bu nedenle ilgili bakanlıklara çalışmalar yapmaları talimatı verildi. İstanbul trafiğinin rahatlatılması için raylı sistemlerin artırılması, metrobüs güzergahı yerine yeraltı raylı sistemin yapılması tartışılıyor. Strateji toplantılarında kentsel dönüşüm projeleri ile merkez nüfusunun çeperlere kaydırılması da ele alındı.

Yeni vaatler

İktidar Partisi, tersine göçü desteklemek için memleketlerine dönmek isteyen özellikle emekli kesime uygun koşullu ev kredisi verilmesini, geri dönecek olanlara avantajlı konut projeleri yapılmasını seçim kampanyasında kullanmaya hazırlanıyor. Emekli maaşı ile İstanbul yerine memleketlerinde daha rahat bir hayat yaşayacaklarına dair mesajlar verilerek buna ilişkin koşulların yaratılacağı vaat edilecek.

Kıran kırana yarış

Öte yandan yapılan hesaplamalara göre, yerel seçimlerde il, ilçe, belde belediyeleri, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlıklar için aday adaylarıyla birlikte 1 milyon kişi yarışacak. Mahalli İdareler Seçimlerinde 81 il, 922 ilçe, 400 civarında beldede belediye başkanı ve 22 bin civarında belediye meclis üyesi ile yaklaşık 50 bin muhtar belirlenecek. Verilere göre seçimlerde yaklaşık 74 bin koltuk için 1 milyona yakın aday seçim heyecanı yaşayacak.

"Nuray Babacan yazdı: AKP’de güçlü aday sorunu; İstanbul anketi: Koca ve Kurum" haberi, 06 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 06 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Nuray Babacan yazdı: AKP’de güçlü aday sorunu; İstanbul anketi: Koca ve Kurum haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nuray Babacan yazdı: AKP’de güçlü aday sorunu; İstanbul anketi: Koca ve Kurum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 15:58 İsrail'de Binlerce Kişi, Hamas'ın Rehineleri İçin Protesto Düzenledi
  2. 15:52 New York'ta Bomba İhbarı Paniği Yaşandı
  3. 15:46 Hülya Avşar'dan İrem Derici'ye: "Bir erkek olarak düşünseydim, seni bırakıp giderdim"
  4. 15:46 Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat'ın Tahliye Talebi: Sağlık Raporu Bekleniyor
  5. 15:45 Fenerbahçe, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
  6. 15:42 Netanyahu: "İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
  7. 15:41 Uğurcan Çakır, Samsunspor Teknik Direktöründen Özür Diledi!
  8. 15:37 Arda Güler'in Parıltısıyla Real Madrid, La Liga'da Zafere Ulaştı
  9. 15:33 Beyaz Saray Güvenlik Bariyerlerine Çarpan Araç Sürücüsü Öldü!
  10. 15:29 Nuri Şahin'in Beşiktaş'a Geçişi Antalyaspor'u Hayal Kırıklığına Uğrattı
  11. 15:17 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor
  12. 15:07 Esra Ezmeci bile inanamadı! Esra Ezmeci şok oldu!
  13. 15:07 Galatasaray'da Ndombele Ayrılıyor: Yeni Sezon Kadro Planlaması Başladı!
  14. 15:04 Galatasaray taraftarına kötü haber! Efsane isim gidiyor! İcardi efsanesi!
  15. 14:58 Eski NBA oyuncusu Darius Morris'un cansız bedeni bulundu
  16. 14:54 Türkiye'nin İlk Yerli İletişim Uydusu Türksat 6A Hazır: Uzaya Fırlatma Süreci Başlıyor
  17. 14:50 Batı Akdeniz İhracatı Nisanda Yükselişte: Çin'e Artan Satışlar Öne Çıkıyor
  18. 14:46 Beşiktaş'ın yeni hocası belli oldu! Hasan Arat ismi!
  19. 14:46 Berlin'de Tarihi Miras: Goebbels'in Villası Ücretsiz Verilecek
  20. 14:41 Al Nassr, Al Wehda'yı 6-0 Mağlup Ederek Şampiyonluk İçin Umudu Canlandırdı
Medya Haberleri