Nuriye ve Semih’e destek dalga dalga büyüyor onlar da açlık grevinde

Nuriye ve Semih’e destek dalga dalga büyüyor onlar da açlık grevinde

Nuriye ve Semih’e destek dalga dalga büyüyor... Aylin Yalıncaklı/ABCKHK ile işlerinden atılan Nuriye Gülme ve Semih Özakça’nın açlık grevine destek dalga dalga büyüyor. Yurdun dört bir yanında vatandaşlar, STK’lar, siyasi partiler Nuriye ve Semih’in serbest bırakılmları,...

Aylin Yalıncaklı/ABC

KHK ile işlerinden atılan Nuriye Gülme ve Semih Özakça’nın açlık grevine destek dalga dalga büyüyor. Yurdun dört bir yanında vatandaşlar, STK’lar, siyasi partiler Nuriye ve Semih’in serbest bırakılmları, bunun yanında işlerine iade edilmeleri talebi ile açlık grevine girdiler. Eğitim Sen üyeleri de bugün yaptıkları açıklama ile açlık grevine başladıklarını duyurdu. Eğpitim Sen’liler Nuriye ve Semih’in yargılandığı davanın ilk duruşmasının olduğu günde açlık grevinde olduklarını açıkladılar.

''TARİH DİRENENLERİ MUTLAKA HAKLI ÇIKARACAK’

Eğitim SEN üyelerinden Selvi Polat, Nursel Tanrıverdi ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Dursun Doğan, bugün Eğitim Sen 3 nolu şubesinde Nuriye ve Semih'in taleplerinin kabul edilip, serbest bırakılması için basın toplantısı gerçekleştirdiler. Toplantıda işlerinden ihraç edilmiş Eğitim Sen üyeleri Nursel Tanrıverdi, Selvi Polat, Sinan Esiyok, Ömer Açık ve Mehmet Sarı destek açlık grevlerinin 11 Eylül Pazartesi gününden Nuriye ve Semih'in ilk duruşmalarının gerçekleşeceğe 14 Eylül tarihini de kapsayacak şekilde süreceğini duyurdu.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Dursun Doğan "Tarih direnenleri bir gün mutlaka haklı çıkaracaktır. Biz haklılığımıza inandığımız için sokaklardayız. İşlerimizi kolay elde etmedik. Kolay kazanmadık. Annemizin babamızın emeği ile üniverisiteleri bitirdik. Kamu kurumlarında görev aldık. Ana sütümüz gibi helal olan işimizi elimizden aldılar. Bu aslında bir anlamda bize meydan okumadır.

“Eğer biz toplum olarak, emekçiler olarak, talepleri olan halklar olarak direnmezsek hep birilikte demokrasi mücadelesini kaybedeceğiz. Ekmek, su gibi helal olan işimizi eğer geri alamazsak bu ülkede emek ve demokrasi mücadelesinin nereye gideceğini kestirmek mümkün değildir.

''İŞ İÇİN GREV YAPMAK SUÇ DEĞİLDİR’

“Bu mahkeme bizim için şu yönden önemlidir; iş için açlık grevi yapmanın suç olmadığını göstermek zorundayız. Biz de bu yüzden destek açlık grevini yapıyoruz. Biz de arkadaşlarımızı zindanlardan kurtarmak normal hayatlarına döndürmek, taleplerinin derhal kabul edilmesini istiyoruz. Bu nedenle arkadaşlarımız kurtulana kadar alanlarda, meydanlarda, sendiklarda direnmeye devam edeceğiz" diyerek bu mücadelenin peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

''TALEPLERİ KABUL EDİLİNCEYE KADAR’

7 Şubat'ta işinden ihraç edilen 41 yıllık öğretmen Selvi Polat ise "Arkadaşlarımızı zindandan kurtarmak için üç günlük açlık grevini başlatıyoruz. Arkadaşlarımızın talepleri kabul edilinceye ve özgürlüklerine kavuşuncaya kadar onların mücadelesine mücadele katarak, onlara destek olarak onların mücadelesi mücadelemizdir diyerek onları zulmün işkencesinden kurtaracağız" dedi.

DESTEK ÇAĞRISI

Eğitim Sen üyelerinden öğretmen Nursel Tanrıverdi "Açlık grevine başlama düşüncesi açlık grevinin aslında bir suç olmadığının göstergesi üzerinden yapmaya çalıştık. Yıllardır alanlarda, sendiklarda demokrasi mücadelesi veriyoruz. Zaman zaman açlık grevi yaptık. Fakat bir açlık grevinin halk nezdinde hiçbir zaman bu kadar destek bulduğunu görmedik. Bunun en önemli sebeplerinden birinin Nuriye ve Semih'in öğretmen olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz." diyerek tüm demokratik kurumların, kitle örgütlerinin onları desteklemeleri için çağrıda bulundu.

Eğitim Sen'in yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

Faşizimden kaçarak kurtulanamaz. Bir noktada, tarihin bir anında onunla yüzleşmek zorundasınız. Birey olarak, örgüt olarak, insan olarak, yurttaş olarak... Kaçtıkça çürür, küçülürsünüz. Direndikçe çoğalırsınız. Nuriye ve Semih'in bellettiği en önemli ders bu oldu belki de: Onur ve adalet mücadelesi lafla değil zalimlerin karşısında dikilerek yapılır.

Bugün 11 Eylül 2017. Üç gün sonra Nuriye ve Semh'in ilk duruşması görülecek. Dört aya yakın bir süredir tecritte, F tipi hapishanedei hastane hücrelerinde işkence altında arkadaşlarımız. Onları o zindandan çekip almak boynumuzun borcu. O basit ama faşizmi sarsan taleplerinin kabul edilmesini sağlamak öncelikli görevimiz.

Bu bilinçle arkadaşlarımızın açlığını ve adalet özlemlerini paylaşmak için bir kez daha buradayız. Bugünden itibaren mahkemelerinin görüleceği 14 Eylül günü de dâhil olmak üzere destek açlık grevine başlıyoruz.

Onlar inandı, bizler de inanıyoruz. Daha ötesi adımız gibi biliyoruz. Faşizm yenilecek. Nuriye ve Semih'in temsil ettiği büyük insanlık karanlığı parçalayacak. Halkın ekmeği olan adalet yine halkın ellerinde, onun onurlu evlatlarının öncülüğünde yükselecek.

Umutluyuz, çünkü tarih bizimle birlikte.

Direniyoruz, çünkü hayatı biz değiştireceğiz.

Er geç biz kazanacağız, çünkü biz haklıyız.


 


 

"Nuriye ve Semih’e destek dalga dalga büyüyor onlar da açlık grevinde" haberi, 11 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nuriye ve Semih’e destek dalga dalga büyüyor onlar da açlık grevinde haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nuriye ve Semih’e destek dalga dalga büyüyor onlar da açlık grevinde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 10 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:38 Evde yaprak sarma pişirirken dikkat edin: Pirinç böyle eklenirse çok zararlıymış!
  2. 01:36 Muhteşem Yüzyıl dizisi mobil oyun oldu: Tek tıkla ücretsiz oynayın!
  3. 01:34 Bu tatlı hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı!
  4. 01:32 Yaşlanınca insanların pişmanlık duydukları “keşkeler”
  5. 01:30 Yumuşacık havluların sırrı tenis topundan geçiyor!
  6. 01:27 10 Mayıs: Tarihte bugün ne oldu?
  7. 01:13 Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
  8. 01:04 Cem Yılmaz'dan 'Seyirciye Sinirlenip Sahneyi Terk Etti' İddialarına Yanıt!
  9. 01:04 UEFA'dan Arda Güler'e Kritik Uyarı: Kurala Takılma Tehlikesi!
  10. 00:58 Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
  11. 00:52 WhatsApp'tan Yeni Bir Değişiklik Daha: Sesli Aramalar Artık Daha Kullanıcı Dostu Olacak!
  12. 00:35 Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
  13. 00:29 BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
  14. 00:24 Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision Sahnesinde: "Everyway That I Can" Şarkısıyla Geri Döndü!
  15. 00:19 UEFA Avrupa Ligi'nde Finalistler Belli Oldu!
  16. 00:14 Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
  17. 00:02 Fotoğrafta İlk Gördüğünüz Hayvan Sizin Karakterinizi Ele Veriyor!
  18. 00:02 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: İmzalar Atılıyor!
  19. 23:29 TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
  20. 23:20 İnşaatta çalışan maymunun şaşırtıcı performansı sosyal medyayı salladı!
Gündem Haberleri