Nurullah Ankut: Memeleket elden gidiyor, bunlar başka alemde

Nurullah Ankut: Memeleket elden gidiyor, bunlar başka alemde

Nurullah Ankut: Memeleket elden gidiyor, bun... Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut, yazılı bir açıklama yaparak gündemi değerlendirdi.Ankut'un açıklaması şöyle: Saygıdeğer Halkımız;Vatanın parçalanıp çöküyor, senin bel bağladığın Amerikan...

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut, yazılı bir açıklama yaparak gündemi değerlendirdi.

Ankut'un açıklaması şöyle: 

Saygıdeğer Halkımız;

Vatanın parçalanıp çöküyor, senin bel bağladığın Amerikan işbirlikçileri başka âlemde. Saçlarını tarıyor...

Meclisteki Amerikancı bu Dörtlü Çete’nin kimi üyeleri Kaçak Saraylı’yı Başkanlık zırhına büründürme derdinde, kimi onların ibrikçisi olmayı, koltuğunun tek güvencesi görmekte; kimisi “Yenikapı Ruhu''nun faziletlerinden dem vurmakta, kimisi de yandaşlarına “Biji Serok Obama'' çektirmekle meşgul.

Yani vatanmış, milletmiş, halkmış; bunların hiç umrunda değil. Zaten de hiçbir zaman olmadı...

Elin yabancı gazetecisi tâ binlerce kilometre öteden görüyor, Türkiye’nin batma tehlikesi içinde olduğunu, senin güvenip umut bağladığın, uğruna sandıklara koşup oylar yağdırdığın bu Amerikan hizmetkârları hiç oralarda değil.

Bakın, İngiliz Independent Gazetesi, başyazılarından birinde ne diyor, Türkiye için:

“TÜRKİYE DE ŞİDDETİN ALTINDA EZİLİYOR"

“Yeni yılla birlikte, bütün Ortadoğu’nun istikrarsızlaşmasının devam ettiğine ve hatta bu durumun 2017’de hızlanabileceğine dair kanlı bir hatırlatma meydana geldi. Suriye iç savaşında kırılgan bir ateşkes sağlanmış olabilir fakat son birkaç yıl, ulusların yakın tarihte tahayyül edilemez biçimde, bir bütün olarak bölünmesine ve yok edilmesine sahne oldu.

“Domino taşları gibi, Irak, Libya, Suriye ve Yemen korkunç acılar çekti; bunun bedeli yaralananlar, yas tutanlar ve evsiz kalanlar hâlâ bedelini ödüyor. Mısır erimenin eşiğinde görünüyor. Şimdi de bölgesel bir süper güç, NATO üyesi ve uzun zamandır bu acımasız gelişmelerde kurbandan çok bir aktör olduğu düşünülen Türkiye de şiddetin altında eziliyor.

“HİÇ BU KADAR GÜÇSÜZ OLMAMIŞTI"

“Bu şiddet, kaygı verici biçimde çeşitli güçler tarafından ortaya konuyor: İslamcı aşırılıkçılar, Kürt ayrılıkçılar, geçen yaz başarısız olan askeri darbe girişiminin arkasındaki (...) güçler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rejiminin içinden daha gaddar unsurlar. Osmanlı’nın 100 yıl önceki çöküşünden bu yana bu ülkenin birliği ve geleceği hiç bu kadar kırılgan olmamış, gücü hiç bu kadar açık bir biçimde azalmamıştı.'' (http://www.birgun.net/haber-detay/the-independent-laik-ve-demokratik-turkiye-cokusun-esiginde-141595.html)

İçinde yaşadığımız cehennemcil felaketi nasıl açıkça dile getiriyor, İngiliz gazetesi, değil mi arkadaşlar?

Aynen şöyle, değil mi?

“Osmanlı’nın 100 yıl önceki çöküşünden bu yana bu ülkenin birliği ve geleceği hiç bu kadar kırılgan olmamış, gücü hiç bu kadar açık bir biçimde azalmamıştı.''

Türkiye’nin böyle bir ölümcül uçurumun dibine getirilmesi ve oraya yuvarlanması, ABD Emperyalistlerinin, Kaçak Saraylı Reis’e ve onun AKP’gilleri’ne verdikleri birincil görevdi, değil mi?

Ne yapacaktı Tayyip?

BOP’un hayata geçirilmesinde taşeronluk görevi üstlenecekti. Acıdır ki, çok başarılı biçimde yaptı bu görevini ve efendisi ABD’ye hizmetini.

“Askeri Vesayeti, Laikçi Vesayeti bitirme'' adı altında 15 yıldan bu yana durup dinlenmeden Pensilvanyalı İmam’la birlikte ve bilumum tarikatlarla, cemaatlerle birlikte, Kur’an Kurslarıyla, İmam Hatip Okullarıyla, cami imamlarıyla birlikte durup dinlenmeden saldırdılar, Laik Cumhuriyet’e. Ve sonunda onu yerle bir ettiler. Hâlâ da gözleri doymuş değil.

Ne diyorlar?

Daha çok İmam Hatip Okulları açacağız.

Açın... Açın bakalım...

Varacağınız son durak bu hainane işte El Kaide’nin, El Nusra’nın, IŞİD’in yanı başıdır. Ona da bir hayli yaklaştınız zaten.

Yine Independent’ın Ortadoğu Uzmanı Patrick Cockburn, aynı içerikte bir yazı kaleme alıyor, Türkiye üzerine. O da şöyle:

“Hükümet saldırıları nasıl engelleyeceğini bilmiyor’

“İstanbul’daki bir gece kulübünde 39 sivilin IŞİD tarafından öldürülmesi Türkiye’de son haftalarda gerçekleşen katliamların sonuncusu. Saldırıların failleri farklı olabilir fakat toplu vahşetin biriken etkisi Türkleri gittikçe artan korku iklimi içinde ve istikrarsız yaşamaya razı ediyor. Aynı zamanda açıkça görülüyor ki Türk hükümeti bu saldırıları nasıl engelleyeceğini bilmiyor.

“Türk hükümeti IŞİD’i ortadan kaldırmak için ne yaparsa yapsın bu acımasız vahşetin devam etmesi muhtemel. IŞİD, Reina gece kulübünde ve havalimanındaki saldırılarda olduğu gibi Türkiye’de iyi yer edinmiş yerel militanlarını kullanabilir ya da dışarıdan katillerini getirebilir.

“Fransa, Belçika ya da Almanya’da olduğu gibi ölmeye hazır olan katillerin sıradan sivilleri hedef almasını engellemek imkansız. Saldırıların başarıya ulaşması “güvenlik kusuru'' olarak söylense de pratikte hiçbir güvenlik, emniyeti sağlayamaz.

“Türkiye’de ''terörizmi’ Avrupa’dan ve Ortadoğu’dan farklı kılan şey ölü sayısından ziyade, saldırıyı icra edenlerin çeşitliliğidir. Üç hafta önce İstanbul’da bir futbol stadyumunun dışında çoğu polis 44 kişinin öldürülmesi TAK tarafından üstlenildi. Erdoğan, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sorumlu tutulan Fettullah Gülen destekçilerinin 19 Aralık’ta Rusya’nın Türkiye büyükelçisine Ankara’daki suikastı yapmakla suçladı.

“Türkiye’de selefi inanış yayılıyor, bu da IŞİD için zemin hazırlıyor"

“Türkiye içinde ve dışında binlerce üyeye sahip bu güçlü grupların hiçbiri kısa sürede devre dışı kalmayacak. Ankara’daki hükümet, bu grupların izlerini takip edip ''inlerine kadar gireceğiz’ gibi alışıldık sözler kullanıyor. 2011’den sonraki Suriye iç savaşına Erdoğan’ın sağlıklı düşünülmemiş müdahalesi IŞİD ve PKK’nin Irak ve Suriye’de fiili olarak bir devlet oluşturmasına neden oldu.

“Bir zamanlar Türkiye’yi transit bir nokta ve barınak olarak kullanan IŞİD, şimdilerde ülkeyi düşman ilan ederek ölçülü saldırılarıyla maksimum bölünmeye neden oluyor. Son iki yıldır Türklerin saldırılara yönelik tepkisinin çarpıcı özelliği ulusal dayanışmaya yol açmayıp, aksine terörizmin gelişmesinin durumunu yaratma tartışmalarında Erdoğan yanlısı ve karşıtlarının birbirlerini suçlamasıyla devam ediyor.

“Gece kulübüne saldırının başka bir boyutu daha var: saldırıyla gerici İslamcıların sempatisi ve desteği hedeflendi. Selefi inanış Türkiye’de yayılıyor ve bu, son birkaç yıldır, IŞİD’in hücreleri için verimli bir zemin sağlıyor.

“Kazanmanın mümkün olmadığı savaş"

“Erdoğan, Kuzey Suriye’nin içine doğru ilerleyerek IŞİD ve Suriye Kürtlerini ezmekle tehdit ediyor. Türk kuvvetleri Halep’in kuzey doğusundaki IŞİD’in kalesi El Bab’a çok yakın fakat sert bir direnişle karşı karşıya ve çok önemli kayıplar yaşıyor. Erdoğan’ın bütün sert konuşmaları Türk ordusunun ve yerel müttefiklerinin çok az dostunun ve çok tehlikeli düşmanlarının olduğu Suriye’de başarı elde etme umudu üzerine değil aksine kazanmanın mümkün olmadığı bir savaşın içine çekiliyorlar.'' (

"Nurullah Ankut: Memeleket elden gidiyor, bunlar başka alemde" haberi, 04 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Nurullah Ankut: Memeleket elden gidiyor, bunlar başka alemde haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nurullah Ankut: Memeleket elden gidiyor, bunlar başka alemde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Politika Haberleri