Nurullah Ankut'tan 15 Temmuz açıklaması: Darbe falan değil...

Nurullah Ankut'tan 15 Temmuz açıklaması: Darbe falan değil...

Nurullah Ankut'tan 15 Temmuz açıklaması: Dar... Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut, 15 Temmuz kalkışması için, "Darbe falan değil, enkaza dönüştürdükleri Laik Cumhuriyet’in mirasını paylaşma kavgasıdır bu!" dedi. Ankut'un açıklaması şu şekilde;  Darbe...

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut, 15 Temmuz kalkışması için, "Darbe falan değil, enkaza dönüştürdükleri Laik Cumhuriyet’in mirasını paylaşma kavgasıdır bu!" dedi. 

Ankut'un açıklaması şu şekilde;  

Darbe falan değil, enkaza dönüştürdükleri Laik Cumhuriyet’in mirasını paylaşma kavgasıdır bu!

Aslında 15 Temmuz’da olan nedir, diye sorarsak; cevabı yukarıdadır…

Tabiî ki yandaş yazar-çizerler, sözde aydınlar darbe diyeceklerdir, görevleri gereği.

Ve tabiî ki adlarına, sıfatlarına “liberal'' denilen yazar-çizerler de aynısını diyeceklerdir. Çünkü bunların da görevi aynıdır. Sadece fonlandıkları yer farklıdır. Dolayısıyla da bağlı oldukları sahip farklıdır. Bunlarınki doğal davranıştır.

Fakat işin garibi, kendisini “sosyalist'', “solcu'', “ilerici'', “Kemalist'', “sosyal demokrat'' olarak tanımlayan yazar-çizerler de aynı lakırdıyı gevelemektedir.

Nedir darbe?

En azından o ülkenin hukukuna yani Anayasasına, ondan kaynaklanan kanunlarına uygun bir şekilde seçilmiş, Anayasa ve kanunlar çerçevesinde çalışan iş, görev yapan bir hükümeti, halkla hiçbir bağı olmayan silahlı kişilerin uyguladıkları şiddetle, silah gücüyle devirmeleri, alaşağı etmeleridir.

Demek ki, darbenin olabilmesi için önce o ülkenin, devletin kanunlarına sıkı sıkıya bağlı çalışan bir hükümetin olması gerekir.

Peki, Türkiye’de var mı böyle bir hükümet?

Hayır. Asla, kesinlikle yok…

Kendisine darbe yapıldığı iddiasıyla 15 Temmuz gecesinden bu yana tekbir nidalarıyla sokakları, meydanları doldurmuş, kendilerinin dışındaki hiçbir görüşe ve inanışa varlık hakkı tanımayan sarıklı, cübbeli, çember sakallı, kara çarşaflı kitleleri sokağa döken bu hükümetin mevcut yasalar uyarınca yaptıklarını hesaba vursak, yani bunları mevcut yasalarla-Türk Ceza Yasası (TCK) ile yargılayacak olan bağımsız, sadece kanunlardan ve vicdanından emir alan savcılar ve yargıçlardan oluşan bir mahkeme önüne çıkarmış olsak; neyle karşılaşırız? Ne gibi bir sonuç oluşur?

Aynen şu:

Büyük Reisi’nden başlamak üzere tüm üyeleri, milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ve dahi bunların yakın-uzak akrabaları, yandaş müteahitleri, velhasıl tümü onlarca, yüzlerce, hatta binlerce yıla hüküm giymiş bir mücrimler ve mahkumlar topluluğunun oluşturduğu bir hükümetle karşılaşırız.

Yani bunların, devletin yönetiminde değil, tam tersine cezaevlerinde bulunmasını gerektirir mevcut Anayasa ve yasalar.

Bunlar, vatana ihanet dahil (Ege’deki 16 Adayı Yunanistan’a bile bile peşkeş çekmişlerdir.) Türk Ceza Yasasındaki yüz kızartıcı suçlar da dahil olmak üzere hemen tüm suçları, hem de mükerrer biçimde işlemiş bulunmaktadırlar.

Bunlar, tutarı 2 trilyon Doları çoktan aşmış bulunan kamu malı aşırıcılığı yapmış durumdadırlar. Daha önce de söylediğimiz gibi saygıdeğer rahmetli ilahiyatçımız Yaşar Nuri Öztürk’ün de netçe ifade ettiği gibi “gulûl'' suçlusudur bunlar. Maun Suresi mücrimleridir.

Yapımcıları olan, dünyanın baş emperyalist haydut devleti ABD’nin ve onun müttefiki Avrupa Birliği’nin yıllardan bu yana Ortadoğu’da katlettiği on milyonu bulan masum Müslümanın katlinden sorumludur bunlar. Çünkü ABD’yle çok açık bir şekilde suç ortaklığı etmişlerdir. Ve hâlâ da etmektedirler. Türkiye dostu Şehit Muammer Kaddafi’nin ve bu on milyon masum Müslüman kardeş halkın kanları vardır bunların ellerinde. Türkiye’yi çeviren üç büyük denizin suları bile ellerindeki kanları temizlemeye yetmez.

Ve ayrıca da, bunlar 1923’te Antiemperyalist Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın zaferi ile kurulan Laik Cumhuriyet’imizi, Pensilvanyalı İmam’ın cemaatiyle birlikte ele ele vererek yıkmışlar, enkaz yığınına çevirmişlerdir.

Bu cürümlerini defalarca itiraf etmişlerdir kendileri de. İşte, AKP’nin Büyük Reisi’nin meydan okuyarak söyleyişi:

“İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye’nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir.'' (Tayyip Erdoğan, 15 Ağustos 2015, 

"Nurullah Ankut'tan 15 Temmuz açıklaması: Darbe falan değil..." haberi, 20 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nurullah Ankut'tan 15 Temmuz açıklaması: Darbe falan değil... haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nurullah Ankut'tan 15 Temmuz açıklaması: Darbe falan değil... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  2. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  3. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  4. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  5. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  6. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  7. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  8. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  9. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  10. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  11. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  12. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  13. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  14. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  15. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  16. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  17. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  18. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  19. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  20. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
Gündem Haberleri