Nutuk'un öğrencilere dağıtılması 'uygun' değilmiş

Nutuk'un öğrencilere dağıtılması 'uygun' değilmiş

Nutuk'un öğrencilere dağıtılması 'uygun' değ... Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal, “Mavi Çatı Yayınlarına ait ‘Mustafa Kemal Atatürk Gençler İçin Nutuk” kitabını öğrencilere dağıtmak için yapılan başvuruyu, reddetti.

Mersin’de Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Çamlıyayla Ülkü Ocakları’nın okullarda dağıtmak istediği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri Nutuk dağıtımına skandal ifadelerle onay vermemesi gündeme oturdu.

Odatv’nin aktardıklarına göre; Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal, “Mavi Çatı Yayınlarına ait ‘Mustafa Kemal Atatürk Gençler İçin Nutuk” adlı kitap için izin isteğine, “Osmanlı Padişahı Vahdettin’e yönelik ‘soysuzlaşmış, alçak’ ve dönemin Osmanlı Hükümeti’ne yönelik ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak’ ifadeleri kullanıldığı… ‘Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün elinde sigara gösterilerek’ öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek öğelere yer verildiği” gerekçesiyle reddetti.

nutuk.jpg

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesini anlattığı kitabın dağıtımının engellenmesi TBMM gündemine de taşındı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Bakan Selçuk’a “Nutuk’ta geçen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine gerekçe göstererek dağıtımına izin vermeyen Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alınacak mıdır? Alınmayacaksa gerekçeleri nelerdir?” diye sordu.

NUTUK’un öğrencilere dağıtılmasını yasaklayan kararı eleştiren CHP’li Başarır, “Ülkemizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk çıkışıyla başlayan ve zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı Destanımızın anlatıldığı böylesine önemli bir eserin öğrencilere dağıtılmasında sakınca gören zihniyeti anlamak mümkün değil. Bu zihniyeti taşıyan hangi il, ilçe milli eğitim müdürleri varsa görevden el çektirilmelidir. Bu öyle bir zihniyet ki tarikat liderlerinin sapkın düşüncelerinin anlatıldığı kitapların okullarda dağıtılmasında sakınca görmüyor ancak tüm dünyanın övgüyle bahsettiği, vatanımızın kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait ‘NUTUK’ eserinin dağıtılmasına izin vermiyor” dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım da Milli Eğitim Müdürü Bakkal’a çok sert tepki gösterdi. Yıldırım, “Hadsiz densiz boş teneke! Olup hak etmediğiniz koltuğa torpille oturunca bu oluyor. Kim mi? Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü! O makamı derhal boşalt!” ifadelerini paylaştı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da yaptığı paylaşımda, “Atatürk’ün Bursa Nutku’nu terör örgütü üyeliğinin delili olarak gören Fethullahçı savcılar gitti, Nutuk’u sakıncalı ilan eden AKP bürokratları geldi. Bu hadsizliğe müsaade edilemez. Savcılar göreve!” diye yazdı.

"Nutuk'un öğrencilere dağıtılması 'uygun' değilmiş" haberi, 20 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 21 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nutuk'un öğrencilere dağıtılması 'uygun' değilmiş haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nutuk'un öğrencilere dağıtılması 'uygun' değilmiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  2. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
  3. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  4. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
  5. 17:36 Bakan Işıkhan'dan net karar geldi: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
  6. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  7. 17:33 İstanbulsporlu Simon Deli, Şok Etti!
  8. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
  9. 17:31 Onakoya'nın Satranç Rekoru: Afrika'nın Çocuklarına Destek için New York'ta 58 Saatlik Deneme
  10. 17:29 Filenin Efeleri'nde aday kadro! Filenin Efeleri, Milletler Ligi Telaşında!
  11. 17:28 Anonymous, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Yönelik İddialı Siber Saldırı
  12. 17:27 Jeep sevenlere büyük müjde! Düşük fiyatlara hazır olun
  13. 17:25 Trabzonspor'un İlk 11'i Belli Oldu!
  14. 17:24 Opel Astra J kasası olanların dikkatine: Su sızıntısı hayatınızı mahvetmesin!
  15. 17:22 Cupra modellerindeki "VZ" gizemi çözüldü: 2.0 sahipleri anlamını biliyor!
  16. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  17. 17:18 Serenay Sarıkaya'dan Cem Yılmaz'a Misilleme Gecikmedi!
  18. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  19. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  20. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
Gündem Haberleri