O da Soylu gibi 'tehdit edenlerden': Toplumsal olayları bastırmakla görevli Rus komutan Ankara'da

O da Soylu gibi 'tehdit edenlerden': Toplumsal olayları bastırmakla görevli Rus komutan Ankara'da

O da Soylu gibi 'tehdit edenlerden': Toplums... Rusya Ulusal Muhafızlar Birliği (Rosgvardiya) Başkanı Viktor Zolotov başkanlığındaki Rosgvardiya heyeti bugün Ankara'ya geldi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orgeneral Viktor Zolotov ve beraberindeki heyeti kabul etti, kendilerine...

Rusya Ulusal Muhafızlar Birliği (Rosgvardiya) Başkanı Viktor Zolotov başkanlığındaki Rosgvardiya heyeti bugün Ankara'ya geldi.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orgeneral Viktor Zolotov ve beraberindeki heyeti kabul etti, kendilerine plaket verdi.

Sputnik’e konuşan Rosgvardiya Sözcüsü Valeriy Gribakin, heyetin Türkiye’de özel kuvvetlerin nasıl hazırlandığını inceleyeceğini söyledi.

Heyet, Türkiye jandarma ve sahil güvenlik güçleri akademisindeki eğitim süreci ile tanışacak. Ayrıca özel harekât güçleri tugayını ziyaret ederek özel kuvvetlerin hazırlık deneyimlerini inceleyecek.

Zolotov'la görüşen Bakan Soylu'nun kabulünde, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakcı ile diğer yetkililer hazır bulundu.

Soylu, kabulde yaptığı konuşmada bu görüşmeyi çok önemsediklerini vurguladı.Görüşmenin, Türkiye ve Rusya arasında devlet başkanları liderliğinde süren iş birliğini kuvvetlendireceğini belirten Soylu, "Bugün birçok cephede terörle mücadele ediyoruz. PKK/PYD'den DEAŞ ve FETÖ'ye kadar. Bu konuda elde ettiğimiz çok tecrübeler var. Dünyanın yeni uğraştığı terör ve suç alanları var. Bu konuda geliştirdiğimiz kabiliyetleri dünyanın başka ülkeleriyle paylaşmaktan çekinmiyoruz." diye konuştu.

9 kişiden oluşan Rus heyetinin 5 gün boyunca Türkiye'de bulunacağını söyleyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Rus heyetiyle çeşitli eğitim iş birliği görüşmeleri yapacaklarını anlattı.Çetin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin öncülüğündeki ilerleyen iki ülke arasındaki iş birliğinin, bölgenin barış ve güvenliğe katkı sağlayacağını değerlendirdiklerini söyledi.<>

<>

"Rus ulusal muhafızları ile Türk jandarması çok benzer"Rusya Federal Muhafız Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zolotov da Jandarma Genel Komutanlığının yapısını öğrenmek ve profesyonel kadrolarının eğitimlerini yerinde görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini anlattı. Zolotov, Rus ulusal muhafızları ile Türk jandarması arasında çok benzerlikler olduğunu söyledi.<>

Zolotov, ziyaretin iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesi ve güvenlik alanındaki iş birliği için iyi bir temel olacağını ifade etti.

Düelloya davet etmişti

General Zolotov geçen eylül ayında muhalif Navalny'i düelloya çağırmasıyla dünya basınının gündemine oturmuştu. Haber medyaya o tarihte şöyle yansımıştı:

Rusya'da yolsuzluk karşıtı muhalif hareketin lideri olan Navalny ülkenin Ulusal Muhafızlar Başkomutanı Zolotov tarafından düelloya davet edildi.

Putin'in eski koruması da Zolotov, muhafız birliğindeki yolsuz iddialarına ilişkin video yayınlayan Navalny'i düelloya davet etti.

Zolotov intikam sözü verirken Navalny'den sulu biftek yapacağını söyledi. Başkomutan Zolotov, birliğin Youtube sayfasında yayınlanan tehdit videosunda "Belli ki seni hiç kimse dövmemiş" dedi.

Navalny  yayınladığı videoyla Ulusal Muhafız Birliği'nde askerlere kalitesiz gıdaların verildiğini iddia etmişti.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Zolotov'un mesajlarını desteklediğini söyledi. Peskov mesajda fiziksel bir tehdidin bulunmadığını savundu.

"O da Soylu gibi 'tehdit edenlerden': Toplumsal olayları bastırmakla görevli Rus komutan Ankara'da" haberi, 15 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan O da Soylu gibi 'tehdit edenlerden': Toplumsal olayları bastırmakla görevli Rus komutan Ankara'da haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. O da Soylu gibi 'tehdit edenlerden': Toplumsal olayları bastırmakla görevli Rus komutan Ankara'da 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Haberleri