Oda TV davasında savcı mütalaasını verdi, tüm gazetecilerin cezalandırılmalarını istedi

Oda TV davasında savcı mütalaasını verdi, tüm gazetecilerin cezalandırılmalarını istedi

Oda TV davasında savcı mütalaasını verdi, tü... Oda TV davasında savcı mütalaasını verdi, tüm gazetecilerin cezalandırılmalarını talep etti.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile gazeteciler Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser, Ferhat Çelik’in de yargılandığı davada savcı mütaalasını verdi.

Gazetecilerin yarın Çağlayan Adliyesi'ndeki duruşmalarının hemen öncesinde önemli bir gelişme yaşandı. Savcı, iddianamedeki ifadelerin aynısını geçirdiği mütalaasında tüm gazetecilerin cezalandırılmalarını talep etti.

Libya'da şehit olan MİT personelinin cenaze töreninin haberleştirilmesi ardından yaşanan tutuklamalar sonucu açılan davanın yarın ikinci duruşması görülecek. Duruşmadan bir gün önce duruşma savcısı mütalaasını verdi.

Savcı, iddianamedeki ifadelerin aynısını geçirdiği mütalaasında tüm gazetecilerin cezalandırılmalarını talep etti.

Tek haber nedeniyle iki farklı suçtan ceza istendi

Savcı, tek bir haber nedeniyle gazetecilerin iki farklı suçtan cezalandırılmalarını istedi. Mütalaada şu ifadeler yer aldı:

“Sanıkların savunmalarının kendilerini suçtan kurtarmaya yönelik olduğu ve bu şekilde sanıkların üzerine atılı bulunana Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı mensubu olan şehitlerin kimlik bilgilerinin ve dolayısıyla da ailelerinin kimlik bilgilerinin, çalıştıkları görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgilerin yayımlanmak, yayılmak ve açıklanmak suretiyle 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27/3. fıkrasında tanımlanan suç ile TCK'nın 329'uncu maddesinde tanımlanan 'Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Bilgileri Açıklama' suçlarını işledikleri,
İddia, tespitler, tutanaklar, T.C. Cumhurbaşkanlığı Milli İstihbarat Teşkilat Başkanlığının 04.03.2020 tarihli suç duyurusu evrakları ve ekleri, HTS kayıtları, beyanlar, yapılan yargılama ve tüm dosya kapsamından anlaşılmış olmakla, sanıkların eylemlerinden dolayı üzerlerine atılı bulunan ve sabit olan Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı mensubu olan şehitlerin kimlik bilgilerinin ve dolayısıyla da ailelerinin kimlik bilgilerinin, çalıştıkları görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgilerin yayımlanmak, yayılmak ve açıklanmak suretiyle 2937 Sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27/3. fıkrasında tanımlanan suçundan dolayı eylemlerine uyan 2937 Sayılı Kanunu'nun 27/3. ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 43/2. maddeleri uyarınca ve yine sanıkların eylemlerinden dolayı üzerlerine atılı bulunan ve sabit olan 'Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Bilgileri Açıklama' suçundan dolayı eylemlerine uyan TCK'nın 329/1. maddesi uyarınca ayrı ayrı cezalandırmalarına...”

Tutukluluk halinin devamını talep etti 

ODATV'de yer alan habere göre, savcı ayrıca, tutuklu bulunan Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in tutukluluk hallerinin devam etmesini "suçların kanunda öngörülen cezasının alt ve üst sınırları, tutuklu sanıkların almaları muhtemel ceza ile tutuklama tedbirinin ölçülü olması gibi nedenlerle tutuklu sanıklar üzerinde adli kontrol hükümleri ile yeterli ve etkili hukuksal denetim sağlanamayacak olması" iddiasıyla talep etti.

Savcı, Almanya'da bulunan gazeteci Erk Acarer'in de dosyasının ayrılmasını talep etti.

 Basın Özgürlüğü detayı 

Davanın avukatlarından Serkan Günel, sosyal medya hesabından mütalaayla ilgili yaptığı paylaşımda, "Yarınki Odatv Mit cenazesi haberi davasının beklenen savcılık mütalaası dosyaya az önce girdi. İddianameden pek bir farkı olmayan mütalaada tüm sanıkların atılı suçtan cezalandırılması talep edilmiş." ifadelerini kullandı. 

Avukat Hüseyin Ersöz ise, şunları kaydetti:

"Savcılık Mütalaasında yeni birşey beklemiyorduk, öyle de oldu. İddianamenin tekrarından ve soyut suç atfından ibaret bir metin. Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç'ın tutuklu olarak yargılandığı dava, Basın Özgürlüğü’nün ülkedeki standartını da gözler önüne seriyor."

"Oda TV davasında savcı mütalaasını verdi, tüm gazetecilerin cezalandırılmalarını istedi" haberi, 08 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 08 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Oda TV davasında savcı mütalaasını verdi, tüm gazetecilerin cezalandırılmalarını istedi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Oda TV davasında savcı mütalaasını verdi, tüm gazetecilerin cezalandırılmalarını istedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  2. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  3. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  4. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  5. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  6. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  7. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  8. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  9. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  10. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  11. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  12. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  13. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  14. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  15. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  16. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  17. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  18. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  19. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  20. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
Otomotiv Haberleri