"Ofis açmazsa Twitter kapanır mı?" sorusuna Ünal'dan kaçamak cevap!

"Ofis açmazsa Twitter kapanır mı?" sorusuna ... AKP'nin "yeşil top" akımıyla ünlenen Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Twitter temsilci vermezse, ofis açmazsa kapanır mı?" sorusu üzerine net cevap vermeyerek "Her iki tarafın kazan kazan yaklaşımı ile meseleyi çözeceğine inanıyorum" dedi.

 

Sansür ve yasak getireceği eleştirilerine neden olan sosyal medya düzenlemesini savunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Dijital bir dünya kuruluyor. Yeni kurulan siber dünyada henüz bir hukuk oluşturulmamış durumda. Biz de bu konuda bir hukuk oluşturmaya çalışıyoruz. Yapılan düzenlemenin neresinde sansür? Biz muhataplık oluşturmaya çalışıyoruz, eleştiri alıyoruz" dedi. NTV’de soruları yanıtlayan Ünal, sosyal medya düzenlemesine ilişkin açıklamalar da yaptı.

"SİBER DÜNYADA HUKUK OLUŞTURULMAMIŞ"

İşin kalbi yasal ve mali olarak muhataplık oluşturulması gerekliliği. Dün Apple Facebook Amazon CEO’ları ABD Kongresi’nde 4,5 saat süren 3-4 tur sorularına cevap verdiler. Günlük online işlemlerimizden türeyen tüm veriler, bunların kullanımı, ticareti tehdit yoluyla satın alma. Bununla ilgili belgeleri ortaya koydular. Haksız rekabet. Kongre bunları resmen hesaba çekti. Dijital bir dünya kuruluyor. Yeni kurulan siber dünyada henüz bir hukuk oluşturulmamış durumda. Biz de bu konuda bir hukuk oluşturmaya çalışıyoruz. Yapılan düzenlemenin neresinde sansür? Biz muhataplık oluşturmaya çalışıyoruz, eleştiri alıyoruz.

"MALİ MUHATAPLIK OLUŞTURMALIYIZ"

Geçen gün bir kullanıcı Twitter’a şikayette bulunuyor; verilen cevap ‘Sizin bu şikayetiniz Twitter kurallarına ve Alman yasalarına göre suç teşkil etmemektedir.’ Çünkü Almanya’nın yasal düzenlemesini Twitter kabul etti. Aslında Twitter Almanya’nın siber egemenlik hakkını kabul etti. Siber dünyada Twitter Almanya’nın egemenlik hakkını kabul ederken Türkiye’nin egemenlik hakkını kabul etmiyor. Türkiye’de 38 milyon Instagram, 37 milyon Facebook, 14 milyon Twitter kullanıcısı var. Mali muhataplık oluşturmak zorundayız. Diyoruz ki sosyal medyada da belli kurallar getirmemiz gerekiyor. Yasak ve sansür söz konusu değil. Bu düzenlemeyi yaparken Almanya’nın düzenlemesini temel alarak gerçekleştirdik. 1 Ekim tarihi ile yürürlüğe girecek. BTK bu süre içerisinde bu ilgili yapılarla görüşmeleri gerçekleştirecek. Bu yapılara karşı bir önyargımız yok. Bunların Türkiye’ye gelmesinden son derece mutluyuz. Türkiye ile yasal ilişki kuracaklarına inanıyorum.

TWITTER TEMSİLCİ VERMEZSE, OFİS AÇMAZSA KAPANIR MI?

Burada bir karar vermek durumundasınız. Amerikan kongresinde hesap verenler bizimle muhataplık oluşturmak istemiyorlarsa, yasal düzenlemeyi tanımıyorlarsa, devlete ‘Siz onu kendi haline bırakın’ diyemezsiniz. Muhataplık için sonuna kadar müzakereleri sürdüreceğiz. 1 Ekim itibariyle 30 gün süre var. 6 ay süre içerisinde yürütülecek müzakereler görüşme çabası… Her iki tarafın kazan kazan yaklaşımı ile meseleyi çözeceğine inanıyorum. Almanya’nın Fransa’nın yaptığı gibi düzenleme yaptık. Düzenlemede ifade düşünce özgürlüğü ile ilgili kısıtlayıcı madde söz konusu değil. Küfür hakaret siber zorbalık taciz tehdit var.

(CHP’nin yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi) CHP yasal bir hakkını kullanıyor. Bugünden konuşabileceğimiz bir şey değil. Yapılan düzenlemede çok uluslu şirketlerle ilgili yapılan düzenlemenin anayasaya aykırılığı hangi noktadan ele alacak da götürecek ben de merak ediyorum.

"ATATÜRK İLE İLİŞKİLENDİRMENİN ART NİYET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Ayasofya konusundaki hassasiyeti hepimiz biliyoruz. 1934 yılında devlet aklı bir karar almış. O gün böyle bir karar alınmış ama Ayasofya Camii’nin tapu senedine baktığınızda senet Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi olarak düzenlenmiş. Daha sonra aynı devlet aklı bugün yeni bir karar almış. Bu iki kararı birileri birbiriyle kavga ettirmek istiyor. Bu iki kararın da kendi şartları içerisinde değerlendirilmesi gerekir. Türkiye’nin iç meselesidir. Sayın Muharrem İnce oradaydı, İYİ Parti’den Yavuz Ağıralioğlu oradaydı. Diyanet İşleri Başkanı hutbede, Fatih’in vakıf senedinden bir cümle okudu. Bundan sonraki Ayasofya Camii’nin hüviyetine atıf yapmak adına cümle okudu. Bunu Atatürk ile ilişkilendirmenin art niyet olduğunu düşünüyorum.

""Ofis açmazsa Twitter kapanır mı?" sorusuna Ünal'dan kaçamak cevap!" haberi, 30 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 30 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan "Ofis açmazsa Twitter kapanır mı?" sorusuna Ünal'dan kaçamak cevap! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Ofis açmazsa Twitter kapanır mı?" sorusuna Ünal'dan kaçamak cevap! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  2. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  3. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  4. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  5. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  6. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  7. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  8. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  9. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  10. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  11. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  12. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  13. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  14. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  15. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  16. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  17. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  18. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  19. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  20. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
Politika Haberleri