Oğlunun donarak şehit olduğunu Mezarlıklar Müdürlüğü''nden öğrenmiş

Oğlunun donarak şehit olduğunu Mezarlıklar Müdürlüğü''nden öğrenmiş

Oğlunun donarak şehit olduğunu Mezarlıklar M... CHP''li Başarır, "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel’in babası Hasan Türkel, oğlunun şehit düştüğü haberini, Mersin Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü’nden bir görevlinin kendisini arayarak ''oğlunuzu nereye defnedelim?'' sorusuyla öğrenmesi ise başta şehit babası olmak üzere tüm Mersin ve ülke halkımızın üzüntüsünü kat be kat arttırmıştır” dedi.

Tunceli’de 2 asker donarak şehit olmuştu. CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde bir skandalı gözler önüne serdi.

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ARAYAN BİR GÖREVLİDEN ÖĞRENDİLER

Başarır, soru önergesinde “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel’in babası Hasan Türkel, oğlunun şehit düştüğü haberini, Mersin Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü’nden bir görevlinin kendisini arayarak 'oğlunuzu nereye defnedelim?' sorusuyla öğrenmesi ise başta şehit babası olmak üzere tüm Mersin ve ülke halkımızın üzüntüsünü kat be kat arttırmıştır” dedi.

"TÜM HALKIMIZI DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR" 

CHP’li Başarır, soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:
“26 Ekim 2018 Cuma günü Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin, Nazimiye ilçesi Sarıyayla Köyü kırsalına operasyon düzenlediği; Tunceli bölgesinde son iki gündür kötü hava koşullarının etkili olması nedeniyle yüksek kesimlerde aşırı kar yağışının olmasından sonra hava sıcaklığı eksi 5 derecelere kadar indiği bilgileri basında yer almıştır.

Kötü hava şartları nedeniyle Nazımiye kırsalında donma tehlikesi geçiren Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen ile Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındığı ve Mersinli Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel ile Feruh Dikmen’in yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olduğu tüm halkımızı derinden üzmüştür.

Tunceli valiliğinden yapılan açıklamada, 37 °C olan normal vücut sıcaklığının, 35 °C'nin altına düşmesi halinde meydana gelen rahatsızlık olan hipotermi sonucu askerlerimizin şehit olduğu dile getirilmiştir.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel’in babası Hasan Türkel, oğlunun şehit düştüğü haberini, Mersin Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü’nden bir görevlinin kendisini arayarak “ oğlunuzu nereye defnedelim?” sorusuyla öğrenmesi ise başta şehit babası olmak üzere tüm Mersin ve ülke halkımızın üzüntüsünü kat be kat arttırmıştır.”

"SAYGISIZLIK DEĞİL MİDİR"

CHP’li Ali Mahir Başarır, şu soruları yöneltti:

“- Şehit askerimizin babası Hasan Türkel,OĞLUNUN ŞEHİT OLDUĞU HABERİNİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR MEZARLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEKİ BİR GÖREVLİ TARAFINDAN, CUMA AKŞAMI SAAT 21.30’DA TELEFONLA ARANARAK, 'OĞLUNUZU NEREYE DEFNEDELİM?' SORUSUYLA ÖĞRENMESİ başta şehidimiz olmak üzere, ailesine ve ülke halkına yapılan bir saygısızlık değil midir?

-  Askerlerimizin şehit olması sizin için sıradan bir olay mıdır?

-  Askerimizin şehit olduğu bilgisini ailesine bildirilmemesinde sorumlu olan Mersin Valisi ve yetkili askerler hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa gerekçeleri nelerdir? Başlatıldıysa sonuçları ne olmuştur?

-  Şehit askerimize ve ailesine yapılan büyük saygısızlığın baş sorumlusu olan İçişleri Bakanı’nı görevden almayı düşünüyor musunuz?

-  Ulaşımı sadece hava yoluyla sağlanabilen 2300 rakımlı Nazımiye kırsalında Şehit olan askerlerimizin üstlerinde dondurucu havaya karşı termal giysiler var mıydı?

-  Şehit olan askerlerimizin yanında dondurucu soğuk nedeniyle olası bir hipotermiye karşı gerekli ilaçlar var mıydı? Yoksa söz konusu ilaçların yanlarında olmama gerekçeleri nelerdir?

-  Askerlerimizin şehit düştüğü Nazımiye kırsalındaki hava şartlarının kötü olacağı önceden tespit edilmiş midir? Edilmediyse gerekçeleri nelerdir?

-  Askerlerimizin donarak ölmesinden dolayı ihmali bulunan sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa sonuçları ne olmuştur?

-  Televizyon kanallarında yerli ve milli teknoloji reklamları yapılırken, 21. Yüzyılda, ülkemizde askerlerimizin donarak şehit olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?"

"Oğlunun donarak şehit olduğunu Mezarlıklar Müdürlüğü''nden öğrenmiş" haberi, 28 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 28 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Oğlunun donarak şehit olduğunu Mezarlıklar Müdürlüğü''nden öğrenmiş haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Oğlunun donarak şehit olduğunu Mezarlıklar Müdürlüğü''nden öğrenmiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Gündem Haberleri