Oğlunun yüzde 70 zihinsel engelli kız arkadaşına cinsel istismarda bulundu; 3 yıl sonra tahliye edildi!

Oğlunun yüzde 70 zihinsel engelli kız arkadaşına cinsel istismarda bulundu; 3 yıl sonra tahliye edildi!

Oğlunun yüzde 70 zihinsel engelli kız arkada... Kocaeli’de oğlunun yüzde 70 zihinsel engelli kız arkadaşına cinsel istismara bulunduğu gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırılan kişi, 3 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Sanığın tahliye edilmesine tepki gösteren engelli genç kızın ailesi ise yeniden şikayetçi oldu.

Olay, Kocaeli’nin Derince ilçesinde 2017 yılında meydana geldi. İddiaya göre, olay tarihinde yüzde 70 engelli olan 16 yaşındaki H.A., kendisini ’Eren’ ismiyle tanıtan erkek arkadaşı A.T.’nin babası Ş.T. tarafından cinsel istismara uğradı.

Olay günü erkek arkadaşının kız arkadaşı ile tanışmak amacıyla parka giden Ş.T’nin genç kızı servis minibüsüne aldığı, oğluyla evlenmek isteyip istemediğini sorduğu, daha sonra genç kızı kolundan tutup, minibüsün perdelerini de kapatarak cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü. Ş.T., istismar olayından sonra genç kızı minibüsle aldığı yere geri bıraktı.

Korktuğu için istismar olayını kimseyle paylaşamayan H.A., olaydan 1 buçuk ay sonra annesi Emine Çetin’e anlattı. Kızlarının cinsel istismara uğradığını öğrenince neye uğradığını şaşıran aile de polis merkezine giderek, şikayetçi oldu. Konunun yargıya taşınmasının ardından ise Ş.T. hakkında "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan dava açıldı. Olaydan sonra kayıplara karışan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan Ş.T. ise 2019 yılının şubat ayında tutuklanarak, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tahliye edildi

Dosyanın temyize gönderilmesiyle de Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar bozuldu. Yargıtay, ilk derece mahkemesinin kabulünde yer alan sübuta ilişkin delillerin, dosya içeriğiyle çelişmesi sebebiyle mahkumiyet kararının yerinde olmadığı kanaatine vardı. Bu sebeple 8 Haziran 2021’de Ş.T’nin tahliyesine karar verildi. Ş.T’nin tahliye edilmesiyle korkan ve tedirgin olan aile ise tahliye kararına tepki göstererek, yeniden şikayetçi oldu. Korkuyla kapılan anne ve genç kız, sanığın evlerine gelme ihtimaline karşı köpek sahiplendi.

"Ne yapacağız?"

18 yıl hapis cezası verilen sanığın, 3 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığını söyleyen Türkalay Aybek, "Ş.T.’nin oğlu, benim kızımın erkek arkadaşıymış. Ben bunu sonradan öğrendim. Kızım ve bu çocuk buluşuyorlarmış. Daha sonra Ş.T.’nin oğlu E.T. benim kızıma, "Babamla sen görüş, eğer onay verirse evleneceğiz" demiş. Sonra kızım da babasıyla görüşmüş. Babası Ş.T., kızımızı minibüse koymuş, sesi çıkmasın diye de elini, ayağını bağlamış. Kızım ilk başta korkudan 1-2 ay anlatamamış. Ama sonra annesine anlatmış, annesi de bana anlattı. Biz gereken işlemleri yaptık. Neden serbest bırakıldı bilmiyoruz"

"Bana, "şikayetçi olma, ben seninle evlenirim" dedi"

Olay tarihinde erkek arkadaşı olan E.T.’nin babası Ş.T. ile plan kurmuş olabileceğini ifade eden H.A. ise "Olay günü beni arabayla aldı, camlar filmliydi. Elimi, kolumu bağladı. Sonra beni aldığı yere bıraktı. "Şikayetçi olma, ben seninle evlenirim" dedi. Bizimkilere hemen anlatamadım. 1 ay sonra anlattım" diye konuştu.

"Oğlunun yüzde 70 zihinsel engelli kız arkadaşına cinsel istismarda bulundu; 3 yıl sonra tahliye ed." haberi, 06 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 06 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Kadın kategorisi altında bulunan Oğlunun yüzde 70 zihinsel engelli kız arkadaşına cinsel istismarda bulundu; 3 yıl sonra tahliye ed.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Oğlunun yüzde 70 zihinsel engelli kız arkadaşına cinsel istismarda bulundu; 3 yıl sonra tahliye ed.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kadın konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:50 Oyuncu Bade İşçil'den itiraf: Beni eşlerinden, sevgililerinden kıskandılar
  2. 09:45 Oscar Piastri: McLaren'in şaşırtıcı inişli çıkışlı F1 formunu anlaması gerekiyor
  3. 09:41 Hamas lideri İsmail Haniye, İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti
  4. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  5. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  6. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  7. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  8. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  9. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  10. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  11. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  12. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  13. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  14. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  15. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  16. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  17. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  18. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  19. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  20. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
Kadın Haberleri