Öğrenciler, Canik'te doğa için bir araya geliyor

Öğrenciler, Canik'te doğa için bir araya geliyor

Öğrenciler, Canik'te doğa için bir araya gel... Canik Belediyesi'nin doğal kaynakların korunması ve sıfır atık konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Canik Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

Canik Belediyesi, doğal kaynakların korunması ve sıfır atık konularındaki farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediği "Canik Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması"nın ödül töreninde öğrencilere hediyeler verdi.

İKİ AŞAMADAN OLUŞAN YARIŞMANIN 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEMİ ÖDÜL TÖRENİNDE, EN FAZLA BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAYAN ÖĞRENCİLERE ÖZEL HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ.

Canik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı, törende yaptığı konuşmada, Canik Sıfır Atık Köyü ve Canik Orman Okulu projeleri gibi sıfır atık kültürünü benimsemiş projelerle ilçeye katkı sağladıklarını belirtti. Sandıkçı, "Canik'te doğa ve çevre dostu nesilleri topluma kazandırıyoruz" dedi.

Canik'te öğrencilere sıfır atık alanında uygulamalı eğitimler verdiklerini belirten İbrahim Sandıkçı, "Ortak evimiz dünyanın ve doğal kaynaklarımızın korunması, sürdürülebilir çevre anlayışının toplumda yaygınlaştırılmasıyla mümkündür. Küresel iklim değişikliğini önlemenin en güçlü yolu ise sıfır atık kültürüne sahip nesillerin devamını sağlamaktır. Canik Sıfır Atık Köyümüzde, Canik Orman Okulumuzda ve ilçemizde düzenlediğimiz birçok farkındalık etkinliğiyle çocuklarımıza ve gençlerimize sıfır atık, geri dönüşüm, küresel iklim değişikliği ve zehirsiz tarım konuları başta olmak üzere doğanın ve doğal kaynakların korunmasıyla ilgili uygulamalı eğitimler veriyoruz. Canik Sıfır Atık Köyü ve Canik Orman Okulu projelerimizle ülkemizdeki sıfır atık projelerini himaye eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiden ödül ve tebrik aldık. Daha yaşanabilir bir gelecek için Canik'te sıfır atık bilincine sahip bireyler yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Canik Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması'nda 2023-2024 eğitim-öğretim yılı birinci döneminde bireysel kategoride 150 litre bitkisel atık yağ toplayan Canik İnönü İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Yiğitcan Ayan birinci olurken, okul kategorisinde ise toplam 518 litre bitkisel atık yağ toplayan Canik İnönü İlkokulu birinciliği elde etti. Ödül töreninde birincilik ve derece elde eden öğrencilere ödülleri Başkan İbrahim Sandıkçı ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Programa Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gül gibi önemli isimler de katıldı.

"Öğrenciler, Canik'te doğa için bir araya geliyor" haberi, 09 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Öğrenciler, Canik'te doğa için bir araya geliyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öğrenciler, Canik'te doğa için bir araya geliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:27 Akit yazarı Ali Sandıkçıoğlu: Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır
  2. 10:19 Seçim bitti, iletişim kesildi: İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
  3. 09:54 Bir bir gemiyi terk ediyorlar: Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
  4. 09:48 "Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
  5. 09:45 Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
  6. 09:37 Karar yazarı Yıldıray Oğur: Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
  7. 09:32 "Metroya askılıyla binmesinler" demişti, sahneye jartiyerle çıktı
  8. 09:26 TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
  9. 09:18 Uyuşturucu alırken yakalanmıştı: Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'i torbacısı sattı
  10. 09:15 Bakan Yerlikaya: 20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı
  11. 08:56 Bugün İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak
  12. 08:54 Keçiören Belediyesi’nin, TÜGVA’nın ardından Yeni Dünya Vakfı’na da ayrıcalık sağladığı ortaya çıktı
  13. 08:50 Kızlı erkekli konserler istemiyorum: Rektörlük bahar şenliğine izin vermedi
  14. 08:43 Arka Sokaklar’ın sezon final tarihi belli oldu
  15. 08:38 Ceyda Düvenci’ye ihanet iddiası soruldu
  16. 08:32 Erdoğan'dan Aile Bakanlığı'na çok sayıda atama: Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
  17. 08:27 5 yaşındaki Minik Gökçe’nin şüpheli ölümü: Minik Gökçe'nin son sözü 'anne beni bir şey ısırdı' oldu
  18. 08:23 Eşinden habersiz bunu yapan yandı: Artık boşanma sebebi sayılacak
  19. 08:16 Murat Ağırel yazdı: Mahkemeden Barış Terkoğlu’na özel ceza
  20. 08:13 Ahmet Türk: Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı
Yaşam Haberleri