Öğrenciler, velilerin kendileriyle daha çok ilgilenmeleri için sloganlar attı

Öğrenciler, velilerin kendileriyle daha çok ilgilenmeleri için sloganlar attı

Öğrenciler, velilerin kendileriyle daha çok ... Öğrenciler, velilerin kendileriyle daha oldukça ilgilenmeleri için çarpıcı sözler attı Gediz Gölcük Ortaokulu'nda 'Harezmi Eğitim Modeli' uygulaması Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yenikent beldesindeki Gölcük Ortaokulu'nda 'Harezmi Eğitim Modeli' uygulamasında öğrenciler, velilerin...

Öğrenciler, velilerin kendileriyle daha oldukça ilgilenmeleri için çarpıcı sözler attı

Gediz Gölcük Ortaokulu'nda 'Harezmi Eğitim Modeli' uygulaması

KÜTAHYA - Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yenikent beldesindeki Gölcük Ortaokulu'nda 'Harezmi Eğitim Modeli' uygulamasında öğrenciler, velilerin kendileriyle, dersleriyle ve dertleriyle daha oldukça ilgilenmeleri için ellerinde dövizlerle çarpıcı sözler atıp yürüyüş yapmış oldu.

Akademik başarılarının ailelerinin daha fazla ilgisine bağlı bulunduğunu vurgulayan öğrenciler velilerin dikkatlerini çekmeyi başardı.

Konuyla ilgili bir izahat icra eden Gölcük Ortaokulu Müdürü Gökhan Said Mamak, "İstanbul Üniversitesi tarafından başlatılan, daha sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce uygulanıp ülke çapında uygulaması tavsiye edilen 'Harezmi Eğitim Modeli uygulaması' bu yıl ikinci başvurularını aldı. Proje çerçevesinde, Bilişim Öğretmeni olarak ben, İngilizce öğretmeni Gülçin Yılmaz, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Saide Cantürk, Türkçe Öğretmeni Mehmet Ali Keleş, Matematik Öğretmeni Gülçin Tarcan ve Fen Bilimleri Öğretmeni Ebru Ulutürk dahil oldular. Daha sonrasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce verilen seminerde eğitime katılarak her hafta öğrencilerimizle çeşitli faaliyette bulunduk" diye konuştu.

Düşünme kabiliyetinin daha da artırılması hedefleniyor

Kütahya genelinde Harezmi Eğitim Modeli uygulamasına dahil olan 4 okuldan birinin de Gölcük Ortaokulu bulunduğunu söyleyen Müdür Mamak, "Bu projede değişik disiplin ve branşların beraber hareket ederek bir mevzuyu birçok öğretmenin kendi branşı cihetiyle ele alması ve çeşitli yönlerden değerlendirmesi, aynı derse birden fazla öğretmenin aynı anda girmesiyle öğrencilere bir mevzuyu anlatırken birçok boyuttan düşünme kabiliyetini kazandırmaları, karar verilen bir hedef ya da mevzu üstünde öğrencileri ve hatta ailelerini yıl süresince projeler yaptırarak birlikte çalışmalarının sağlanması hedefleniyor" ifadelerini kullandı.

Proje tüm talebe ve velilerini içine almakta olup proje yürütücüsü olarak 6-A sınıfı seçildi. Öğrenciler yıl süresince yapacakları faaliyetlerin ana konusunu belirlemek için Google Form'da oluşturdukları anketi tüm Gölcük Mahallesi halkına uyguladı ve "Akademik Başarıyı artırmada velilerin ilgisini çoğaltmak adına yapılacak çalışmalar" proje mevzusu olarak belirlendi.

Haftada bir gün bir ders saatinin 'Harezmi Uygulaması'na ayrılmış olduğu okulda son 1 ay süresince Bilişim, İngilizce, Türkçe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (Anne-babanın evladı üstünde olduğu benzer biçimde, çocuğun da anne ve babası üstündeki hakları) mevzuları üstüne emekler yapılmış oldu. Kimi vakit sınıflarda çarpıcı sözler oluşturuldu, öğrenciler okula getirdikleri telefonlarda tasarımlar yaptılar, kimi vakit da kapı kapı dolaşıp anketlerini uygulattılar.

Harezmi Eğitim Modeli Nedir?

"Harezmi Eğitim Modeli, evlatların teknolojiyi kullanarak iyi mi üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında; güvenli, etik ve etik değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma şekilleri ile belirlediği süreci, öğretmenleri ile değerlendirip güncelleyen yapıda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafınca geliştirilmiş bir eğitim modeldir. Eğitimin öteki süreçlerini direkt ve nitelikli etkide bulunmuş olduğu için genel bir eğitim modeli olarak da ele alınabilir. Öğrencilerin günlük, gerçek yaşam sorunlarını tanımlayıp, çözmek suretiyle algoritma tasarlayan, adım adım bu probleminin iyi mi çözüleceğini belirleyip programlamanın gücünden faydalanarak yenilikçi fikirler üretme sürecidir. Modelin zemininde beş ana başlık mevcuttur. Bilgisayar bilimi öğretiminin Sosyal Bilim dalı ile bütünleştirilen, Bilgi İşlemsel Düşünme becerisinin hayata adapte edilmiş olduğu, Programlama ve Öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, disiplinlerarası yaklaşımı tekrardan yorumlayarak değişik disiplinlerin eş değerde yer almış olduğu işbirliğini benimseyen, Robotik ve Oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini devamlı güncelleyen bir eğitim modelidir."

"Öğrenciler, velilerin kendileriyle daha çok ilgilenmeleri için sloganlar attı" haberi, 14 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Öğrenciler, velilerin kendileriyle daha çok ilgilenmeleri için sloganlar attı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öğrenciler, velilerin kendileriyle daha çok ilgilenmeleri için sloganlar attı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  2. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  3. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  4. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  5. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  6. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  7. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  8. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  9. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  10. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  11. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  12. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  13. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  14. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  15. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  16. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  17. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  18. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  19. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  20. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
Gündem Haberleri