Öğrencilerin müstehcen görüntüleri karşılığında notlarla oynadığı iddia edildi: Soruşturma başlatıldı

Öğrencilerin müstehcen görüntüleri karşılığında notlarla oynadığı iddia edildi: Soruşturma başlatıldı

Öğrencilerin müstehcen görüntüleri karşılığı... Adana’da Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi’nde bir öğrencinin müdür yardımcılarının e-Okul şifrelerini kullanarak kendisi ve bazı öğrencilerin devamsızlık ve ders notu bilgilerini değiştirdiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

Evrensel gazetesinde yer alan habere göre; Adana’nın Çukurova İlçesi’nde bulunan Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin devamsızlık ve ders notu bilgilerinin iki müdür yardımcısının e-Okul şifreleri ile değiştirilmesi üzerine Okul Müdürü ile iki müdür yardımcısı hakkında yapılan ön inceleme sonucu soruşturma izni verildi. Çukurova Kaymakanlığı’nın yürüttüğü ön incelemede ders notu ve devamsızlık bilgilerinde değişiklik yapıldığı tespit edildi. Okul müdürünün 'kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' suçu ve 2 müdür yardımcısının ise 'görevi kötüye kullanma' suçunu işlediklerinin sübuta erdiği belirtilerek idareciler hakkında soruşturma izni verildi.

Şifrelerin verildiği öğrencinin, kız öğrencilerin müstehcen görüntüleri karşılığında notlarla oynadığı iddia edildi 

Soruşturma kapsamında araştırılan başka bir iddiaya göre; Müdür Yardımcısı H.U., işlerini yaptırmak amacıyla robotik kodlama konusunda başarılı olan öğrencilere e-Okul şifresini verdi. Bu öğrencilerden biri, bu şifreyi kullanarak müstehcen fotoğraf ve görüntüleri karşılığında 3 kız öğrencinin notlarını yükseltip devamsızlık günlerini sildi.

Taraflar 'müstehcen görüntü' iddiasını reddetti 

Ön incelemede devamsızlıklara dair incelenen LOG kayıtlarında; devamsızlık ve not bilgilerinin e-Okul’dan iki müdür yardımcısının şifreleri ile silindiği ve bir öğrencinin fotoğrafı tespit edildi. Ancak notları değiştirdiği iddia edilen öğrenci, şifrelerini öğrencilere verdiği iddia edilen iki müdür yardımcısı, olayları üst makamlara bildirmeyen müdür ve olayın mağduru ve devamsızlık ve not bilgileri değiştirilen 3 kız öğrenci ön inceleme kapsamında verdikleri ifadelerde notların yükseltilmesi ve devamsızlıkların düşürülmesi karşılığında müstehcen fotoğraf istendiği iddialarını kabul etmedi.

Ön incelemede ayrıca konu ile ilgili nisan ayının sonu ve mayıs ayının başında okula veliler tarafından yazılan 5 dilekçenin de iddialarla ilgili olduğu ifade edildi.

"İdarecilerin şifrelerinin, bir öğrencinin eline geçtiği iddiası son derece vahim bir iddiadır"

Yaşananlarla ilgili olarak İl Milli Eğitim ve Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile görüşme yapan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, “Sürecin objektif, tarafsız, gerçekleri ortaya çıkaracak şekilde işletilmesi gerektiğini ilettik. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri konunun her yönüyle objektif bir şekilde incelendiğini, sorumluluğu olanların ortaya çıkarılarak gerekli idari işlemlerin yapılacağını ifade ettiler” dedi.

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya: İdarecilerin şifrelerinin, bir öğrencinin eline geçtiği iddiası son derece vahim bir iddiadır

İnternet, dijital bilişimin çok geliştiği zamanımızda buna benzer olayların yaşanmaması için ilgilerin gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade eden Kaya, “Bu konuda MEB yetkilerinin her türlü önlemi almasını bekliyoruz. İdarecilerin şifrelerinin bir öğrencinin eline geçtiği iddiası son derece vahim bir iddiadır. Öğrencilerin devamsızlık ve ders notu bilgilerinin kim tarafından ve neden değiştirildiği titiz bir şekilde soruşturulmalıdır. İddiaların gerçek olması durumunda sorumluların gerekli yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz. Eğitim Sen olarak dosyanın takipçisiyiz” ifadelerini kullandı. 

"Öğrencilerin müstehcen görüntüleri karşılığında notlarla oynadığı iddia edildi: Soruşturma başlatı." haberi, 12 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Öğrencilerin müstehcen görüntüleri karşılığında notlarla oynadığı iddia edildi: Soruşturma başlatı.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öğrencilerin müstehcen görüntüleri karşılığında notlarla oynadığı iddia edildi: Soruşturma başlatı.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:28 Fenerbahçe'nin Nisan Ayında Yaşadığı Şok: Hedefler Bir Bir Uzaklaşıyor
  2. 14:26 Hadise, Arkadaşının Düğününde Söz Kesti: "Aşk Çok Güzel..."
  3. 14:21 Bodrum'da Yaz Tatili İçin Villa Kiralarında Artış: Günlük Fiyatlar 1 Milyon Liraya Kadar Çıkıyor
  4. 14:03 İYİ Parti'den aday olup kaybetmişti! Vazgeçmiyor!
  5. 13:59 Enerji Sektörünün Önde Gelen İsimlerinden Group Şirket, 4 Şirketine Konkordato Talebinde Bulundu!
  6. 13:52 Haluk Levent, Kanserle Mücadele Eden Ablasını Sahneye Davet Etti ve Saçlarını Kazıttı!
  7. 13:45 Premier Lig'de Şok! İki Futbolcu Cinsel İstismar Suçundan Gözaltına Alındı!
  8. 13:44 Bilim Kurgu Hayalden Gerçeğe Dönüşüyor: Thermonator Robot Köpek Satışta!
  9. 13:44 Mevduat Süresi Dolmak Üzere! Avantajlı Faiz Oranlarından Faydalanmak İçin Son Şansınız!
  10. 13:44 Ebeveynler Dikkatli Olun! Bu Detaylar Çocuğunuzda Gizli Bir Sorun Olduğunun İşareti Olabilir!
  11. 13:44 Şok Haber: Ünlü Airfryer Markası da İflas Etti!
  12. 13:36 Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı İle Görüşme Sağladı!
  13. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  14. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  15. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  16. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  17. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  18. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
  19. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  20. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
Eğitim Haberleri