Oğuzhan Uğur: Filistinliler, açgözlü dedelerinin sattıkları topraklar üzerine kurulmuş...

Oğuzhan Uğur: Filistinliler, açgözlü dedelerinin sattıkları topraklar üzerine kurulmuş...

Oğuzhan Uğur: Filistinliler, açgözlü dedeler... Türkiye'de de dünya gibi tüm gözler bu savaşta. Sosyal medyada bu konuya dair yapılan paylaşımlar arasında Oğuzhan Uğur'un sözleri gündem oldu.

Hamas'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği son yılların en büyük saldırısı sonrası İsrail de harekete geçti. "Aksa Tufanı" adı verilen Hamas operasyonu sonrası İsrail ordusu “savaş durumu alarmı” ilan etti ve Gazze Şeridi'de saldırılar düzenledi.

"Filistinliler, açgözlü dedelerinin sattıkları topraklar üzerine kurulmuş İsrail’e intihar saldırısı yaptı. Bu defa kaybettikleri yalnızca üzerine bombalı yelek giydirdikleri fedaileri de olmayacak" diyen Oğuzhan Uğur şunları yazdı:

SDSD

"İsrail bu defa bölgesel operasyonun ötesinde, dünyanın desteğini de alarak Filistin halkına diz çöktürene kadar saldıracak. Bir gün içinde kana, zulme, vahşete doydunuz; savaşın gerçek yüzüyle karşılaştınız. Kaçırılan kadınları, kurşuna dizilen yaşlı insanları, doğranan gençleri izlediniz. İçiniz acıya acıya sevdiklerinizi koydunuz onların yerine, korkuyu içinizde hissettiniz. Ancak hazır değilseniz bilmelisiniz, önümüzdeki günlerde bu görüntülerin yenilerini, sıklıkla ve fazlasıyla göreceksiniz. Dünya keskin bir viraja giriyor. Ülkeler kime destek vereceğini açıklarken, satranç tahtası üstündeki konumunu belirliyor. Meselenin eskisi gibi dönemsel bir konu olduğunu düşünenler de var. Kimileri de Filistin’in tarih süresince bizlere attığı kazıkları sıralayarak, kendi çığlığından kendini duyamayanlara laf anlatmaya çalışıyor.

Oysa bizim konuşmamız gereken, hangi tarafın daha az suçlu olduğu değil, İsrail’de kırılan fayın devamının tam da altımızdan geçtiğidir. Evet, İsrail, Filistin çatışmalarına çok aşinayız. Önce yazılanla okuduk, sonra siyah beyaz kayıtlarla gördük. Piksel px izledik sonrasında. Acılar aynı, çığlıklar aynı, haksızlıklar aynı. Şimdi naklen izliyoruz olanı biteni. Yıllardır değişen tek şey görüntü kalitesiydi… Ancak şimdi… Filistin’in sesi, görüntüsünden önce geliyor İstanbul’a. Sokakta binlerce kişi, Filistin bayrakları ile savaş çağrısı yapıyor. Mehmetçik Filistin’e diye haykıranların sesi, ülkemizde yaşayan ve tam olarak Hamas yaşam tarzıyla yetişmiş, dağlar aşıp ülkemize sığınmış milyonların alkışıyla birleşiyor.

2023-10-08T055109Z_1566947966_RC25O3ABN62E_RTRMADP_3_ISRAEL-PALESTINIANS

Savaş çığlıkları atanlar görmüyor, bizi savaşa göndermenize lüzum yok, savaş bizlere geliyor. Partiler arası kronik sporumuz olan “haklı mıyız, haksız mıyız?” bölümünü geçelim millet. Tüm partileri kapsayacak asıl soru şu, hazır mıyız? Tarafınız ya da kime sempati beslediğiniz umurumda değil.
Mesele vatansa, gerisi detaydır. Dünya kaynarken elimizde tutmamız gereken tek bayrak, Türk Bayrağıdır. Rabbim bu millete savaş yaşatmasın. "

"Oğuzhan Uğur: Filistinliler, açgözlü dedelerinin sattıkları topraklar üzerine kurulmuş..." haberi, 08 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 08 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Oğuzhan Uğur: Filistinliler, açgözlü dedelerinin sattıkları topraklar üzerine kurulmuş... haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Oğuzhan Uğur: Filistinliler, açgözlü dedelerinin sattıkları topraklar üzerine kurulmuş... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:MYNET

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı
SON HABERLER
  1. 21:49 İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Sayısı 9,088'e Ulaştı
  2. 21:46 Fed, piyasaların merakla beklediği toplantısında faiz oranını değiştirmeme kararı aldı
  3. 21:36 TRT1'de yayınlanan sevilen dizi, beklenmedik bir şekilde final yapma kararı aldı
  4. 21:36 Yakında yürürlüğe giriyor: ATM'lerde yeni dönem yolda!
  5. 21:36 Robin van Persie: Teknik Direktörlük Yolunda İlk Adımlar!
  6. 21:34 Fenerbahçe'nin yeni ismi! Ali Koç; Jose Mourinho ile anlaştı!
  7. 21:27 Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
  8. 21:20 Ergün Kılıç'tan Tüketici Uyarısı: EFT ve Havale İşlemlerinde Açıklama Kısmı Önemli!
  9. 21:19 Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil'in Olay Paylaşımı! Oyuncunun Oğlu Cinsiyet Değiştirdi
  10. 21:19 Gazze'deki WCK Saldırısının Ardından Yardım Çalışmaları Yeniden Başladı
  11. 21:11 Pençe-Kilit Operasyonu Şehidi: Yıldırım Düşmesi Sonucu Şehit Olan Askerimiz için Başsağlığı
  12. 20:26 Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız
  13. 20:21 ATM'lerde Yeni Dönem: Kredi ve Banka Kartları Tarih Oluyor!
  14. 20:18 Varşova'daki Sinagog Saldırısı: Polonya Liderleri Kınadı, Antisemitizme Karşı Bir Duruş
  15. 20:15 Ankara'da Ekmeğe Yapılan Zam Vatandaşların Tepkisine Neden Oldu
  16. 20:09 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci'nin Transferi için Stade Rennais'ten Dev Teklif!
  17. 20:07 TikTok Anketi: ABD Halkının Çoğunluğu Yasak İhtimalini Destekliyor
  18. 19:32 Meteoroloji Güneydoğu Anadolu için sağanak yağış uyarısında bulundu
  19. 19:32 İklim krizi dünyayı tehdit ediyor: Kaydedilen en sıcak mart ayı! Bilim insanları endişeli
  20. 16:46 Kazakistan, Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakerelerine ev sahipliği yapacak
Gündem Haberleri