OHAL zulmü: Gözaltındaki gazetecilerin ifadesi 18 gündür alınmadı

OHAL zulmü: Gözaltındaki gazetecilerin ifadesi 18 gündür alınmadı

OHAL zulmü: Gözaltındaki gazetecilerin ifade... 18 gündür gözaltında olan gazeteciler Derya Okatan, Tunca Öğreten, Eray Sargın, Ömer Çelik ve Mahir Kanaat’in ifadelerini alacak savcı, çıktığı izinden döndü. Fakat hâlâ ifadeler alınmadı. Gazetecilerin avukatları gizlilik...

18 gündür gözaltında olan gazeteciler Derya Okatan, Tunca Öğreten, Eray Sargın, Ömer Çelik ve Mahir Kanaat’in ifadelerini alacak savcı, çıktığı izinden döndü. Fakat hâlâ ifadeler alınmadı. Gazetecilerin avukatları gizlilik kararı nedeniyle müvekkilleri hakkındaki suçlamaları öğrenemedi.

ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan, eski Diken editörü Tunca Öğreten, Yolculuk gazetesi imtiyaz sahibi Eray Sargın, DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik, muhabiri Metin Yoksu ve BirGün çalışanı Mahir Kanaat bugün gözaltındaki 18’inci gününü doldurdu. Operasyon sonrası izne çıkan savcı, bu hafta başı izinden döndü ancak ne Emniyet’te ne de savcılıkta ifade alma işlemi için adım atıldı.

z.jpg

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, gazeteciler Okatan, Öğreten, Sargın, Çelik, Yoksu ve Kanaat, 25 Aralık’ta gözaltına alınmış, ardından gözaltı kararı 30 güne çıkarılmıştı. Gazetecilerin avukatları gizlilik kararı nedeniyle müvekkilleri hakkındaki suçlamaları öğrenemedi. AKP yandaşı Sabah "gazete"si ise suçlamaların RedHack ile ilgili olduğunu öne sürmüştü.

Gazeteciler 18 gündür, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü nezarethanesinde tutuluyor. Gözaltına alındığı günden beri açlık grevinde olan Okatan, enfeksiyon geçiriyor. Okatan’ın avukatı Özlem Gümüştaş, soruşturma savcısının bu hafta izinden döndüğünü ancak kendisiyle görüştürülmediklerini belirterek, “Savcılık kaleminden bu hafta içinde de ifadelerin alımına geçilmeyeceği bilgisini aldık. Savcı 30 gün gözaltı süresini kullanacak gibi görünüyor'' dedi. Gümüştaş, Okatan’ın kaldığı koğuşta 3 tane yatak olduğunu belirterek, “Yatak bile denemez. Bir somya üzerinde ince bir minder ve battaniye var. Koğuşta 5 kişi oldukları için 2 kişi yerde yatıyor. Koğuş çok pis ve havasız. Şiddetli bel ağrısı çekiyor, açlık grevinde olduğu için ilaç kullanmıyor. Günlük doktor kontrolünden geçiyor, düzenli olarak şeker ve tuz kullanıyor. Durumları değişmediği sürece açlık grevini sürdürme tutumunda'' dedi.

DELİL BULMAK İÇİN...

Çelik ve Yoksu’nun avukatı Özcan Kılıç ise müvekkillerinin gazete okuyup, televizyon izleme gibi olanakları bulunmadığına dikkat çekerek, "Dışarıda olup bitenleri bizden öğreniyorlar. Haklarında delil adına somut bir şey de yok. Delil bulmak için tutuyorlar" dedi. Eray Sargın’ın avukatı Erman Öztürk de gazetecilerin banyo ihtiyaçlarını gideremediğini aktararak, bu durumu "doğal bir işkence süreci" olarak nitelendirdi.

BOZDAĞ'A SORDULAR

Uluslararası ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan gözaltındaki gazetecilere hükümete yakın medya kuruluşlarında yöneltilen suçlamalara yanıt vermesi istenddi. Açıklamada, bu ihlallerin Avrupa Konseyi Gazetecileri Koruma Platformu ve Medya Özgürlüğü Haritalandırması projesine bildirileceği aktarıldı.

"OHAL zulmü: Gözaltındaki gazetecilerin ifadesi 18 gündür alınmadı" haberi, 11 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan OHAL zulmü: Gözaltındaki gazetecilerin ifadesi 18 gündür alınmadı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. OHAL zulmü: Gözaltındaki gazetecilerin ifadesi 18 gündür alınmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  2. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  3. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  4. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  5. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  6. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  7. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  8. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  9. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  10. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  11. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  12. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  13. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  14. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  15. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  16. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  17. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  18. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  19. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  20. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
Otomotiv Haberleri