Okan Buruk: "Rekor kırdık, bitmedi ana hedef şampiyonluk"

Okan Buruk:

Okan Buruk: "Rekor kırdık, bitmedi ana hedef... Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa karşısında mühim bir 3 puan aldıklarını söyleyerek, "Rekor kırdık, iş bitmedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa karşısında mühim bir 3 puan aldıklarını söyleyerek, "Rekor kırdık, iş bitmedi. Asıl bundan sonrası bizim için ana hedef şampiyonluk" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray evinde karşılaşmış olduğu Kasımpaşa'yı 1-0 yenik etti. Maçın peşinden düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bizim için uzun bir ara sonrası bu maç zor oldu. Fiziksel olarak, oyun hızı olarak zorlandığımız değerler oldu. Rakibimiz 11 şahıs ile beklemesi oyun hızımızı yavaşlığımızdan dolayı pozisyon üretmede zorlandık. İkinci yarıda Zaniolo'yı kenara aldık. Bu hamle devamında netice verdi. 1-0 öne geçtik. Golden sonrasında oyun değişmedi. Bunun devamında da aslına bakarsak ikinci gol şansını oldukça net bir şekilde yakalamasak da gittiğimiz pozisyonlar oldu. Bugün bir ihtimal oyunun içinde ofansif olarak üretkenliğimiz daha önceki maçlara nazaran düşük bulunduğunu söyleyebilirim. Sonuç olarak bizim için mühim bir 3 puan. Rakibimize maç süresince pozisyon vermedik. Bu da defansif açından artı olan kısım" şeklinde konuştu.

"Bizde pozitif bir görüntü bıraktı"

Yeni aktarma Kanadalı futbolcu Sam Adekugbe'nin performansının sorulması üstüne Buruk, "Sam, defansif olarak görevini yapmış oldu. İlk maçıydı. Takımla ilk maçına nazaran, bizde pozitif bir görüntü bıraktı. Kazımcan da, Dubois da oynasa onlar da orada performans olarak birbirine yakın oyuncular. Oynadıkları vakit bizlere iyi performans sergilediler" diye yanıt verdi.

"Bu saatten sonrasında bir şey değişmesi zor"

Süper Lig'de play-off istenilmesinin sorulması üstüne sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Jorge Jesus'un ağızında duymadım. Onunla ilgili yazıldı. Beşiktaş Kulübü'nün bu şekilde bir görüşü oldu. Bunu değerlendirecek olan Türkiye Futbol Federasyonu. Bu saatten sonrasında bir şey değişmesi zor. Belki önümüzdeki yıl lig sistemi için play-offu Türkiye Futbol Federasyonu düşünebilir. Önümüzdeki yıl bu bir ihtimal düşünülebilir" dedi.

Sakatlığı bulunan Belçikalı futbolcu Dries'ın durumu hakkında informasyon veren Okan Buruk, "Bireysel antrenmanları devam ediyor. Bu hafta da bakacağız. Gidişatına nazaran karar vereceğiz. Saha çalışmalarını yapıyor. İç yan bağlarında zorlanma olduğu için şimdi mühim olan topa vuruşları. Bu hafta net bir şekilde görürüz. Olmazsa da ulusal ekip arasından sonrasında yeniden Mertens takımla beraber sahada olacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Rekor kırdık, bitmedi ana hedef şampiyonluk"

Süper Lig'de yengi serisinin baskı oluşturup, oluşturmamasının sorulmasına Buruk, "Genel serimizi genel olarak baktığımızda arada zorlandığımız maçlar oldu. Mesela Dünya Kupası arası sonrasında ilk maçlarımızda zorlandık. Bugünkü maç aslına bakarsak öteki maçlara nazaran zorlandık olarak görmüyorum. Golü attık sonrasında bizim için daha rahat maç geçti. Rekoru kıracağız diye bir düşüncemiz yok. Bu 14. maç oldu. Arada Gaziantep maçı oldu. Onlar birlikte 14 maç oldu. Geri kalan 11 maç da bizim oldukça mühim. Her maça kazanmak için çıkacağız. Her maçın ayrı ayrı hikayesi olacak. Rekor kırdık, iş bitmedi. Asıl bundan sonrası bizim için ana hedef şampiyonluk. Şampiyonluğa ulaşana kadar kazanmak zorundayız" açıklamasında bulunmuş oldu.

"Ben lüzumlu dersleri aldım"

Süper Lig'de şampiyon olan 3 teknik direktörle bir sonraki yıl yolların ayrıldığının sorulması üstüne ise Okan Buruk, "İlk hedefimiz şampiyonluk. Bunun mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Son 3 seneye baktığımızda, 3 şampiyon hoca bir sonraki sene ayrıldı. Ben gerekli dersleri aldım. Şampiyon olursak ne yapıp, ne yapmayacağımı daha iyi biliyorum" diye yanıt verdi.

"Icardi'nin Galatasaray'da devam etmesini oldukça isteriz"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi'nin Galatasaray taraftarı için oldukça ehemmiyet taşıdığını söyleyen sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Her türlü onun Galatasaray'da devam etmesini oldukça isteriz. O da kendini buraya ilişik hissediyor. Burada oldukça mutlu. Mutlu bulunduğunu net bir şekilde görüyoruz. İnşallah bizle birlikte devam eder, Galatasaray şampiyon olur, bu şampiyonlukta mühim rol oynar. Önümüzdeki yıl Galatasaray'da devam eder diye umuyoruz" değerlendirmesinde bulunmuş oldu.

"O bölgeye yapılacak her türlü organizasyonun içinde varız"

'Sezonun son maçında deplasmanda Hatayspor maçının oynanmayacağından dolayı oradaki insanlara moral vermek amacıyla ekibi oraya götürmeyi, hazırlık maçı hayata geçirmeye düşünür müsünüz?' sorusuna, "Son hafta koşul oluşursa niçin olmasın. Net bir şekilde konuşmak zor. Destek için Galatasaray olarak her şeye hazırız. Bu süreç içinde elimizden geleni hayata geçirmeye çalıştık. Bölgeye oldukça uzun vadeli hepimizin yapacağı oldukça şey var. Çok büyük bir trajedi. Bu trajediyi unutmamız gerekiyor. Bundan sonraki dönemde de desteğimizin devam etmemiz gerekiyor. O bölgeye yapılacak her türlü organizasyonun içinde varız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

"Okan Buruk: "Rekor kırdık, bitmedi ana hedef şampiyonluk"" haberi, 11 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Okan Buruk: "Rekor kırdık, bitmedi ana hedef şampiyonluk" haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Okan Buruk: "Rekor kırdık, bitmedi ana hedef şampiyonluk" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:08 Dursun Özbek’ten Ali Koç’a büyük çağrı! Delikanlıysan gel!
  2. 02:00 Serdar Ortaç: "Kızlarda ayrılık acısı bir ay sürer"!
  3. 01:59 Tekkeyi bekleyen çorbayı içer atasözünün anlamı
  4. 01:56 Amerikalılar neden evinde çamaşır makinesi kullanmıyor hiç düşündünüz mü?
  5. 01:52 Yapay zekanın babası Hinton, devletlerin kesinlikle yapması gerekenleri açıkladı
  6. 01:50 Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Küçükşabanoğlu: Türkiye’de yapay zekâ marka oluşturacağız
  7. 01:49 Emekliler için yeni bir sıkıntı daha başladı: O yasak tüm illerde uygulanacak!
  8. 01:48 İki şirket "Air Pro' ibaresi için kapıştı
  9. 01:46 20 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
  10. 01:38 Range Rover almak artık hayal değil! Elektrikli Range Rover kutuplarda test edildi!
  11. 01:38 MG'nin Mayıs ayına özel kampanyasıyla ilgili müjde geldi! O modelde 150.000 TL'ye kadar destek!
  12. 01:37 Fatih Terim gitti şampiyon belli! Fatih Terim'in Ardından Başarı!
  13. 01:31 Yunanistan'da bu sezonun şampiyonu 80 puanla PAOK oldu!
  14. 01:29 Gaziantep’te derbi sonrası taraftarlar arasında çok çok büyük kavga çıktı!
  15. 01:25 Derbi kavgası neredeyse tüm Türkiye'ye yayıldı: Yaralılar var!
  16. 01:23 Ali Koç'tan Dursun Özbek'e Gönderme!
  17. 01:20 Ali Koç, Dursun Özbek'in "delikanlıysan gel" sözlerine yanıt verdi!
  18. 01:15 Ali Koç'tan derbi sonrası ağır açıklamalar geldi!
  19. 01:14 Sosyal medyada estetik ‘sanal itibarsızlık’ boşluğunda savruluyor
  20. 01:12 2024 Arefe günü ne zaman?
Spor Haberleri