Okan Buruk: "Rekorları devam ettirip 25. şampiyonluğumuza ulaşmak istiyoruz"

Okan Buruk:

Okan Buruk: "Rekorları devam ettirip 25. şam... Galatasaray'ın Avusturya'daki ilk hazırlık maçında LASK Linz'e 3-2 mağlup olduğu maç sonrası teknik direktör Okan Buruk, takımının oyun ve tempo olarak istedikleri seviyede olduğunu ifade etti.

Maç sonrası Linz'deki Raiffeisen Arena'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Okan Buruk, takımın sezon hazırlıklarının 8. gününde olduklarını ve ilk hazırlık maçını oynadıklarını vurguladı.

Yoğun antrenman temposuna rağmen LASK karşısında birçok genç oyuncuya şans verdiklerini belirten Buruk, "Maçın yararlı olduğunu düşünüyorum. Birçok genç oyuncuya şans verdik ve memnun kaldım. İki takım da futbola odaklandı. Rakibimiz dördüncü hazırlık maçını oynuyordu. Oyun ve tempo olarak istediğimiz seviyedeydik. Kazanmayı istediğimiz her maçta olduğu gibi, bu maçı da kazanmak isterdik, ancak galip gelen rakibimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Özellikle genç oyuncu Yusuf Demir'in hazır bir performans sergilediğini ve 2 gol atan savunma oyuncusu Metehan Baltacı'nın da olumlu bir performans gösterdiğini vurgulayan Buruk, Zaha'nın ve yabancı oyuncu sayısının düşmesiyle ilgili soruya ise şu şekilde yanıt verdi:

"Zaha fiziksel olarak tam hazır olmadığı halde çok istekliydi. Fiziksel anlamda hazır olunca çok daha iyisini yapacak. Çok önemli bir oyuncu, geçen seneki şampiyonlukta önemli payı var. Takıma önemli maçlar kazandırdı. Çizgiye bastığında bire birleri çok etkili oynadı. Biz lige başlarken kadroda 12 yabancı için kararlar vereceğiz. Bu sene 12'ye düştü. 2 sene önce 14+3'tü. Bizim bu oyuncularla uzun yıllar kontratlarımız var ama bu düşüşler bizleri zorluyor. Bunun için plan yapıyoruz. Ama özel oyuncuları da kullanmak gerekiyor. Genç isimlere şans verdik. Oynatarak hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Belki birçoğunu kiralık vereceğiz. 2 senede 30'a yakın akademi oyuncusu bizimle antrenmanlara çıktı. Tam olarak şans veremedik, yoğun bir yarış içindeydik. Kadro genişliğimiz de çok fazla. Yine de oynatarak en iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Hepsini daha iyi şekilde hazırlayacağız."

SÜPER KUPA AÇIKLAMASI: MAÇ OLİMPİYAT STADI'NDAYSA ALLAH KOLAYLIK VERSİN

Okan Buruk, Süper Lig fikstürünü ve 3 Ağustos'ta oynanacak Turkcell Süper Kupa maçını değerlendirirken şunları söyledi: "Hiçbir fikstür, oynanmadan avantaja çevrilemez. İki sene önce başlangıç fikstürümüz çok zordu. Bu sefer iç saha maçlarımız daha fazla olacak gibi görünüyor ama hiçbiri oynanmadan avantaj elde edilmez. Amacımız bütün maçları kazanmak. Geçen sene rekorlar kırdık, bu sene de devam ettirip 25. şampiyonluğumuza ulaşmak istiyoruz. İkinci kamp dönemi bizim için çok önemli olacak. Ardından Süper Kupa maçı var. Maç Olimpiyat Stadı'nda olacaksa Allah kolaylık versin. Oradaki maçları görebiliyor musunuz? Herkesin bir dürbün gerekecek gibi görünüyor. Sanırım en kolay olan orasıydı. Ben istememiştim ama Beşiktaş orayı istedi. İki iyi takım, iki büyük takım karşı karşıya gelecek. Tekrar bir kupa kazanmak istiyoruz."

Duran toplarda takımın çok etkili olduğunu vurgulayan Buruk, geçen sezonun son bölümünde Süper Lig'de görev alan yabancı VAR hakemleriyle ilgili de şu sözlerle konuşmasını noktaladı:

"Yabancı VAR hakemi gelince ligde biraz tansiyon düştü. Ama bunun yanında Türk hakemlerine çok fazla güvenmemiz gerekiyor. Aynı hataları yabancı hakemler yapınca çok ses çıkmadı ama Türk hakemleri yapınca çok fazla şey aradık. Görüşüm yabancı VAR hakemlerinin devam etmesi yönünde."

METEHAN BALTACI: BURADA KALMAK İSTİYORUM

LASK Linz karşısında Galatasaray'ın 2 golünü atan genç futbolcu Metehan Baltacı da karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi:

"Okan hocam bana şans verdi. Ben hazırım ama daha ortada bir şey yok. Bu bir hazırlık maçı. Daha yolun başındayız. Artık daha özgüvenliyim. İnşallah böyle devam ederim. Arda Turan hocaya da teşekkür ederim. Geçen sezon beni birçok mevkide kullandı. Oyunun her bölümünde bana çok şey öğretti. Onun öğrettiklerini sahada göstermeye çalışıyorum. Güzel bir sezon geçirip şampiyon olduk. Umarım onlar da bu sene iyi bir sezon geçirirler. Hedefim daha çok süre almak. Burada kalmak istiyorum."

"Okan Buruk: "Rekorları devam ettirip 25. şampiyonluğumuza ulaşmak istiyoruz"" haberi, 12 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Okan Buruk: "Rekorları devam ettirip 25. şampiyonluğumuza ulaşmak istiyoruz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Okan Buruk: "Rekorları devam ettirip 25. şampiyonluğumuza ulaşmak istiyoruz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 26 Ağustos 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:08 İşte Ünlü Türk Bankasının Genel Müdürü'ne Göre Yıl Sonu Dolar Kuru!
  2. 01:08 Youtube'dan Tiktok'a meydan okuyan yeni özellik
  3. 01:06 Instagram'a yeni özellik!
  4. 01:04 İşte en mutsuz burçlar!
  5. 01:03 Türkiye'de de görülen Batı Nil Virüsü nedir ve belirtileri nelerdir?
  6. 01:01 AK Partili Vekilden Tuncay Özkan'a Sosyal Medyada Küfürlü Tepki!
  7. 00:47 Fenerbahçe'den Sert Hakem Eleştirisi: Açıklama Yayımlandı!
  8. 00:26 Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 5-0'lık Skorla Yendi: Fred'in Performansı Göz Kamaştırdı
  9. 00:24 Altında Alım Zamanı Geçti Mi? Dev Bankadan Altın Yatırımcısına Tavsiye!
  10. 00:20 26 Ağustos 2024 Resmî Gazete kararları
  11. 00:18 Uçakta Sigara Skandalı: Yolcu Gözaltına Alındı!
  12. 00:17 Demokrat Parti Kongresi Sonrası Kamala Harris'in Kampanyası 540 Milyon Dolara Ulaştı
  13. 00:10 Yusuf Dikeç'in Annesine Yapılan Çirkin Yorumlar Tepki Çekti!
  14. 00:09 AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Dilruba bence tutuksuz yargılansın
  15. 00:03 Vakıfbank'tan Emekliye Büyük Müjde: Rekor Promosyon Duyuruldu!
  16. 00:00 Hastane İflas Etti: Dev Sağlık Zinciri Batarken CEO Servet Kazandı!
  17. 23:33 16 Yılın Ardından Kayıp Adamın Şok Edici Gerçekleri Ortaya Çıktı!
  18. 23:29 Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Üç Şehir İçin Kritik Deprem Uyarısı: Zaman Daralıyor!
  19. 23:28 Bu Saatlerde Karpuz Yemek Tehlikeli: Bilimsel Açıklama Geldi
  20. 23:27 AFAD’dan Kritik Uyarı: O İl İçin Alarm Verildi
Spor Haberleri