Okan Buruk Transferler ve Türk Futbolu Üzerine Açıklamalarda Bulundu

Okan Buruk Transferler ve Türk Futbolu Üzerine Açıklamalarda Bulundu

Okan Buruk Transferler ve Türk Futbolu Üzeri... Galatasaray, Avusturya kampında Trencin’i 4-1 yendi. Teknik Direktör Okan Buruk, genç oyunculara şans verdiklerini ve tempolu antrenmanlarla hazırlandıklarını belirtti. Buruk, transfer çalışmaları ve Türk futbolunun geleceği hakkında da açıklamalarda bulundu.

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Avusturya’nın Linz kentinde sürdüren Galatasaray, kampın üçüncü hazırlık maçında Slovakya ekibi Trencin’i 4-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Güzel bir maç olduğunu belirten Buruk, "Oyun kalitesi olarak iyi takımlara karşı oynadık. Taktiksel olarak neler yapabileceğimizi gördük. Yeni oyuncularımız, genç oyuncularımız, tüm oyuncularımıza süre vermeye çalıştık. Kamp boyunca yüksek tempoda antrenmanlar yaptık. Hiçbir maçı düşünmeden dün çift antrenman yaptık. Bu sabah da antrenman yaptık. Kampın amacı oyunculara iyi bir yükleme yapmaktı. Belli on birler üzerinden gittik. Ana kadromuzdaki oyuncuları hem maç hem de antrenman performansı olarak iyi hazırladık. İkinci kampta iki hazırlık maçımız var ve buraya tekrar geleceğiz. Bu statta iki maç daha oynayacağız ve daha diri bir şekilde çıkacağımızı düşünüyorum. Bugün oyunun başlangıcındaki ciddiyetimiz, oyuncularımızın konsantrasyonu ve istekleri yerindeydi. Bu yüzden güzel bir maç oldu. Sonuç hiçbir zaman önemli değil. Önemli olan bu isteği, konsantrasyonu ve yüklemeyi gösterebilmek. Bu üç maçın amacı da buydu. 3 Temmuz'da başladık, yaklaşık 15 gün oldu. Bu tempolara erişebilmek, daha dinlenerek bir sonraki maça çıktığımızda tempo olarak daha üstüne çıkacağız. Milli oyuncularımız dönüyor ve onlar da bir sonraki kampa katılacaklar. Özellikle stoper mevkisinde çok fazla alternatifimiz yoktu. Bugün Victor Nelsson’un oynaması bizim için önemliydi. Onun da süre alması bizim için artı" dedi.

"HAKIM ZIYECH VE WILFRIED ZAHA BUGÜN OYUN İÇERİSİNDE ÇOK İSTEKLİLERDİ"

Yüksek tempoda antrenmanlar yaptıklarına değinen Okan Buruk, "Hazırlık maçları oyuncuların performanslarını değerlendirebileceğimiz maçlar değil. Çok yüksek tempoda antrenmanlar yapıyorlar. Dün iki yüksek tempoda antrenman yaptık. Bugün maçın başındaki başlangıçta oyuncuların yorulduğunu gördük; fakat Hakim Ziyech ve Wilfried Zaha bugün çok isteklilerdi. Bunu gösterdiler. Icardi de çok istekli ve sezon başı kampı geçirdi. Bir sonraki maçta onu kullanmaya başlayacağız. İyi bir kamp oldu. Sakatlık yok, en önemlisi bu. Sakatlıktan dönen oyuncularımız var. Bu şekilde devam etmek istiyoruz. Bir sonraki kamp için bu kadar kalabalık gelmeyeceğiz" ifadelerinde bulundu.

"BEN YAŞA ÇOK İNANAN BİR İNSAN DEĞİLİM"

Dries Mertens’in attığı golün sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, "Dries’e Benjamin Button diyebiliriz. Çok klas bir gol attı. Topa vururken şut mu, pas mı, orta mı attı derken anlamadan topu filelerde gördük. Gerçekten çok klas bir gol attı. Oyun içerisinde çok istekli. Antrenmanları da çok iyi geçirdi. Yaşa çok inanmıyorum. Bazen 20 yaşındaki oyuncu, 37 yaşındaki oyuncu kadar antrenman performansı veremez. O yüzden yaşa çok inanmıyorum. Bugünkü oyunu, takıma verdiği pozitif etki, özellikle rakibe yaptığımız baskılarda… İkinci golde onun baskısıyla topu kazandık. Bunlar çok önemli ve Michy de aynı şekilde yavaş yavaş takıma uyum sağlıyor. Hiçbir oyuncum yüzde 100 hazır değil. Zaman zaman yanlış yaptığımız yerler oldu. Genel olarak baktığımızda tempo, talep ve taktiksel olarak iyi geçti. Oyuncularımız da buna adapte oluyorlar. Daha iyi bir fizik performans ve kondisyonları daha iyi bir duruma geldiğinde daha iyisini verecekler" dedi.

"DOUE ÖN PLANDA OLAN OYUNCULARDAN BİRİYDİ"

Transfer çalışmalarının gizli yürütülmesi gerektiğini söyleyen Okan Buruk, "Listeyi yönetimimize verdik. Transfer çalışması özel bir şey. Transferin nasıl gittiğini dışarıya söylüyorsa yanlış yapmış oluruz. O yüzden transfer mevzusunun gizli kalması gerekiyor; fakat bizde çok açık bir şekilde ilerliyor. Türkiye’de özellikle herkes her şeyi biliyor. İstediğimiz mevkiler, görüştüğümüz oyuncular var. En kısa zamanda bu mevkileri değerlendireceğiz. Sağ bek olacak 3-4 adayımız vardı; fakat Doue ön planda olan oyunculardan biriydi. Yine 1-2 oyuncu daha görüştüğümüz var. Transfer bitmeden transfer bitti demek doğru gelmiyor" şeklinde konuştu.

"ORTA SAHAYA KALİTEMİZİ ARTIRACAK BİR OYUNCU ALMAK İSTİYORUZ"

Transfer piyasasında fiyatların çok yüksek olduğuna vurgu yapan Buruk, "Orta sahada çok kaliteli oyuncular var fakat kalitemizi artıracak bir oyuncu daha almak istiyoruz. Burada bütçemiz çok önemli. Başkanımızın ve yönetimimizin bu transferde önemli bir bütçe ayırdığını ve fedakarlık yapacaklarını biliyoruz. Bu da bizim için avantaj fakat piyasa çok yüksek. Genel olarak bu yıl Arabistan daha başlamadı fakat fiyatlar bir önceki seneye göre neredeyse iki katına ulaştı. Oyuncu fiyatlarının yükseldiğini görüyoruz ve bu dönemde yapılacak transferler zor oluyor. Ya çok büyük bir para vereceksiniz ya da kulüplerle görüşmek zorundasınız" dedi.

"TÜRK FUTBOLU İÇİN BUNUN HAYIRLI OLMASINI İSTİYORUM"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Genel Kurulu’nda yapılan başkanlık seçimi ile ilgili yorumlarda bulunan Okan Buruk, "Gerçekten çok demokratik bir seçim oldu. İki adayın yarışması futbol için çok değerli. İki aday da kazanabilirdi. Burada bir demokrasi şöleni vardı. Türk futbolu için yeni bir nefes, yeni bir kişi. Daha radikal bir şekilde tüm futboldaki kararlar, Türk futbolunu düzeltmek için alınacak. Bu kaosun ortadan kalkması için veya kaosu yaratanları durdurmak için… Her şeye sıfırdan başlamak büyük bir şans. Bir önceki federasyon başkanı yönetiminin de iyi niyetli olduğuna ve Türk futbolu için bir şeyler yapmak istediğine inanıyorum fakat bulunduğumuz baskıda zorlanıyorlar. Radikal değişimler, tavırlar, davranışlar gerekiyor. Federasyonun kendi kimliğini ve kişiliğini kimsenin ayaklar altına almayacağı bir yapısı olmalı. Türk futbolu için hayırlı olmasını istiyorum. Hepimiz için bir fırsat. Sıfırdan her şey başlayacak fakat bu bizim için çok önemli. Hepimizin destek vermesi gerekiyor. Ben de hatalar yapıyorum. Başkanlar, kulüpler yöneticileri, hepimiz hatalar yapıyoruz. Türk futbolunun geleceği için tansiyonu ne kadar aşağı çekersek o kadar yararlı olacak. Sosyal medyadan götürdüğünüz sürece kaos, kavga, dövüş artacak. Milli takıma bile sosyal medya üzerinden neler yapıldı. Kulüpçülük olduğu sürece, herkes kendi penceresinden baktığı sürece Türk futbolu için zor bir dönem olur. Anlayışlı olup Türk futbolunu düşünerek daha iyi şeyler yapabiliriz. Buna ben dahil hepimizin destek olması gerek" dedi.

"TÜRK VEYA YABANCI DİYE AYIRMAK İSTEMİYORUM"

Yabancı kuralı hakkında da açıklamalarda bulunan Buruk, "Ben her zaman özgürlükten yanayım. İyi Türk oyuncu zaten gelip oynuyor. Zaman zaman dört, beş Türk oyuncuyla oynadık. Premier Lig'den gelen yedi oyuncu Alanyaspor maçında kulübede bekliyordu fakat Türk oyuncular oynuyordu. Türk oyuncu iyiyse oynar. Yabancı oyuncu iyiyse yabancı oyuncu oynar. Türk, yabancı diye ayırmak istemiyorum. Sorunumuz yabancı veya Türk futbolcu oynatmak değil. Sorunumuz oyuncu yetiştirememek ve oyunculara oynama alanı verememek. Yetiştiriciler belki veremiyoruz. Bir düzenimiz olmadığı için doğaçlama şekilde futbolcu üretiyoruz ve bu oyuncular oynasın mı oynamasın mı diye düşünüyoruz. Temelden yapacağımız bir yapılanma Türk futbolu ve Türk sporu için sağlıklı olacak. Ana sorunumuz kaç yabancı olduğu değil, oyuncuyu nerede yetiştireceğiz, nerede oynatacağız. Bugün akademimizden genç oyuncularımız var fakat bu oyuncuları oynatabilece

ğimiz bir lig yok. Bu oyuncuları takım olarak ikinci ve üçüncü ligde bir yerde oynatabilirsem gelişimlerini sağlayabilirim fakat böyle bir lig yok. Böyle bir lige giriş izni yok. Radikal değişiklikler yapılması gerekiyor" dedi.

"Okan Buruk Transferler ve Türk Futbolu Üzerine Açıklamalarda Bulundu" haberi, 19 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Okan Buruk Transferler ve Türk Futbolu Üzerine Açıklamalarda Bulundu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Okan Buruk Transferler ve Türk Futbolu Üzerine Açıklamalarda Bulundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Spor Haberleri