Okan Buruk'tan açıklama: "Bu mağlubiyette birinci sorumluk benim"

Okan Buruk'tan açıklama:

Okan Buruk'tan açıklama: "Bu mağlubiyette bi... Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş'a karşı aldıkları ağır mağlubiyetin sorumluluğunu kendisinde gördüğünü ifade etti. Buruk, "Oyuncularıma her zaman güveniyorum ve onların arkasındayım," dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş'a karşı aldıkları ağır mağlubiyetin sorumluluğunu kendisinde gördüğünü ifade etti. Buruk, "Oyuncularıma her zaman güveniyorum ve onların arkasındayım. Taraftarlarımızın da bize güvenmesini istiyorum ve onlardan özür diliyorum" şeklinde konuştu. 

Turkcell Süper Kupa maçında Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Beşiktaş'a 5-0 yenildi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yapan Buruk, "Bugün geçen senenin şampiyonu olarak sahaya çıktık. İyi bir takımla oynayacağımızı biliyorduk ama kazanmak için sahaya çıktık. Çok erken bireysel hatadan gol yedik. Golü bulup beraberliği yakalayacak pozisyonlar vardı. Beraberliği yakalasak oyun bizim için daha iyi gidebilirdik. İkinci yarı değişiklik yaptık, hücumda iki forvete döndük. Savunma hatasından golü yedik. Bugünkü en büyük sıkıntılarımızdan biri takiplerdi. Bireysel hata olur, bizim istediğimiz oyunun dışında çıktığınız zaman bu Galatasaray takımının oyunu değil. 2-0 sonrası biraz da düştüğümüzü düşünüyorum. 2-0'dan sonra hamleler yaptık. Burada daha çok üretebilirdik. Genel olarak bu maç öncesinde iki takımın da yüzde 100 hazır olmadığını söylemiştim. Beşiktaş ikinci yarıda bize göre daha istekliydi. Gedson'un oyun içerisindeki temposu etkili oldu. Bu maça hazırlayan ve 11 çıkaran, değişiklikleri yapan benim. Bu mağlubiyette birinci sorumluk benim. Oyuncularımla da içeride konuştum. Galatasaray formasıyla böyle mağlubiyet alıyorsanız öncelikle utanmamız gerekiyor. Başımızı kaldırıp bir sonraki maça hazırlanmamız gerekiyor. İki senenin şampiyonu olarak bu seneye iyi başlamadık. Kazanarak lige başlamamız gerekiyor. Ligin şampiyonluktaki en büyük adayı biziz. Hazır olan oyuncularımız ve gelen oyuncularla birlikte önümüzdeki hafta bu akşamki yenilgiyi unutturup galibiyet serisini yapan Galatasaray inşallah önümüzdeki hafta olacak. Bu benim sorumluluğumda. Oyuncularıma güveniyorum, her zaman arkalarındayım. Taraftarımız bize güvensin. Onlardan özür diliyoruz Beşiktaş'ı tebrik ediyorum, hak ettikleri galibiyeti aldılar. Ödül töreninde sahaya çıktık, onları alkışladık. Onlar bizi alkışladı, biz onları alkışladık. Türk futbolunda aradığımız iklimi tekrar bir arada görme açısından da önemliydi. Kaybedebiliriz ama kazananı da alkışlamak gerekiyor," ifadelerini kullandı.

"2 SENE ŞAMPİYON OLDUK, İNŞALLAH BU SENE DE 3. KEZ DE ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

İki sene üst üste şampiyon olduktan sonra futbolcularda doymuşluk olup, olmadığının sorulması üzerine Buruk, "Doymuşluk diyemem ama 4 haftadır antrenman yapıyoruz. Milli oyuncuları geç katıldı, transferler geliyor. Geçen seneki aynı motivasyonu bu kadar çabuk zamanda yakalamak kolay değil. Şanssız da bir gece yaşadık. Bireysel hatalar oldu. Böyle maçları bir daha yaşamayacağız. Ben oyuncularıma güveniyorum. 2 sene şampiyon olduk, inşallah bu sene de 3. kez de şampiyon olacağız" diye cevap verdi.

"BİZİM İÇİN DERS OLDUĞU KESİN"

Bu skorlun kendileri için ders olduğunu ifade eden sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Bu anlamda bizim için ders olduğu kesin. Bunun erken olması daha sevindirici. Negatif olarak değil de pozitif olarak ders almamız gerekiyor. Amacımızı oyuncularımı pozitif şekilde sahamızda oynayacağımız maçta ortaya koymak. Final kaybetmek çok yaşamadığımız bir şey. O anlamda da üzgünüz. Tam olarak istediğimizi ortaya koyamadık" açıklamasında bulundu.

"BU STATTA FUTBOL OYNANMASINA KARŞIYIM"

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nu sevmediğini ifade eden Okan Buruk, "Bu stadı sevmiyorum. Bu statta futbol oynanmasına karşıyım. Atletizm alanında kullanılması gerekiyor. Futbol stadı olarak kullanılacaksa tamamen pistin kaldırılıp, futbol stadı yapılması gerekiyor. Bence hem hocalık için hem futbol oynamak için hem seyretmek için gördüğüm en kötü statlardan biri" diyerek sözlerini tamamladı.

"Okan Buruk'tan açıklama: "Bu mağlubiyette birinci sorumluk benim"" haberi, 04 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Okan Buruk'tan açıklama: "Bu mağlubiyette birinci sorumluk benim" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Okan Buruk'tan açıklama: "Bu mağlubiyette birinci sorumluk benim" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 09 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:37 Uluslararası piyasalar Türk bankasının o hamlesine büyük ilgi gösterdi
  2. 14:33 Ev sahipleri bunu da yaptı: Ne ev, ne oda 18 bin TL'ye kiralık ranza
  3. 14:28 Gazze’ye gitme sözü vermişti! Tarih hala belli değil
  4. 14:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek açıklaması
  5. 14:20 Bakan Tekin'den okullarda ücretsiz yemek uygulaması açıklaması
  6. 14:17 'Askeri yapay zeka' için küresel kuralların belirleneceği zirve başladı
  7. 14:15 Özgür Özel CHP'nin 101. yılında Anıtkabir'de bu sözleri kayıt etti!
  8. 14:05 Akpartili Erdoğan Atatürk'ün yatı Savarona'yı ziyaret etti
  9. 14:04 Türkiye’nin en ünlü limanı resmen satıldı!: İşte limanın yeni sahibi
  10. 14:01 İTO Başkanı Avdagiç'ten Togg açıklaması geldi!: İlk kez ZEPS Fuarı'nda tanıtılacak
  11. 13:59 PlayStation 5 fiyatına zam geldi!: Rakamlar resmen uçtu!
  12. 13:59 Blinken'dan katledilen Türk aktivist açıklaması
  13. 13:56 Narin Güran’ın Şüpheli Ölümü Protesto Edildi: Kadınlar Adalet İçin Sokağa Çıktı
  14. 13:52 Narin’in köyünün eski muhtarının sözleri gündem oldu " Polisler burda kalırsa cinayet çıkacak"
  15. 13:50 ABD Box Office Verileri: Beetlejuice, Yılın En İyi Üçüncü Açılışını Yakaladı!
  16. 13:47 TOGG'un bu sorunu AKP'ye yakın gazeteciyi isyan ettirdi!
  17. 13:42 Fatih Altaylı "AKP'li Galip Ensarioğlu'nun Narin mesajı üstü kapalı bir tehdittir, küçümsemeyin"
  18. 13:38 Cicaldau, Galatasaray'dan Petrolul Ploieşti'ye kiralanıyor iddiası
  19. 13:36 Selena Gomez'den Popüler Dizisi Hakkında Şok Edici İtiraf!
  20. 13:34 Sapphire AVM kapanıyor!
Spor Haberleri