Okul bahçesindeki Türk bayrağını indirip kaçtı! Polis her yerde onu arıyor

Okul bahçesindeki Türk bayrağını indirip kaçtı! Polis her yerde onu arıyor

Okul bahçesindeki Türk bayrağını indirip kaç... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 45 yıl aradan sonra Akdoğan Belediyesi'nde bulunan bir kilisedeki ayine katılanlardan...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 45 yıl aradan sonra Akdoğan Belediyesi'nde bulunan bir kilisedeki ayine katılanlardan bir Rum, Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu'nun bahçesinde bulunan Türk bayrağını indirdi. KKTC polisi, güvenlik kamerasınca kaydedilen Rum'u arıyor.

Olay 8 Eylül'de meydana geldi. Kıbrıslı Rumlar, 45 yıl sonra Akdoğan'da bulunan Panaya Meryem Ana Kilisesi'nde ayin yaptı. Ayine yüzlerce Rum katıldı. Ayine katılanlardan bir grup daha sonra Kilise'ye 150 metre uzaklıkta bulunan Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu'nun bahçesine girdi. Rumlardan biri, bir süre okulun içerisinde gezdikten sonra okula girerek, sınıflardan birinin yanındaki panodan Denktaş'a ait fotoğrafı aldı.

Aynı Rum, daha sonra bahçede direkte asılı olan Türk bayrağına yöneldi. Bayrağın iplerini 10 dakika içinde ara ara gelerek kesip, uzaklaşan Rum, ip kopunca da bayrağı direkten indirdi ve aldı. Bayrak ve Denktaş'ın fotoğrafını alan Rum, okulun duvarlarından atlayarak kayıplara karıştı. Okul yönetimi bir gün sonra bayrağın yerinde olmadığını gördü. Okul Müdürü Sözer Özkaramehmet ve yetkililer güvenlik kameralarının görüntülerini izledi.

POLİS ARAŞTIRMA BAŞLATTI

Görüntülerde, bir şahsın Türk bayrağını ve Denktaş'ın fotoğrafını aldığı görüldü. Daha sonra yapılan incelemede bayrağı indiren kişinin bir Rum olduğu belirlendi. Konu, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü'nce araştırılıyor.

KKTC yönetimi olaya karışan Rum'un kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı. KKTC yönetimi, Rumlardan yaşanan olay üzerine izahat istedi.

Okul Müdürü Sözer Özkaramehmet de DHA'ya konuştu. Rumlarda zihniyet değişikliğinin olmadığını savunan Özkaramehmet şunları ifade etti;

RUMLAR DUVARDAN ATLADI

"Rumlar, 45 yıl sonra okulumuzun yanındaki Kilise'ye ayine geldi. Okul kapılarımız kapalı olmasına rağmen, Kilise tarafından yaya olarak okula bazı Rumlar geldi. Duvarlardan atladılar. Rumlardan erkek olan şahıs, önce Atatürk panomuzun olduğu köşeye yöneldi. Oradan Atatürk fotoğrafını almaya çalıştı. Ama duvara iyi çaktığımız için fotoğrafı, oradan Atatürk resmini sökemedi. Daha sonra Kıbrıslı Türk liderlerimizin olduğu resimlere yöneldi. Oradan, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a ait fotoğrafı alarak cebine koydu. Aynı şahıs, okul avlusunda, Türkiye Cumhuriyeti bayrağının olduğu direğe yöneldi. Daha sonra 10 dakika boyunca elindeki kesici aletle bayrağın bağlı olduğu ipi kesti. Bunu aralıklarla yaptı. İplerle birlikte bayrağı alıp, kaçtı."

İŞTE O ANLAR:

"Okul bahçesindeki Türk bayrağını indirip kaçtı! Polis her yerde onu arıyor" haberi, 12 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Okul bahçesindeki Türk bayrağını indirip kaçtı! Polis her yerde onu arıyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Okul bahçesindeki Türk bayrağını indirip kaçtı! Polis her yerde onu arıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Dünya Haberleri