Kadınları aşağılayan okul müdürü açığa alındı!

Kadınları aşağılayan okul müdürü açığa alındı!

Kadınları aşağılayan okul müdürü açığa alındı! Bir ilköğretim okulunda müdür olarak görev yapan Şahin Özdemir, sosyal medya hesabından, "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev y

Sosyal medya hesabından “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık” paylaşımını yapan Müdür Şahin Özdemir açığa alındı.

Karaburun İlçesi’nde 5 ylıdır ilköğretim müdürlüğü görevini sürdüren Şahin Özdemir, sosyal medya hesabından, “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık” ifadelerinin yer aldığı fotoğrafı kullandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaburun'da görev yapan bir ilkokulun müdürünün, sosyal medyadaki paylaşımları üzerine inceleme başlattı. İnceleme kapsamında müfettiş görevlendirilirken, söz konusu okul müdürünün de açığa alındığı belirtildi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyu TBMM gündemine taşıdı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

‘EN HAFİF TABİRLE HADSİZLİKTİR!’

Geçmişte aynı paylaşımı yapanlar olduğunu hatırlatan CHP’li Bakan, “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve okul müdürlüğü görevini yürüten bir eğitimcinin böyle bir paylaşımda bulunması en hafif tabirle hadsizliktir. Bu, etik olmamakla birlikte hem Anayasamız hem de Temel Eğitim Kanunu açısından suçtur. Halkı kin ve nefrete tahrik eden bu kişi hakkında derhal idari ve adli süreç başlatılmalıdır. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda aynı içerikli paylaşımın, partinin çeşitli kademelerinde görev yapmakta olan hatta milletvekili adayı olan bazı AKP üyeleri ile Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’ndeki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özcan tarafından yapıldığı da hala hafızalardadır” dedi.

‘TÜM KADINLAR EŞİT YURTTAŞTIR VE ÖZGÜRDÜR’

CHP’li Bakan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Karaburun Belediye Başkanımız ve ilçe Kaymakamımız kadındır, bu paylaşım belediye başkanımız ve kaymakamız nezdinde tüm dünya kadınlarına hakaret niteliğindedir. Bir kadının örtülü-örtüsüz olmasının bir önemi yoktur tüm kadınlar eşit yurttaştır, özgürdür, istedikleri gibi giyinirler ve bu hiçkimsenin ‘eleştiri’ konusu olmaz.”

CHP’Lİ BAKAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA SORDU:

1 – Söz konusu paylaşımı yapan okul müdürü Şahin Özdemir hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa ne aşamadadır? Başlatılmadıysa hangi gerekçeyle başlatılmamıştır?

2 – Anayasamıza ve Temel Eğitim Kanunu’na aykırı davranan Okul Müdürü hakkında hangi idari işlem yapılmıştır?

CHP’Lİ BAKAN, ADALET BAKANI’NA SORDU:

Söz konusu paylaşımın hem Türk Ceza Kanunu (TCK)’nın 216. maddesi olan “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ kapsamında değerlendirilebilecek hem de toplum tarafından asla kabul edilemeyecek vahim bir hadise olduğunun altını çizen CHP’li Bakan, Adalet Bakanı’na sordu:

“Sosyal medya hesabından ‘Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık’ ifadelerini içeren paylaşım yapan Karaburun’un merkezindeki ilkokulun müdürü olan Şahin Özdemir hakkında adli bir süreç işlemekte midir?”

TCK 216 NEDİR?

TCK 216’ya göre; (1)Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

"Kadınları aşağılayan okul müdürü açığa alındı!" haberi, 02 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan Kadınları aşağılayan okul müdürü açığa alındı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadınları aşağılayan okul müdürü açığa alındı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Eğitim Haberleri