Okulda düştüğü iddia edilen 8 yaşındaki Mira'nın teyzesi konuştu

Okulda düştüğü iddia edilen 8 yaşındaki Mira'nın teyzesi konuştu

Okulda düştüğü iddia edilen 8 yaşındaki Mira... Ankara'da, iddiaya göre kafasını okul sırasına çarptıktan sonra fenalaşan 8 yaşındaki Mira, beyin kanaması geçirdi. Çocuğun kafasında 8 kırık tespit edilirken, ailesi olaydan okul yönetimini sorumlu tuttu.

Keçiören ilçesinde bulunan Halit Fahri Ozansoy İlkokulu'nda 22 Şubat'ta bir öğrencinin kafasını okul sırasına çarpması sonucu yaralanma olayı yaşandı. İddialara göre, 3. sınıf öğrencisi Mira Şahin'in kafasını sıraya çarpmasıyla fenalaştı ve ailesine haber verilmesi saatler aldı. Mira'nın teyzesi Hazal Karakaş'ın ihbarı üzerine sağlık ekipleri okula gelerek ilk müdahaleyi yaptı ve ardından ambulansla hastaneye nakledildi. Hastanede yapılan muayene sonucunda Mira'nın kafatasında 8 kırık tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak T24'e konuşan Hazal Karakaş, ambulansın olaydan 3 saat sonra kendi uyarısı üzerine arandığını belirtti. Doktorun, "Mira 5 dakika daha geç gelse ölecekmiş" dediğini aktaran Karakaş, velilere yapılan toplantıda "Aile okulumuzun adını karalamaya çalışıyor" denildiğini ifade etti. Karakaş, Valiliğin konuyla ilgili yaptığı açıklamayı da değerlendirdi.

"Valilik her zamanki gibi olayın üzerini kapatmaya çalışıyor. ‘İlk müdahale yapılmış’ diyorlar da ne yapılmış beyin kanamasına ilk müdahale olarak? Çocuk kafasını vurduğunda, buz getirildiğinde benden önce ambulansı arayacaklardı," dedi.

Yaklaşık 10 saat süren ameliyatın peşinden yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Mira'nın hayati tehlikesinin devam ettiği aktarıldı.

"KAFASINA KOYMASI İÇİN BUZ VERİLMİŞ"

T24'e konuşan Mira Şahin'in teyzesi Berivan Hazal Karakaş, 22 Şubat Perşembe günü yeğeninin öğretmeni tarafından arandığını ve Mira'nın üçüncü derste kafasını vurduğunu ve başının çok ağrıdığını söylediğini aktardı.

Öğretmenin Mira'ya kafasına koyması için buz verdiklerini ifade ettiğini belirten Karakaş, şu ifadeleri kullandı:

"Olay sabah 10-10:30 arasında olmuş. Öğretmen bana Mira’nın son derse doğru çantasının üzerine kafasını koyduğunu, yeniden da kaldırmadığını söyledi. ‘Hocam nasıl kaldırmadı? Gözünü falan açmıyor mu?’ diye sordum. ‘Açmıyor’ dedi. ‘Yani baygın mı Mira’ dedim. ‘Yani öyle bir şey’ dedi. ‘Hocam ambulansı aradınız mı’ dedim. ‘Aramadık, arayalım mı?’ dedi. ‘Arayın tabii ki, ben geliyorum’ dedim. Sonra gittim. Gittiğimde zaten Mira’nın şuuru yerindeydi, baygın değildi. Mira’nın şuuru yavaş yavaş gitmiş belli ki. Ben gittiğimde, ‘Mira’ dediğimde gözünü açıp bana bakıyordu fakat eli kolu hareketsizdi ve altına işemişti. Ondan önce de kusmuş. Bu bilgiyi de dün hoca bizlere verdi. Daha sonrasında ne olduğunu sordum. ‘Bilmiyorum, bilmiyorum’ dedi, hoca da bayağı tedirgindi. Okul çıkış saatine denk geldiği için, kimseyi göremediğim için zaten Mira’yı öyle görünce hiçbir şey düşünemedim. Sonra çıktık, hastaneye geldik. Ambulans olaydan 3 saat sonra benim uyarım üzerine çağrıldı. 3’üncü dersten son derse kadar ambulans aranmamış"

"BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞ, DOKTOR ‘5 DAKİKA DAHA GEÇ GELSE ÖLECEKMİŞ’ DEDİ"

Karakaş, Mira'nın ameliyat edildiğini ve ardından yoğun bakıma alındığını ifade ederek şunları söyledi:

"Şu anda da hala yoğun bakımda, hala hayati riski devam ediyor. Bir ‘çıkacak’ diyorlar, tam çıkacakken tansiyonu yükseliyor, nabzı düşüyor. Zaten en büyük sorunumuz o, kalp atışları yavaşlamış. Kalp atışları yavaşladığı için yoğun bakımdan çıkartamıyorlar. Bekliyoruz. Profesör ameliyattan çıktığında ‘Neden bu kadar geç kalındı’ diye kızdı. Beş dakika daha geç kalınsa Mira ölecekmiş. Yoğun bakımda Mira’ya ‘Mucize’ diye sesleniyorlar. Mira’nın başına gelen olayın saatini 10:00’dan 12.00’ye çekmeye çalışıyorlar fakat Mira şu an konuşmaya başladı ve üçüncü derste olduğunu söyledi. Olayın ne olduğuna ilişkin Mira da şu anda bir şey söylemiyor. Yalnız Mira’nın dün gece annesi yanına girdiğinde ‘Konuşmayacağım’ diye sayıkladığını duyduk. Ne olduğunu bilmiyoruz yani. ‘Öğretmenler dövmüştür’ demiyoruz, hocamızı seviyorduk çünkü. Bilmiyoruz, kimseye iftira da atmak istemiyoruz. Sadece tek bildiğim şey öğretmeninin en büyük dikkatsizliği ambulansı aramamak. Üç saat beklememeliydi çünkü çocuk kafasını vurmuş, sınıf karışmış. Şimdi annesi yanımda, ufak ufak bilgiler veriyor. Kesin net bilgiyi bizlere Mira verecek. Biz onu konuşturmak istemiyoruz, pedagoglarla konuşacak."

VALİLİK "İLK MÜDAHALE SONRASI HASTANEYE KALDIRILDI" DEDİ

Konuyla ilgili Ankara Valiliği tarafınca yapılan açıklamada, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtilirken, "Keçiören ilçesi Halit Fahri Ozansoy İlkokulu öğrencisi Mira Şahin 22 Şubat Perşembe günü teneffüs saatinde sınıf içerisinde başını sıraya çarpması sonucu yaralanmış ve okul idarecileri tarafınca ilk müdahale sonrasında Etlik Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavisine başlanmıştır. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılarak birlikte sürdürülmektedir" denildi.

"VALİLİK HER ZAMANKİ GİBİ OLAYIN ÜSTÜNÜ KAPATMAYA ÇALIŞIYOR"

Valiliğin açıklamasına ilişkin konuşan Mira’nın teyzesi Berivan Hazal Karakaş, "Tabii ki öyle söylemesi gerekiyor, ne diyecek ki? ‘Okulda hocalarımız ambulansı geç aramış, beklemişler Mira’nın kanamasının çoğalmasını’ diyemeyecekti tabii ki ve beyin kanamasında ilk yardımda nasıl bir müdahale edilecek? Mira altına işemişti, ambulans ekipleri benimle birlikte girdi içeri çünkü ben arattırdım. Girdiğimizde hocaya ‘Ne zaman altına işemişti’ diye soruldu. Öğretmen, ‘A altına mı işemiş’ dedi. Yani onu bile gözlemleyememişler. ‘İlk müdahale yapılmış’ diyorlar da ne yapılmış beyin kanamasına ilk müdahale olarak? Çocuk kafasını vurduğunda, buz getirildiğinde benden önce ambulansı arayacaklardı. İlk vurduğunda beni aramaları lazımdı çünkü çocuk kusmuş. Çocuk kafasını vurduktan sonra kusuyorsa, sen bir eğitimcisin, bunu aklına getirmen lazım. Belki başına bir iş gelir veya kim bir şey yaptı da neyin üzerini kapatmaya çalıştılar? Her şeyi düşünüyoruz şu an. Hele dün Mira sayıkladıktan sonra, aklımızda bin tane soru işareti var şu an. Valilik her zamanki gibi olayın üzerini kapatmaya çalışıyor, klasik" diye konuştu.

"VELİ TOPLANTISI YAPILMIŞ, ‘OKULUN İSMİNİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR’ DENİLMİŞ"

Karakaş, Cumartesi günü Mira'nın sınıfı dışındaki diğer öğrencilerin velilerinin çağrıldığını ve toplantı yapıldığını aktardı: "Okuldaki diğer velilerin ve akrabalarımızın aktardığına göre, rehberlik öğretmeninin söylediği ‘Aile tamamen okulun adını karalamaya çalışıyor. Mira’nın hayati tehlikesi yoktur. Bu bilgilere inanmayın, biz ne diyorsak ona inanın. Anne baba zaten ayrı’ tarzında. Anne babanın ayrılığıyla Mira’nın sınıfta düşmesinin ne bağlantısı var, anlayamadım. Bir sürü şey konuşmuşlar toplantıda, toplantı tamamen Mira için yapılmış ve bizim sınıf dışarıda bırakılmış. ‘Baba televizyona çıkıp yalan konuşuyor’ denmiş. Hangi baba çocuğunun bu durumuyla gündeme gelmek ister ki? Mira’nın fotoğrafını televizyonda görmek bizi mutlu mu ediyor? Mira şu anda yalnız saçlarını soruyor. Ağlıyor. Gözünü açıyor, ‘saçım’ diyor, kapatıyor, ‘saçım’ diyor. Saçlarını komple kazımışlar. Hangi baba, hangi aile böyle bir şey ister ki?" dedi.

MEB OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri, okuldaki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Mira Şahin'in sınıf öğretmeni B.Ö. olayla ilgili ifade verirken, öğrencilere de pedagog eşliğinde olayın sorulacağı öğrenildi.

"Okulda düştüğü iddia edilen 8 yaşındaki Mira'nın teyzesi konuştu" haberi, 25 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Okulda düştüğü iddia edilen 8 yaşındaki Mira'nın teyzesi konuştu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Okulda düştüğü iddia edilen 8 yaşındaki Mira'nın teyzesi konuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  2. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  3. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  4. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  5. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  6. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  7. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  8. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  9. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  10. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  11. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  12. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  13. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  14. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  15. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  16. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  17. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  18. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  19. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  20. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
Gündem Haberleri