Okullara cuma namazı talimatı

Okullara cuma namazı talimatı

Okullara cuma namazı talimatı Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği talimatla ders saatlerinin cuma namazına göre düzenlenmesini istedi. Ayrıca okullarda cuma namazı kılınacak koşulların oluşturulması talimatı da verildi.

AKP’nin ‘dindar nesil’ projesiyle eğitimdeki gericileşme devam ediyor.  “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) Projesi ile okullara imamların girmesinin önünü açılıp din dersleri arttırılırken şimdi de ders saatleri cuma namazı göre düzenledi.

İstanbul’daki Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 31 Ekim tarihinde okullara gönderdiği yazıya BirGün ulaştı. İlçedeki tüm özel ve devlet okullarına gönderilen ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım’ın imzasının yer aldığı yazıda şu talimatlar sıralandı:

• Cuma günleri öğle tatili araları cuma namazı saatine göre ayarlanacak.

• Ders programı çizelgeleri cuma namazı saati ile çakışma olmayacak şekilde düzenlenecek.

• Eğitim öğretim faaliyetlerinde herhangi bir aksaklığa meydan vermeden gerekli tedbir alınarak cuma namazı gitmek isteyen yönetici, öğretmen ve diğer personele gerekli kolaylığın sağlanacak.

• Özellikle lise düzeyindeki okulların mescitlerinde cuma namazı kılınmasıyla ilgili ihtiyaçlara cevap verilebilecek şartların oluşturulmalı ve gerekiyorsa İlçe Müftülüğü veya imam hatip liselerimizle işbirliği yapılmalı.

• Okulda cuma namazı kılınacak şartlar oluşturulamıyorsa cuma namazına gitmek isteyen öğrencilerden veli izin dilekçesi alınarak cuma namazına gidişlerinde izin verilmeli.

DAVUTOĞLU’NUN GENELGESİ

Eğitim Sen 2 No’lu Şube’nin Hukuk Sekreteri Çayan Çalık ise okullara gönderilen yazıya tepki gösterdi. BirGün’e konuşan ve laik eğitimim saldırı altın olduğunun altını çizen Çalık, “Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısında bir yönetmelik ve iki genelge dayanak gösteriliyor. Bu iki genelge 2016 tarihinde yani 7 sene önce yayınlanmış. Milli Eğitim Müdürü’nün bu genelgeler ile okullara hatırlatmada bulunması, cuma namazına göre eğitim planlamasının yapılmasını istemesi, aslında son zamanlarda ÇEDES projesiyle de ortaya çıkan, hukuk normlarını yok sayan ve yasal dayanağı olmayan bir adım. Anayasamızda laiklik ilkesi tanımlanmış olmasına rağmen görüyoruz ki laiklik ilkesi yok sayılarak 2016’da dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun genelgesi ile laik eğitimin kırıntıları dahi yok ediliyor. Bunu Eğitim Sen olarak kınıyoruz. Yazıların altında imzası olanlar hakkında soruşturma açılmalı ve yazılar geri çekilmeli” dedi.

ÖĞRENCİLER AÇ KALIYOR

Cuma saatine göre ders planlamasının aynı zamanda çocukların beslenme saatlerini etkileyen sonuçlar ürettiğine de dikkat çeken Çalık sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerin beslenme saati cuma saatine denk geldiği için öğrenciler aç kalmakta, sağlıklı beslenmelerine engel olmakta, çocukların yüksek yararı göz ardı edilmektedir. Ayrıca mevcut genelgeler öğrencileri kapsamamaktadır ve kamu personelleriyle ilgili düzenlemelerle sınırlıdır. Bu genelgeler ile öğrencilere yönelik uygulamalar tamamen keyfidir. Son zamanlarda genelgeler hukuk normlarına uymayan kanuni dayanaklardan yoksun fiilen yönetme çabasının ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Dava konusu yapılamaması nedeniyle de AKP hükümetleri ve saray rejimi tarafından sıkça kullanılmaktadır. Eğitim Sen olarak bu dayatmaların karşısındayız.”

"Okullara cuma namazı talimatı" haberi, 08 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 08 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Okullara cuma namazı talimatı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Okullara cuma namazı talimatı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 Bilinmeyen koronavirüslere karşı koruyucu bir aşı geliştirildi!
  2. 00:35 İlk 100'e giren bir başarı hikayesi birden bitti: 2 tekstil devi konkordato taleplerini sundu
  3. 00:25 TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
  4. 00:24 ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
  5. 00:20 Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir sürpriz yaşandı! PSG'yi deviren Dortmund finale yükseldi!
  6. 00:20 Feyyaz Uçar'dan Beşiktaşlıları üzecek sözler geldi
  7. 00:16 Kızılcık Şerbeti'nde kötü haber: İzleyenler gidecek diye seviniyordu
  8. 00:13 Ali Koç resmen onay verdi: Takımın bel kemiği gidiyor, taraftarlar çok üzülecek!
  9. 00:08 2028 Yılına kadar 1 milyar dolarlık bir değere ulaşacak!
  10. 00:08 Ankara hava durumu: 8 Mayıs 2024 tarihinde Ankara'da hava nasıl olacak?
  11. 00:08 İkinci Türk astronot 8 Haziran'da uzaya yola çıkıyor!
  12. 00:04 Türkiye haritası yeniden kıpkırmızı oldu: Haberler kötü!
  13. 00:01 9 Yıldır üretim yapan bir tekstil şirketi iflas etti!
  14. 00:01 Bankalara talimat verildi: Kredi kartı limitlerinin azaltılacağı iddiası gündeme geldi
  15. 00:00 İkinci el araç alıcıları için önemli bir gelişme: Sınırlamalar kaldırılabilir!
  16. 23:48 Sigarayı Bıraktıracak Bir Deney!
  17. 23:43 İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
  18. 23:31 CHP Niğde İl Kadın Kolları Başkanı ve Ekibi İstifalarını Sundu!
  19. 23:28 Sadettin Saran, Fenerbahçe başkan adaylığı hakkında konuştu!
  20. 23:24 En Zeki Çocuklar Hangi Ayda Doğuyor? İşte Şaşırtıcı Sonuçlar!
Eğitim Haberleri