Okullarda yeni dönem: Son hafta yarışmalar ve oyunlar düzenlenecek

Okullarda yeni dönem: Son hafta yarışmalar ve oyunlar düzenlenecek

Okullarda yeni dönem: Son hafta yarışmalar v... Okullarda yarıyıl ve yıl sonu tatilinden önceki haftalar etkinlikler düzenlenecek. Kelime oyunları, bilgi, beceri ve münazara yarışmaları yapılacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilerden destek istedi. Tekin, Önümüzdeki hafta mümkünse tüm velilerimizi evlatlarımızın...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat 112 Acil Servis Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın peşinden açıklamalarda bulunmuş oldu.

Bakan Tekin, gelecek cuma günü öğrencilerin bahar yarıyılının öncesindeki tatil dönemine gireceklerini hatırlatarak, şu şekilde konuştu:

"15 günlük tatil süreci öncesinde okullarımızda bugün itibarıyla genel anlamda öğretmenlerimiz ölçme, değerlendirme süreçlerini tamamlamış durumda. Önümüzdeki hafta itibarıyla da okullarımızda öğretmenlerimizin yürüttüğü diğer idari işlemler sebebiyle çocuklarımız, öğrencilerimiz biraz o haftayı boş geçiriyorlardı. Aynı şekilde bahar yarıyılının sonunda, yani haziran ayında da benzeri bir tabloyla karşı karşıya kalıyorduk. O son bir haftalar çoğu zaman evlatlarımızın çok dolu dolu geçiremedikleri bir dönemdi. Bu yıl itibarıyla o konuyla ilgili bir adım attık, yeni bir başlangıç yapıyoruz ve o bir haftayı evlatlarımızın yarıyıl süresince devam ettikleri, yarıyıl süresince edindikleri kazanımları gündelik hayatında kullanabilecekleri bir şenlik havasına büründürmek istiyoruz." dedi.

14-18 OCAK TARİHLERİ ARASINDA

14 Ocak ile 18 Ocak arasında bütün okullarda bilgi yarışmalarından münazaralara kadar, halk oyunları etkinliklerinden şiir, hikaye, roman ve benzeri okuma ve bunları yorumlama etkinlikleri yapılacağını söyleyen Tekin, "Şenlik havasında geçmesini istiyoruz. Bununla ilgili okullarımıza nasıl davranacakları veya ne tür etkinlikler yapacaklarına dair paylaşımda bulunduk. Önümüzdeki hafta mümkünse bütün velilerimizi çocuklarımızın bu etkinliklerine destek olmaya, çocuklarımızı bu anlamda yönlendirmeye davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.

"KELİME OYUNLARI, BİLGİ, YETENEK VE MÜNAZARA YARIŞMALARI YAPILACAK"

Tekin, "Bu kapsamda yaptığımız şeylerin içerisinde hep konuştuğumuz, Türkiye'deki toplumu, milleti bir arada tutan temel referans değerlerimizin çocuklarımıza kazandırılması, gelecek kuşaklara aynı şekilde miras bırakılabilmesi ve bir arada yaşama azminin, kararlılığının ve iradesinin gelecek kuşaklara yansıtılması için vermek istediğimiz değerler, vatanseverlik, merhamet , paylaşım ve benzeri değerleri de bu etkinlik haftasında çocuklarımızla bir kez daha değerlendirmiş olacağız. Bunlardan bir tanesi bilgi yarışması, kelime oyunları, yetenek paylaşımı, hitabet oyunları, münazara yarışmaları."diyerek konuşmasını bitirdi.

"EN SEVDİĞİNİ PAYLAŞ"

"En sevdiğini paylaş" adıyla etkinlik de yapacaklarını, bu kapsamda öğrencilerin sevdiği bir eşyasını arkadaşıyla paylaşacağını dile getiren Tekin, bu kapsamda kendi kalemini AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt'a armağan etti.

"Okullarda yeni dönem: Son hafta yarışmalar ve oyunlar düzenlenecek" haberi, 12 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan Okullarda yeni dönem: Son hafta yarışmalar ve oyunlar düzenlenecek haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Okullarda yeni dönem: Son hafta yarışmalar ve oyunlar düzenlenecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:58 İsrail'de Binlerce Kişi, Hamas'ın Rehineleri İçin Protesto Düzenledi
  2. 15:52 New York'ta Bomba İhbarı Paniği Yaşandı
  3. 15:46 Hülya Avşar'dan İrem Derici'ye: "Bir erkek olarak düşünseydim, seni bırakıp giderdim"
  4. 15:46 Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat'ın Tahliye Talebi: Sağlık Raporu Bekleniyor
  5. 15:45 Fenerbahçe, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
  6. 15:42 Netanyahu: "İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
  7. 15:41 Uğurcan Çakır, Samsunspor Teknik Direktöründen Özür Diledi!
  8. 15:37 Arda Güler'in Parıltısıyla Real Madrid, La Liga'da Zafere Ulaştı
  9. 15:33 Beyaz Saray Güvenlik Bariyerlerine Çarpan Araç Sürücüsü Öldü!
  10. 15:29 Nuri Şahin'in Beşiktaş'a Geçişi Antalyaspor'u Hayal Kırıklığına Uğrattı
  11. 15:17 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor
  12. 15:07 Esra Ezmeci bile inanamadı! Esra Ezmeci şok oldu!
  13. 15:07 Galatasaray'da Ndombele Ayrılıyor: Yeni Sezon Kadro Planlaması Başladı!
  14. 15:04 Galatasaray taraftarına kötü haber! Efsane isim gidiyor! İcardi efsanesi!
  15. 14:58 Eski NBA oyuncusu Darius Morris'un cansız bedeni bulundu
  16. 14:54 Türkiye'nin İlk Yerli İletişim Uydusu Türksat 6A Hazır: Uzaya Fırlatma Süreci Başlıyor
  17. 14:50 Batı Akdeniz İhracatı Nisanda Yükselişte: Çin'e Artan Satışlar Öne Çıkıyor
  18. 14:46 Beşiktaş'ın yeni hocası belli oldu! Hasan Arat ismi!
  19. 14:46 Berlin'de Tarihi Miras: Goebbels'in Villası Ücretsiz Verilecek
  20. 14:41 Al Nassr, Al Wehda'yı 6-0 Mağlup Ederek Şampiyonluk İçin Umudu Canlandırdı
Eğitim Haberleri