Okyanusun ortasında her şeyden habersizlerdi… Koronavirüsü öğrenince şoke oldular

Okyanusun ortasında her şeyden habersizlerdi… Koronavirüsü öğrenince şoke oldular

Okyanusun ortasında her şeyden habersizlerdi... İngiltere’nin Manchester şehrinde yaşayan Elena Manighetti (32) ve Ryan Osborne (33) çifti , koronavirüs henüz dünya geneline yayılmamışken

İngiltere’nin Manchester şehrinde yaşayan Elena Manighetti (32) ve Ryan Osborne (33) çifti , koronavirüs henüz dünya geneline yayılmamışken Şubat ayında yelkenli tekne ile Kanarya Adaları'ndan yola çıkıp Karayip’lere doğru yol aldı. Okyanusta geçen 25 gün boyunca dış dünya ile bağı koparan çift, Mart ayı ortasında Guadeloupe adasına ayak bastığı an koronavirüs salgınını öğrenince şoke oldu.

İngiltere’nin Manchester şehrinde yaşayan Elena Manighetti (32) ve Ryan Osborne (33) çifti , koronavirüs henüz dünya geneline yayılmamışken ,Şubat ayında yelkenli tekne ile Kanarya Adaları'ndan yola çıkıp Karayip’lere doğru yol aldı.Okyanusta geçen 25 gün boyunca dış dünya ile bağı koparan çift, Atlantik Okyanusu'nun ortasındayken, telefon sinyali aldıkları küçük bir anda bazı Karayip adalarının koronavirüs nedeniyle sınırlarını kapattıklarını öğrendi. Adaların kapanma nedenini öğrendiği sırada koronavirüsten haberdar olan çift hayatının şokunu yaşadı.

Koronavirüs salgını başladığı sırada günlerinin çoğunu okyanusta geçiren çift, internet eşirimi sınırlı olduğu gerekçesiyle salgından haberdar olamadı. Kanarya adalarında başlayan ve Karayip'te devam eden çiftin tur serüveni Mart ayı ortasında Guadeloupe adasına ayak bastıkları sırada adanın salgın nedeniyle kapalı olduğunu öğrenen Elena, "İtalya vatandaşıyım.Aylardır İtalya'ya gitmemiş olmama rağmen bize giriş talebimizi reddettiklerini söylediler"dedi. GPS sinyali ile teknelerini takip eden çift bu sayede seyahat tarihlerini kanıtlayabilirken, çiftin denizde 25 gün boyunca habersiz şekilde tecrit içinde oldukları ortaya çıktı.

YILLARDIR TANIDIĞIMIZ İNSANLAR ÖLDÜ

Şubat ayında Çin'de bir virüs salgını olduğunu ancak dünyaya yayıldığını bilmediklerini ifade eden Elena "Ancak 25 gün sonra Karayipler'e vardığımızda anladık neler olduğunu’ dedi. Eşi Ryan ise “Vardığımızda bunun bitmediğini ve tüm dünyaya bulaştığını fark ettik” diye ekledi. Salgında en çok etkilenen ülkelerin İtalya olduğunu gözyalşları içierisinde öğrenen Elena, yaşadığı duygu dolu anları şu sözlerle anlattı: "Memleketim, dünyanın en kötü etkilenen yerlerinden biri olan İtalya'nın Lombardiya bölgesinde. Ryan ve ben, adaya yerleşene ve babamı aramayı başarana kadar ailemizi nasıl etkilediğini fark etmemiştik. Bu zor bir sohbetti. Babam ,bana panik yapmamamı söyledi ama memleketimden bir fotoğraf gönderdikten sonra durumun ciddiyetinin farkına vardım ve şok oldum. Ailem güvende ve altı haftadan fazla bir süredir kilit altında, ancak yıllardır tanıdığımız insanlar öldü"

HERŞEY BELİRSİZ GÖRÜNÜYOR

Adada ne kadar kalabileceklerini bilemeyen çift, şu anda Saint Vincent, Bequia'da güvende oldukları öğrenildi. 25 günlük okyanus turunun ardından Saint Vincent adasında mahsur kalan çift , “Heryer koronavirüsten dolayı kapalı olduğu için Saint Vincent'den şimdilik ayrılmak istemiyoruz. Kasırga mevsimi ve koronavirüs yüzünden arada sıkıştık. Şimdilik herşey belirsiz görünüyor’ dedi.

"Okyanusun ortasında her şeyden habersizlerdi… Koronavirüsü öğrenince şoke oldular" haberi, 24 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Okyanusun ortasında her şeyden habersizlerdi… Koronavirüsü öğrenince şoke oldular haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Okyanusun ortasında her şeyden habersizlerdi… Koronavirüsü öğrenince şoke oldular 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  2. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  3. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  4. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  5. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  6. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  7. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  8. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  9. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  10. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  11. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  12. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  13. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  14. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  15. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  16. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  17. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  18. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  19. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  20. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
Yaşam Haberleri