Olası bir erken seçimde “üçüncü ittifak” modeli!

Olası bir erken seçimde “üçüncü ittifak” modeli!

Olası bir erken seçimde “üçüncü ittifak” mod... Yeni partilerin kurulmasıyla birlikte muhalefet cephesinde muhafazakar-sağ merkezli bir 3. ittifak olasılığı gündemde. Ancak olası bir 3. ittifak...

Yeni partilerin kurulmasıyla birlikte muhalefet cephesinde muhafazakar-sağ merkezli bir 3. ittifak olasılığı gündemde. Ancak olası bir 3. ittifak muhalefet blokunda bir bölünme, ayrışma olarak değerlendirilmiyor. 3. ittifak olursa bu ittifak, muhalefetin ortak seçim stratejisinin bir ürünü olacak.

Duvar'ın haberine göre; Siyaset sahnesinde ne erken seçim ne de ittifak tartışmaları bitmiyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu son yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soruya önemli olan “demokrasi üzerinde uzlaşma” yanıtı vermiş, “Ali de olur Veli de olur” değerlendirmesinde bulunmuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de hafta ortasında gazetecilerin adaylık sorusu üzerine, “İnatla, ‘ben ben’ deme gibi bir yönüm yok. Bu milletin herkesin nefes alma hakkı var. İnsanları üzen taraf olmayız” dedi.

Bu yanıtlar Ankara’da muhalefetin ortak bir cumhurbaşkanı adayıyla çıkmaya hazırlandığı yorumlarına neden oldu. Diğer taraftan parlamento seçimlerindeki ittifak seçenekleri de konuşulmaya devam ediyor. Yeni partilerin kurulmasıyla birlikte muhalefet cephesinde muhafazakar-sağ merkezli bir 3. ittifak olasılığı gündemde. Ancak olası bir 3. ittifak muhalefet blokunda bir bölünme, ayrışma olarak değerlendirilmiyor. Bir muhalefet partisinin etkili bir yöneticisinin ifadesiyle, 3. bir ittifak olabilir. Ama kesin olan şu. 3. ittifak olursa bu ittifak muhalefetin ortak seçim stratejisinin bir ürünü olacak. Seçimi kazanma stratejisinde Cumhur İttifakı’nın karşısında ikinci bir ittifakın daha faydalı olacağına kanaat getirilirse bir yeni ittifak daha olacak. Muhalefet partileri şimdi odak grup çalışmaları, anketlerle hangisinin daha doğru olacağını ortaya çıkarmak için çalışma yürütüyor.

MECLİS TATİLİNİ BİTİRECEK ÖNERİ!

Bütçe görüşmelerinin ardından 22 Aralık’ta tatile çıkan milletvekilleri, Libya tezkeresinin görüşüldüğü 2 Ocak hariç toplam 22 gün tatil yaptı. 14 Ocak’ta mesaiye başlayan Meclis 3 gün çalıştıktan sonra tekrar bir hafta tatil kararı aldı. Grupların anlaşması ile milletvekilleri Meclis’e gelmedi, “aç-kapa” yapan Genel Kurul çalışmadı. Birçok konuda anlaşamayan partileri “tatil koalisyonu”nda buluşturan kararın nedeni milletvekillerinin karne alan çocukları ile birlikte zaman geçirme isteğiydi. Ancak bu duruma tepki gösteren milletvekilleri de oldu. Öyle ki bir milletvekili Meclis’in “karne tatili”ne girmesi üzerine tepkisini kendi grubundaki milletvekillerine gösterdi, milletvekillerinin Meclis Genel Kurulu’nda katıldıkları oturum başına ücret almasını öngören bir kanun teklifi vereceğini söyledi. Milletvekili, “Bu olursa o zaman Meclis’in tatil olmasını değil, sürekli çalışmasını istersiniz. Böylece Meclis daha işlevli olur” dedi. Böyle bir kanun teklifi sunulur mu, sunulursa milletvekillerinin tutumu ne olur, ilerleyen günler gösterecek.

HDP’DE 2 DÖNEM UYARISI

2020 yılı Meclis’te grubu bulunan AKP, CHP, HDP ve İYİ Parti’nin kongre yılı. İlk kongre 23 Şubat’ta yapılacak HDP kongresi olacak. Büyük kongreye parti politikalarının ve yeni dönem yol haritasının ele alındığı konferans ve bölge toplantıları ile hazırlanan HDP’de henüz eş başkan adayları ve parti organlarına aday olacaklar konuşulmadı. Ancak parti içinde bu konuda isimlerden bağımsız olarak adaylarla ilgili bir ilke kararı alınmasını isteyenler var. Edinilen bilgiye göre kongre hazırlık toplantılarında belediye eş başkanlıklarından milletvekillerine, Parti Meclisi üyelerinden belediye meclis üyelerine parti içindeki tüm görevlerin 2 dönemle sınırlanması, bu yöndeki kuralın katı olarak uygulanması yönünde öneriler oldu. 23 Şubat’ta yapılacak kongreye sunulacak Parti Meclisi aday listesinin de bu kurala uygun olarak hazırlanmasını isteyen çok sayıda partili var. Önerinin karşılık bulup bulmadığı kongre günü belli olacak.

KANAL İSTANBUL İÇİN KAYNAK ÖNERİSİ: KIDEM TAZMİNATI

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı her dönem iktidarların iştahını kabartır. Son yıllarda da ekonominin yeni yol haritalarında Kıdem Tazminatı Fonu kurulması yönünde planlar yer aldı. Tutarı 100 milyar liralarla ifade edilen bu kaynak Kanal İstanbul vesilesiyle de gündemde. Maliyeti yaklaşık 75 milyar lira olacağı açıklanan Kanal İstanbul’un nasıl yapılacağı henüz bilinmiyor. Ancak AKP koridorlarında Kanal’ın en hızlı şekilde yapılması için kıdem tazminatının kullanılıp, proje hayata geçtikten sonra elde edilecek gelirle alınan kaynağın hemen yerine konulabileceğini önerenler var. Kıdem Tazminatı için fon kurulması planına karşı “bu bizim kırmızı çizgimizdir” diyerek karşı çıkan sendikalar her ne kadar sadece esprili bir sohbet konusu olsa da kıdem tazminatı konusunda endişe etmekte haksız görünmüyor.

"Olası bir erken seçimde “üçüncü ittifak” modeli!" haberi, 26 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Olası bir erken seçimde “üçüncü ittifak” modeli! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Olası bir erken seçimde “üçüncü ittifak” modeli! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
    2. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
    3. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
    4. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
    5. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
    6. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
    7. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
    8. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
    9. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
    10. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
    11. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
    12. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
    13. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
    14. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
    15. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
    16. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
    17. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
    18. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
    19. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
    20. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
    Haberleri