Ölen 263 madenciyi unutan müdür vekili: İş güvenliğinde Türkiye’de en iyiyiz!

Ölen 263 madenciyi unutan müdür vekili: İş güvenliğinde Türkiye’de en iyiyiz!

Ölen 263 madenciyi unutan müdür vekili: İş g... Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde meydana gelen grizu patlaması sonucu hayatını kaybeden 263 madenci katliamın 25. yılında törenle anıldı.İleri Haber’in aktardığına göre facianın meydana...

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde meydana gelen grizu patlaması sonucu hayatını kaybeden 263 madenci katliamın 25. yılında törenle anıldı.

İleri Haber’in aktardığına göre facianın meydana geldiği Kozlu Müessesesi’nde Uzunmehmet kuyubaşında düzenlenen anma törenine, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Vali Yardımcısı Vekili ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, siyasi parti, meslek ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, madenciler ve faciada hayatını kaybeden işçilerin aileleri katıldı.

Törene, Soma katliamından önce Türkiye tarihinin en büyük iş cinayeti olma özelliği olan 263 madencinin hayatını kaybettiği madeninin bağlı olduğu kurumun müdür vekili ile Kozlu Kaymakamı’nın yaptığı konuşmalar damga vurdu.

Ocak başında açıklama yapan TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş ve Vali Yardımcısı Ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya konuşmalarda iş güvenliğinin işçinin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

KATLİAMIN YAŞANDIĞI KURUMUN YETKİLİSİ: TÜRKİYE’DE EN İYİYİZ

Anmada bir konuşma yapan TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş, “Çalışmaya başlamadan önce ve çalışıyorken öncelikle kendiniz ve yanınızdakiler için emniyet tedbirlerini alın, Aman bir şey olmaz demeyin'' dedi.

Kurum olarak 'iş kazalarını' önlemek, iş sağlığı ve güvenliği konularında tüm tedbirleri almak için titizlikle çalıştıklarını iddia eden Gebeş, “Hiçbir masraftan kaçınmayız. Ülkemizde bu konuda en iyi biziz'' iddiasında bulundu.

KAYMAKAM: TÜRKİYE’DE İŞ GÜVENLİĞİNDE HER GEÇEN GÜN DAHA GÜZEL ADIMLAR ATILIYOR

Vali Yardımcısı Ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ise Türkiye’de iş güvenliği konusunda her geçen yıl daha güzel ve önemli adımlar atıldığını öne sürerek, “iş güvenliği konusu mutlaka işçinin kendisinde başlıyor ve bitiyor'' dedi.

Maden gibi uzmanlık ve ileri teknoloji gerektiren bir çalışma sahasında iş güvenliğinin işveren yükümlülüğünde olduğundan bahsetmeyen Karakaya, iş güvenliğinden işçinin sorumlu olduğunu savundu: “İş güvenliği konusu mutlaka işçinin kendisinde başlıyor ve bitiyor. Yani işçi kardeşlerimiz iş güvenliği noktasında gereken tedbirleri ziyadesiyle almak durumunda."

Anma töreninde söz alan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise TTK Genel Müdür Vekili’nin “Türkiye’de en iyisiz'' dediği kuruma bağlı madende 7 Ocak 2013 tarihinde meydana gelen kazada da 8 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak “Saygıyla anıyoruz'' ifadelerini kullandı.

SON 7 AYDA EN AZ 1180 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ!

Kaymakam’ın iş güvenliğinde önemli adımlar atıldığını iddia ederken, OHAL ilan edilen tarihten bu yana geçen 7 ayda, iş cinayetlerinde yüzde 14 artış yaşandı. Uzmanlara göre önlem alındığı takdirde önlenebilir olan iş cinayetlerinde Temmuz ayından bu yana en az 1180 işçi hayatını kaybetti.

263 işçinin yaşamını yitirdiği Kozlu katliamı sonrasında olduğu gibi, dönemin AKP’li Çalışma Bakanının “Güzel öldüler'' dediği 30 işçinin hayatını kaybettiği 30 Mayıs 2010’daki Karadon maden katliamı, 13 Mayıs 2014’te 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma katliamı, 28 Ekim 2014’te 18 işçinin yaşamını yitirdiği Ermenek katliamı sonrasında AKP hükümeti tarafından verilen sözler tutulmamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işçiye ölümü reva gören ''ölüm bu işin fıtratında’ sözü hafızalara kazınmıştı.

"Ölen 263 madenciyi unutan müdür vekili: İş güvenliğinde Türkiye’de en iyiyiz!" haberi, 03 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Ölen 263 madenciyi unutan müdür vekili: İş güvenliğinde Türkiye’de en iyiyiz! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ölen 263 madenciyi unutan müdür vekili: İş güvenliğinde Türkiye’de en iyiyiz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  2. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  3. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  4. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  5. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  6. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  7. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  8. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  9. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  10. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  11. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  12. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  13. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  14. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  15. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  16. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  17. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  18. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  19. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  20. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
Ekonomi Haberleri