Olimpiyatlara organizasyon krizi damga vurdu

Olimpiyatlara organizasyon krizi damga vurdu

Olimpiyatlara organizasyon krizi damga vurdu Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda özellikle sporcuların kaldığı olimpiyat köyündeki tesislerde yaşanan sorunlar dikkati çekiyor.Rio de Janeiro kentinde başlayan 2016 Olimpiyat Oyunları'nda, yemek, ulaşım,...

Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda özellikle sporcuların kaldığı olimpiyat köyündeki tesislerde yaşanan sorunlar dikkati çekiyor.

Rio de Janeiro kentinde başlayan 2016 Olimpiyat Oyunları'nda, yemek, ulaşım, güvenlik ve internet erişimi gibi konularda problem yaşanmaya devam ediyor.

Sporcuların ve teknik ekibin kaldığı Rio de Janeiro'nun Barra bölgesindeki olimpiyat köyünde binaların yapımında kullanılan malzemelerdeki kötü işçilik ve inşası tamamlanamayan bölümler, göze çarpıyor.

Yemek kalitesi ve internete erişim sorunu 

Sadece bir yemekhanesi ve hamburger satan restoranı bulunan olimpiyat köyünde sporcuların bir çoğu yemeklerin kalitesi ve çeşitlerinin azlığından şikayetçi. Ayrıca, binaların büyük bir bölümünde kablosuz internete erişimde sıkıntı yaşanıyor.

Olimpiyat köyü içerisindeki alanda bulunan dükkanlarda satılan ürünlerdeki fiyat yüksekliği de göze çarpıyor. Spor dükkanında tişörtler 100 ila 250 lira arasında satılırken, anahtarlıkların fiyatı ise 30-60 lira arasında değişiyor.

"Köyde her şey iç içe" 

Milli sporcular ve federasyon başkanları da yaşanan bu aksaklıklardan dert yanıyor. Olimpiyat köyünde kalan 91 kiloda yarışacak milli boksör Ali Eren Demirezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesislerde yaşadığı sıkıntılardan bahsetti.

Yaklaşık 4 aylık yoğun çalışma programının ardından olimpiyatlara gelerek hayalini gerçekleştirmesine rağmen tesislerde müsabakalarına rahat hazırlanamadığını kaydeden Demirezen, "Olimpiyat köyünde her şey iç içe. Sporcular rahat bir ortamda antrenman yapamıyor, dolaşma imkanımız yok. Köyü tüm arkadaşlarımın beğendiğini söyleyemem." değerlendirmesinde bulundu.

Yemekhanede çıkan yemeklerin kalitesinden memnun olmadığını da belirten Demirezen, "Yemekler kötü. Köyde, bir restoran var, bir de kafe. Sporculara yetmiyor. Ayrıca, ulaşım çok kötü." diye konuştu.

"Daha kötü bir organizasyon görmedim" 

Azerbaycan asıllı Türk sprinter Ramil Guliyev de olimpiyat köyünde birçok sorunla karşılaştığını vurgulayan sporcular arasında bulunuyor.

Yarışlara hazırlık sürecinde kaldığı tesislerde beklenmedik zorluklarla karşılaştığını söyleyen 26 yaşındaki sporcu, "Daha önce uluslararası birçok organizasyonda yarıştım. Bu olimpiyatlardan daha kötü bir organizasyon görmedim. Tesisler hazır değil. Odalarda temizlik yok. Yiyecek çeşidi az ve verdikleri et kalitesiz. İdare etmeye çalışıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Küba asıllı milli atlet Yasmani Copello Escobar ise diğer sporculara oranla olimpiyat köyüne karşı daha ılımlı bir tutum sergiledi. Sadece yarışına odaklandığını vurgulayan Escobar, oda temizliği veya yemek gibi konulara ise önem vermediğini belirtti.

Tamer Taşpınar sıkıntılarını anlattı 

Olimpiyat köyüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, tesislerde fazla sorun yaşanmamasına rağmen özellikle organizasyon bozukluğu ve ulaşımda ekip olarak sıkıntı yaşadıklarından bahsetti.

Taşpınar, antrenman saatlerinde yaşanan dengesizlik nedeniyle düzenli antrenman yapamadıklarını ve trafik yoğunluğu nedeniyle ulaşmak istediklere yerlere saatler süren yolculuklar yapma zorunda kaldıklarını anlattı.

Ulaşımda gecikmeler yaşanıyor 

Ulaşım konusunda daha önce A Milli Kadın Basketbol Takımı kafilesi de sorun yaşamıştı. A Grubu'nda Avustralya ile yaptıkları karşılaşma öncesinde Youth Arena'ya geçmek için otobüse binen milli basketbolcular, servis şoförünün yolu karıştırmasının ardından ısınmaya geç çıkmıştı.

İlk sorun değil 

Ay-yıldızlı basketbolcular, olimpiyat köyünde daha önce de sorunlar yaşamıştı. Sporcuların kaldığı binanın doğalgaz sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle iki kez güvenlik alarmı çalmıştı. Tesisattaki yetersizlik yüzünden oda tavanlarından su damlaları akınca sorunun giderilmesi için birçok kez tesisatçı çağrılmıştı. Milli basketbolcular, yemekhanedeki yemeklerin kalitesizliği nedeniyle yiyeceklerini dışarıdan sipariş vermek durumunda da kalmıştı.

Daha önce de Avustralya Olimpiyat Milli Takımı, tesislerin su ve elektrik şebekesinde sorun olduğu ve bu durumun insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle olimpiyat köyüne yerleşmeyi reddetmişti. İkna edilmelerinin ardından olimpiyat köyüne yerleşen Avustralya kafilesinin kaldığı binanın bodrum katında küçük çaplı yangın çıkmıştı.

Taciz olayları yaşandı 

Olimpiyat köyünde yaşanan problemler arasında güvenlik konusu da öne çıkıyor. Yeterince emniyet önleminin bulunmadığı tesislerde şu ana kadar iki taciz olayı yaşandı.

Namibyalı boksör Jonas Junias Jonas, olimpiyat köyünde çalışan temizlik görevlisi bir kadına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Geçen hafta da Faslı boksör Hassan Saada, olimpiyat köyünde iki temizlik görevlisine cinsel tacizde bulunduğu için tutuklanmıştı.

Maç günü asansörde kaldı 

Son olarak, erkeklerde 1 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic'i yenerek dikkati çeken Juan Martin Del Potro, olimpiyat köyünde sorun yaşamıştı.

Arjantinli tenisçi, maç günü sabah saatlerinde olimpiyat köyünde meydana gelen güç kesintisi nedeniyle asansörde kalmış ve 40 dakika mahsur kalmasından sonra kurtarılabilmişti.

Kaynak:Eurosport

"Olimpiyatlara organizasyon krizi damga vurdu" haberi, 09 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Olimpiyatlara organizasyon krizi damga vurdu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Olimpiyatlara organizasyon krizi damga vurdu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  2. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  3. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  4. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  5. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  6. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  7. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  8. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  9. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  10. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  11. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  12. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  13. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  14. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  15. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  16. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  17. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  18. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  19. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  20. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
Spor Haberleri