Onunki bir çift ayakkabı için yitip giden bir hayat

Onunki bir çift ayakkabı için yitip giden bir hayat

Onunki bir çift ayakkabı için yitip giden bi... Gazeteci İsmail Saymaz bugün yayınlanan köşesinde kargo şirketi çalışanı Mehmet Ali İbin'in öldürülmesini yazdı.

Saymaz yazısında İbin'in askerlikten dönünce kargoda çalışmaya başladığını belirterek, "Canı ucuz milyonlarca işçi gibi… Bir çift ayakkabıdan ötürü hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.  

İşte İsmail Saymaz'ın bugün yayınlanan yazısı:

“Benim ağabeyim işini en iyi şekilde yapmak, yediği ekmeği sonuna kadar hak etmek isterdi. Kimseyi üzmek istemezdi. İyilik yaparken gitti ağabeyim.” Murat İbin, iki hafta önce kaybettikleri ağabeyi Mehmet Ali'den söz ederken, sesinde insanlığın çektiği acıların ezginliği var. Ayrımcılığa uğramanın, ekmek uğruna göçmenin ve çalışıp didinmenin ezginliği… Bir o kadar, emeğiyle geçinip harama el sürmeyenlerin şerefi de var. İbin Ailesi, Tunceli'nin Pülümür İlçesi'ne bağlı Ağaşenlik Köyü'ndendi. Bugünlerde 90'a merdiven dayamış olan babaları Mustafa, rençperlikle geçinmek artık mümkün olmadığından, eşi Çiçek ve dokuz evladını alıp İstanbul'a göçtü. Çekmeköy'e bağlı Taşdelen Mahallesi'nde 1998 yılında arsa aldılar. El ele verip aile apartmanı kurdular. Para kazandıkça kat çıktılar. 40 yaşındaki Mehmet Ali, liseyi bitirdikten sonra okumadı. Askerlikten dönünce kargo elemanlığına başladı. İşini hep ciddiyetle yaptı. Bir gün bile kaytardığı görülmedi, Mehmet Ali'nin.

BİR ÇİFT AYAKKABI İÇİN…

Mehmet Ali İbin ve araç sürücüsü arkadaşı Kadir Akbaş, 19 Ekim 2020'de sabah saat 8'de kargo dağıtımına çıktı. Araç, Kirazlıdere Mahallesi'ne girdi. Mehmet Ali, dağıtım için araçtan inerken, Akbaş'a “Birisi kargo almaya gelebilir” dedi. Bahsettiği kişi, aynı sokakta oturan 27 yaşındaki Tayfun Şahin'di. Esnaf olan Şahin, yaklaşık 10 gün önce kız arkadaşı için ayakkabı sipariş etmişti. Bu iki adam, adresi eksik yazıldığı için telefonda tartışmıştı. İbin, evrakları teslim etmek üzere sokakta yürürken, Şahin ve iki arkadaşı bindikleri bir araçla kargo aracının yanına geldi. Akbaş anlatıyor: “Şahin hal ve hareketlerinden anladığım kadarıyla sinirliydi. Aşağıya indim. Hepimiz beklerken, İbin geldi. İbin, ‘Gelin arkaya, kargoyu teslim edeyim' dedi. Şahin, yanındaki iki kişi ve ben aracın arka kısmına geçtik. İbin kargoyu ararken; Şahin, ‘Sizde hep bu oluyor. Sürekli sıkıntı çıkıyor' dedi. İbin ‘Şirketi aramalısınız, ben yazılı adrese teslim ediyorum' dedi. Şahin, İbin'in üzerine yürüdü. İbin, kendisini korumak için Şahin'i durdurdu. Ben ve iki şahıs araya girip yatıştırmaya çalıştık. İbin, o kargoyu buldu. Şahin'in yanına giderek, ‘Bak üstünde adresi yazmıyor. Ben sana bunu nasıl getireyim?' dedi. Ardından Şahin, İbin'in kafasına yumruk attı. Ben yumruğun sesini duydum. İbin yumruğun etkisiyle sırt üstü düştü. Ağzı ve kulağından kan geliyordu. Ben şok geçirdim.”

MEHMET ALİ'Yİ SUÇLADI

Yediği yumrukla yere düşen İbin, kafasını asfalta çarptı. Beyin kanaması geçiriyordu. Kargo sürücüsü Akbaş, 112'i ararken; saldırgan ve iki arkadaşı telaşa kapılarak, asfaltta can çekişen İbin'i araca koyup karga tulumba hastaneye götürdü. İbin, beş gün sonra hayata veda etti. Tutuksuz yargılanmak üzere bırakılan Şahin, İbin'in ölümü sonrası İfadesinde, yanıt hakkını kullanamayacak olan İbin'i suçladı. İbin'in ilkin telefonda küfrettiğini iddia etti. Yanına gittiğinde, İbin'in agresif davranıp ittiğini ileri sürerek, “Kargoyu teslim ederken, elimi itekleyince refleks olarak vurdum. Geri çekilince ayağı takıldı ve düştü” dedi. Şahin, şimdi cezaevinde. Bu esnada, Taşdelen'deki İbin Apartmanı'ndan ilk kez bir cenaze çıktı. Mehmet Ali'nin, birlikte yaşadığı 90 ve 86 yaşlarındaki annesi ve babası, o günden bu yana Kerbela yasını tutuyor. Murat İbin, anlatıyor: “Biz bunları hep televizyonlarda duyardık. ‘Ne kadar doğrudur' diye şüphe ederdik. Doğruymuş maalesef. Çok cani insanlar varmış gerçekten de… Çok üzgünüz. Ailemizi toparlamaya çalışıyoruz. Fakat çok perişanız.” Mehmet Ali… Canı ucuz milyonlarca işçi gibi… Bir çift ayakkabıdan ötürü hayatını kaybetti.   

Yazıyı okumak için tıklayın.

"Onunki bir çift ayakkabı için yitip giden bir hayat" haberi, 14 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 14 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Onunki bir çift ayakkabı için yitip giden bir hayat haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Onunki bir çift ayakkabı için yitip giden bir hayat 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  2. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  3. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  4. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  5. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  6. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  7. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  8. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  9. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  10. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  11. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  12. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  13. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  14. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  15. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  16. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  17. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  18. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  19. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  20. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
Gündem Haberleri