Orman yangını sanığı: Ben orman yakmadım, Özlem'i etkilemek için öyle söyledim

Orman yangını sanığı: Ben orman yakmadım, Özlem'i etkilemek için öyle söyledim

Orman yangını sanığı: Ben orman yakmadım, Öz... Antalya'da 28 Temmuz 2021'de tarihinde 4 noktada başlayıp, 10'uncu günde söndürülen orman yangınlarının Akseki'deki bölümünü çıkardığı suçlamasıyla tutuklanan Ali Yüksel'in yargılandığı davada arkadaşı Özlem T., tanık olarak dinlendi.

Özlem T., Yüksel'in başka bir orman yangınıyla ilgili kendisine, 'Ben yaktım. Yakmamı başka biri istedi, parayı başka biri verdi. Motosikletten benzin çektim. Döke döke yaktım' dediğini anlattı. Özlem T., Ali Yüksel'in Akseki'deki yangını da çıkarmış olabileceğini düşündüğü için ihbar ettiğini söyledi. Sanık Ali Yüksel ise "Ben orman yakmadım. Özlem'i etkilemek için öyle söyledim" dedi.

Manavgat'ta 28 Temmuz 2021'de 4 farklı noktada başlayıp, 10'uncu gününde söndürülen Cumhuriyet döneminin 'en büyük orman yangını' olarak tarihe geçen büyük yangında Manavgat, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçeleri sınırlarındaki 60 bin hektar alan yandı, 2 binin üzerinde ev, iş yeri, depo ve ahır zarar gördü. Akseki ilçesinin Kepezbeleni mevkisinde 28 Temmuz gecesi başlayan ve esen sert poyrazla birlikte onlarca mahalleye büyük zarar veren orman yangınında; evlerinden çıkamayan Osman ve Şehri Kardaş çiftiyle arazözle alevlere müdahale eden orman işçileri Erdal Tolka ve Yaşar Cinbaş yaşamını yitirdi.

Yangın devam ederken Alanya ilçesinde yaşayan Özlem T., 6 Ağustos 2021 günü jandarmaya giderek, daha önceden tanıdığı Ali Yüksel'in kendisini arayıp, 30 Haziran'da Gündoğmuş yol kavşağında çıkan ve 20 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü yangını para karşılığı çıkardığını söylediğini ihbar etti. Ali Yüksel'in Kepezbeleni'nde 28 Temmuz gecesi başlayan yangını da çıkarmış olabileceğini öne süren Özlem T., bu kişiyle yaptığı bir konuşmanın ses kaydını jandarma görevlilerine teslim etti. Bunun üzerine Ali Yüksel jandarma tarafından gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan Ali Yüksel, 'kasten orman yakmak' suçundan tutuklandı.

Yangınla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ali Yüksel'in Antalya- Konya kara yolu Manhayıt mevkisi Gündoğmuş kavşağında 30 Haziran'da çıkan orman yangınını kasten çıkardığı belirtildi. 28 Temmuz'daki Kepezbeleni mevkisi yangınını da Ali Yüksel'in çıkardığı anlatılan iddianamede, şüphelinin 'kasten orman yakmak', 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' ve 'mala zarar vermek' suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Olaya ilişkin dava Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Ali Yüksel, Alanya Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla katılırken salonda avukatı ve yakınlarıyla Manavgat, Akseki ve Gündoğmuş orman işletme müdürlüklerinin avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Özlem T., sanık Ali Yüksel'le 2006 yılında tanıştıklarını, kendisinden çeşitli gıda maddeleri aldığını anlattı. 1 Temmuz 2021 günü Akseki'de jandarma karakoluna gittiğini ve hakkındaki başka bir dava nedeniyle adli kontrol şartları gereği imza verdiğini anlatan Özlem T., "Oradan da Ali'yi aradım. Kendisi plakasız motosiklet satıyor. Bana köyde kullanmak üzere plakasız bir motosiklet ayarlamasını söylemiştim. Bana 'yangın nedeniyle her yerde polis, jandarma var, ben gelemem' dedi. Biz de yanımdaki arkadaşımla Gönnet Mahallesi'ne gittik. Ali'yle mezarlığın yanında buluştuk. Eli sarılıydı. Uzaktan dağların yandığını görebiliyorduk" diye konuştu.

Bu olaydan birkaç hafta sonra Ali Yüksel ile bu kez bir cep telefonu görüşmesi yaptıklarını belirten Özlem T., "Bir gün Ali beni aradı, bir süre havadan sudan konuştuktan sonra, 'Manhayıt'taki yangını duydun mu? Ben yaktım. Yakmamı başka biri istedi, parayı başka biri verdi. Sabaha karşı motosikletle gittim. Motosikletten benzin çektim. Döke döke yaktım. 1000 liraya anlaşmıştık, 250 lira da fazla verdiler' dedi" diye konuştu. Ali Yüksel ile yaptıkları bu görüşmeyi telefonundaki bir uygulama sayesinde kaydettiğini söyleyen Özlem T., bu kaydı da jandarmaya verdiğini anlattı.

Sanık Ali Yüksel ise Özlem T. ile uzun zamandır tanıştıklarını söyleyerek, "Ben orman yakmadım. Kimin yaktığını bilmiyorum. Özlem'i etkilemek için öyle söyledim. Özlem, 'ben yaptım, ben ettim' gibi sözlerden etkileniyordu. Ben de kendisini etkilemek istedim" dedi.

Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi. (DHA)

"Orman yangını sanığı: Ben orman yakmadım, Özlem'i etkilemek için öyle söyledim" haberi, 21 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Orman yangını sanığı: Ben orman yakmadım, Özlem'i etkilemek için öyle söyledim haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Orman yangını sanığı: Ben orman yakmadım, Özlem'i etkilemek için öyle söyledim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  2. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  3. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  4. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  5. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  6. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  7. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  8. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  9. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  10. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  11. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  12. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  13. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  14. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  15. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  16. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  17. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  18. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  19. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  20. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
Gündem Haberleri