Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD''ye işgal ettiği Suriye''den ''çekilme'' çağrısı

Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD''ye işgal ettiği Suriye''den ''çekilme'' çağrısı

Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD''ye işgal... ABD’nin Suriye’den çekilme kararına karşı internet üzerinden başlatılan kampanyaya, ‘6. Filo’ya secde duranlardan farksız’ tepkileri yükseldi.

Yemen’deki savaşın baş sorumlularından ve Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD’ye “Rojava’nın Yemen’e dönüşmesine izin vermeyin” başlığıyla “Suriye’den çekilmeme” çağrısı yapılması tepkilere neden oldu.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararı konuşulmaya devam edilirken, Beyaz Saray’ın resmi sitesinde, “Rojava’nın Bir Başka Yemen Olmasına İzin Vermeyin” başlıklı imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan yakın zamanda Türk güçlerinin sınır ötesi operasyon yapacağını duyurdu. Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapacağı operasyonda Rojava’ya saldırması durumunda felakete yol açacak sonuçların önlenmesini istiyoruz. ABD bu oluşabilecek kan banyosunu önleyebilir. Başkan Trump’a ve yetkililere, Rojava’yı savunmaları için çağrıda bulunuyoruz” ifadeleri yer aldı. Başlatılan imza kampanyası sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Sosyal medyadan paylaşımlarda bulunan yurttaşlar imza kampanyasına yönelik, “6. Filo’ya secde duranlarla aranızda fark göremiyorum”, “Amerikancılığın vardığı sefil sonuç bu işte”, “Emperyalizmin ipiyle kuyuya inerseniz, o ip tasmanız olur” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Ceyda Karan, “Yemen’in bu hale getirilmesinde baş pay sahibi ABD’den Suriye’deki işgale son vermemesi için ‘Rojava’nın bir başka Yemen olmasına izin vermeyin’ başlıklı bir dilekçe kampanyası ile ricacı olmuşlar. Bitmeyen ibretlik hal” ifadelerini kullanırken, hukukçu ve eski CHP milletvekili Hüseyin Aygün, “PKK/HDP siyaseti solu-sosyalistleri öyle bir hale getirdi ki: ‘ABD Suriye’de kalsın’ diye imza toplanabiliyor.. Ve bu adamlar sosyalistlerin gazetelerinde, TV’lerinde baş köşede.. Sosyalistler ‘HDP fırça atacak’ korkusuyla çıtını çıkaramıyor.. Ne hazin, ne dramatik.. Ne ahmakça” dedi. Gazetemiz yazarı Mehmet Ali Güller ise “Emperyalist ABD’ye ‘lütfen gitme, Suriye’yi işgale devam et, Ortadoğu’yu sömür, bizi kullan’ diye dilekçe yazmaktan daha aşağılık bir iş olamaz!” ifadelerini kullandı. 

Şubat ayına kadar Evrensel gazetesinde yazan yakın dönemde de HDP'ye yakınlığıyla bilinen Artı Gerçek ve Artı TV'den ayrılan Fehim Işık, kişisel Twitter hesabından "İmzalarınız bekleniyor. Tabi gelen mailini onaylamanız şart. Aksi durumda imzanızın bir anlamı yok" notuyla bu çağrıyı paylaştı.

Fehim Işık, sosyal medyadan ABD’nin çekilme kararı sonrası PYD’nin tavrını eleştiren gazetecileri de “Kürt düşmanı” olmakla suçlamıştı.

FİDEL CASTRO’YU DA HEDEF ALMIŞTI

Bugün ABD’nin Ortadoğu’yu terk etmemesi için imza kampanyası düzenleyen Fehim Işık, Evrensel’de yazdığı dönemde, hayatını kaybeden Küba sosyalist devriminin lideri, ABD emperyalizmine karşı savaşan Fidel Castro’yu da hedef almıştı.

Sosyal medya hesabından Fidel Castro’nun hayatını kaybetmesine ilişkin mesajlar yazan Fehim Işık, “Castro'nun Batista'yı deviren, ABD'ye kafa tutan devrimciliğini de, anti-emperyalizm adına Kürt katillerine olan sevgisini de unutmayacağız. Fidel Kastro Batista'yı deviren ve ABD'ye kafa tutan devrimci bir lider. Ama Kürtleri katleden Saddam ile aynı safta da yer almış bir kişi.” İfadelerini kullanmıştı.

Bir takipçisinin “Castro ve Küba halkının Ortadoğu'nun en kadim halklarından olan Kürtlere kasıtlı bir tavrı olduğunu düşünmüyorum..” şeklinde yanıt yazması üzerine, Işık, “Kürt halkına düşman değildi. Kürt halkına düşmanlık yapanlara ‘dosttu.’ Reel politikanın rezillik batağının klasik sonucu... Mesele Irak işgali değil. Halepçe'yi Irak'ın iç işi olarak değerlendirip Saddam'ın katilliğine kör ve sağır olmaktır.” Işık’ın yanıtında “Mesele Irak işgali değil” şeklindeki sözleri de dikkat çekti.

FİDEL’İN ÖLÜMÜNE BİR TEK ONLAR SEVİNDİRMİŞTİ

Küba devrimi sonrası ülkeyi terk eden ABD destekli sağ görüşlü kontraların, kanun kaçaklarının, döviz vurguncularının yerleştiği ABD'nin Miami kentindeki Little Havana bölgesinde yaşayan Kübalı karşı devrimciler, Castro'nun ölüm haberinin ardından kutlama yapmak üzere sokaklara dökülmüştü.

"Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD''ye işgal ettiği Suriye''den ''çekilme'' çağrısı" haberi, 23 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD''ye işgal ettiği Suriye''den ''çekilme'' çağrısı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD''ye işgal ettiği Suriye''den ''çekilme'' çağrısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Dünya Haberleri