Oscar Piastri: Norris'e meydan okuyacak tempoya sahip değildim

Oscar Piastri: Norris'e meydan okuyacak tempoya sahip değildim

Oscar Piastri: Norris'e meydan okuyacak temp... Oscar Piastri, yarışta takım arkadaşı Lando Norris'e meydan okuyacak tempoya sahip olmadığını ve elde ettiği pozisyondan oldukça memnun olduğunu söyledi.

Pazar günkü Macaristan Grand Prix'sine dördüncü sıradan başlayan Piastri, yarışı hiç istediği gibi geçmemesine rağmen sadece bir sıra gerileyerek damalı bayrağı beşinci sırada geçti. 

Yarışta neden takım arkadaşına kıyasla daha çok zorlandığı sorulduğunda Avustralyalı pilot şunları söyledi: "Nedeninden henüz %100 emin değilim, buna bakmamız gerekiyor."

"Sanırım bu kadar fazla lastik aşınması yaşadığım ilk yarışlardan biriydi. Yani öğrenmem gereken çok şey var. Ama evet, bence bugünkü yarışın tek anahtarı buydu. Sanırım ilk etapta hayatı kendim için kolaylaştırdım ve sonrasında her şey çözüldü."

"Günün sonunda denenecek ve geliştirilecek pek çok şey var ama yaşadığım mücadeleyi yaşayıp yine de ilk beşe girmek oldukça güzel bir pozisyon."

"Açıkçası Lando'yu takip edecek ya da ona meydan okuyacak tempom yoktu. Ama sanırım kendim için en büyük çıkarım, lastik yönetimine bakmak olacak. Dünyanın en iyi startını alıp en iyi ilk stintini atabilirsiniz; ancak sonraki iki stint için dayanamazsanız, o zaman yaptığınızın bir önemi kalmaz."

Pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton, startta önce Max Verstappen'e sonrasında da sırasıyla Norris ve Piastri'ye geçilerek dördüncü sıraya düşmüştü. 

Piastri, startla ilgili, "Bence start oldukça sağlamdı. İlk viraja doğru uzun bir koşu yaptım, içeride kaldım ve virajı iyi bir şekilde dönmeye çalıştım ki bunu başardım ve sonunda meyvesini aldım. Ancak ne yazık ki yarışın geri kalanında bunu sürdüremedim. Yine de genel olarak çok fazla zorlandığım bir yarıştan çıkarılacak pek çok olumlu şey olduğunu düşünüyorum." dedi.

Startta Hamilton'a karşı mücadele etmekle ilgili olarak da şunları söyledi: "İki hafta sonu üst üste bu adamlara karşı yarışmak, sezon başında ve hatta birkaç yarış önce kabuslarımız olan bu tür bir pistte bu koşullara sahip olmak takımdaki herkes için çok heyecan verici."

"Bu geri dönüş bir övgüyü hak ediyor. Ve dediğim gibi, Lando'ya kıyasla benim yaşadığım zorlukları yaşamak ve yine de beşinci bitirmek, takımın aracın gelişiminde ne kadar iyi bir iş çıkardığını gösteriyor."

(Zeynep Taş)

 

"Oscar Piastri: Norris'e meydan okuyacak tempoya sahip değildim" haberi, 24 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Motor Sporları kategorisi altında bulunan Oscar Piastri: Norris'e meydan okuyacak tempoya sahip değildim haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Oscar Piastri: Norris'e meydan okuyacak tempoya sahip değildim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Motor Sporları konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 09:34 Son gün 31 Mayıs: Öğretmen atamaları için başvurular bugün başlıyor
  2. 09:30 Schengen vizesine 10 yılda 511,4 milyon Euro harcandı
  3. 09:16 Af değil beraat istiyorlar: 28 Şubat Davası’nın sanıkları yeniden yargılanmak için dava açtı
  4. 09:12 Mahfi Eğilmez: Kur sanki buradan yukarı gitmeyecekmiş gibi görünüyor
  5. 09:05 Sadettin Tantan: Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek
  6. 08:51 Zeynep ve Volkan Demirel çiftinden kötü haber
  7. 08:48 Kabine bugün toplanıyor: Gündemde hangi konular var?
  8. 08:44 Faruk Bildirici: Yasin Börü suçlamasından beraatı yok saydılar
  9. 08:37 Dilber bu kez kombiniyle dillere düştü
  10. 08:33 Bir dizi daha erken final yapıyor
  11. 08:27 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşamını yitirdi
  12. 08:23 Ali Erbaş 42 ülkeyi gezdi Anıtkabir'e uğramadı
  13. 08:19 TÜGVA’ya kapılar kapanmıyor: İstanbul Valiliği'nden TÜGVA'nın tüm okullara girişine onay
  14. 08:15 ÇEDES uyarıları yok sayıldı, böyle oldu: Müftülük personeli ilkokul öğrencisine saldırdı
  15. 08:13 Ekrem İmamoğlu: Gençleri kendi zihinlerindeki dar kalıplara sığdırmaya çalıştılar, ama başaramazlar
  16. 08:08 İsmail Saymaz: Gizli Tanık Sertçelik kaçarken GBT’ye takılmış
  17. 08:02 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den iki bölgeye sağanak uyarısı
  18. 04:07 Çiftçilik hayranları için heyecan verici haber! Epic Games'in yeni ücretsiz oyunu sızdırıldı!
  19. 04:02 Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!
  20. 03:59 Ekonomist açıkladı: TCMB faiz artırırsa dolar 25 TL’ye gerileyebilir!
Motor Sporları Haberleri