Osman Öcalan’la görüşen gazeteci Muhammed Vefa’dan çağrı: 'Öcalan ile görüşen danışman kısa bir tweet atsın'

Osman Öcalan’la görüşen gazeteci Muhammed Ve... Osman Öcalan, yakın zamanda bir Cumhurbaşkanı danışmanıyla görüştüğünü öne sürmüştü. Osman Öcalan'la görüşen gazeteci Mustafa Vefa, söz konusu danışmana çağrıda bulundu.

Osman Öcalan, gazeteci Muhammed Vefa'ya konuşmuş ve yakın zamanda bir Cumhurbaşkanı danışmanıyla görüşme gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Öcalan, aynı iddiayı Rudaw'a verdiği demeçte de yineledi.

YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Öcalan'la görüşen gazeteci Muhammed Vefa, 31 Mart yerel seçimlerinden hemen önce TRT’ye çıkarılan Osman Öcalan’la röportaj yaptı. Röportajı sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Muhammed Vefa, detayları TV5'te anlattı. Vefa'nın iddiasına göre Cumhurbaşkanı danışmanlarından biri 4 ay önce Osman Öcalan ile görüştü. Öcalan aynı iddiayı KDP'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw'da da dile getirdi.

''UZUN UZUN YAZI YAZACAĞINA, BİR TWEET ATSIN''

Vefa, "Kamuoyunda bu danışmanın kim olduğu ve talimatla mı yoksa kişisel tasarrufla mı görüştüğü" sorusu üzerine söz konusu danışmanın kimliğini açıklamadı. "Danışmanın şu an bizi izlediğini biliyorum" diyen Vefa, "Uzun uzun yazı yazacağına kısa bir tweet atsın. Kendi görüşümü yoksa Cumhurbaşkanı tarafından mı talimat alıp görüştü? Bunu açıklarsa ben de daha fazla bilgi vereceğim" çağrısını yaptı.

Vefa’nın kendisine sorulan sorulara şu yanıtları verdi:

Öcalan Demirtaş’ın tutukluluğuyla ilgili önce olumsuz konuşmuştu şimdi haksızlıktır çıkarılması lazım diyor. Buradan yeni bir çözüm süreci olduğunu mu anlamalıyız?

Muhammed Vefa: MHP’nin tavrına dikkat etmek gerekiyor. MHP AKP’nin HDP ile görüştüğünü bildiği için bu çıkış geldi. Osman Öcalan meselesinin de MHP’nin kulağına gittiğini düşünüyorum. Kısa bir süre önce de Osman Öcalan ile Cumhurbaşkanı danışmanı görüşme gerçekleştirdi. Türkiye’de HDP ve Kürtler üzerinden bir çalışma yürütülüyor. Buna Cumhur İttifakı’nın nasıl tavır takınacağı önemlidir.

Öcalan Cumhurbaşkanı danışmanıyla görüştüğünü söylüyor. Kırmızı bültenle ilgili sorunlar aşılıyor rahat dolaşabiliyorum diyor. Danışmanlarla görüştüğü için mi sorunlar aşılıyor?

Muhammed Vefa: Ben o soruyu sordum kendisi de söyledi. Gündelik hayatına devam ettiğini söyledi. 1.5 sene öncesine gitmemiz gerektiğini düşünüyorum. Osman Öcalan, TRT’ye çıktığında AKP adayına oy verilmesi konusunda işaret vermişti. Ödüllendirme mi yapıldı sorusu akıllara geliyor. Öcalan ne zaman Türkiye gündemine geldi ve hangi sonuç üzerinde yürütüldü? Abdullah Öcalan’ın mektubu okutuldu. HDP’nin destek adayı açıklandı. Osman Öcalan ile birçok partinin görüştüğünü söylüyor Osman Öcalan. Söz konusu durumu Kandil üzerinden değil MHP üzerinden değerlendirirsek sürecin daha net ortaya çıkacağını söyleyebilirim. HDP kapatılsın çağrısı kimin işine geliyorsa, Demirtaş’ın içerde kalması kimin işine geliyorsa sorduğumuz bütün sorular oraya geliyor. Burada AKP’nin tavrı önemli. Gözler Çarşamba günü Cumhurbaşkanı konuşmasında. Bahçeli Numan Kurtulmuş’u hedef almıştı. Bahçeli’nin HDP kapatılsın demesinin sebebi hükümetin Kürt kökenli isimlerle görüşmesidir.

Cumhur İttifakı’nın dağılma ihtimali mi var?

Muhammed Vefa: Yukarda olumlu bir tavır var ama Doğu Anadolu Bölgesi’nde AKP’nin oyunun olduğunu biliyoruz. Hükümet de diyalog çalışması içinde. MHP ile yapılan ittifakın AKP’ye zarar verdiğini AKP’liler söylüyor. Daha önce Bekir Bozdağ meselesi gündemi gelmişti. Bozdağ’a Bahçeli sert ifadeler kullanmıştı. Cumhurbaşkanı tüm bu konularla ilgili tavır takınmak zorunda. İzlenecek politika konusunda MHP’nin takınacağı tavır önemli. AKP’nin neden görüştüğünü açıklaması gerekiyor. HDP ile bağlantısı kopan birçok isim hükümetin bazı vekilleri tarafından parti kurma çalışmasına kadar geldi. Ayhan Bilgen’in parti kurma çalışması içinde olduğunu biliyoruz. Yakında Cumhurbaşkanı danışmanının Osman Öcalan ile neden görüştüğü ortaya çıkacaktır.  

"Osman Öcalan’la görüşen gazeteci Muhammed Vefa’dan çağrı: 'Öcalan ile görüşen danışman kısa bir tw." haberi, 21 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 21 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Osman Öcalan’la görüşen gazeteci Muhammed Vefa’dan çağrı: 'Öcalan ile görüşen danışman kısa bir tw.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Osman Öcalan’la görüşen gazeteci Muhammed Vefa’dan çağrı: 'Öcalan ile görüşen danışman kısa bir tw.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  2. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  3. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  4. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  5. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  6. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  7. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  8. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  9. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  10. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  11. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  12. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  13. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  14. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  15. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  16. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  17. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  18. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  19. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  20. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
Politika Haberleri