ÖSYM'den binlerce öğrenciyi ilgilendiren sınav kararı: O öğrenciler sınava tekrar girebilecek

ÖSYM'den binlerce öğrenciyi ilgilendiren sınav kararı: O öğrenciler sınava tekrar girebilecek

ÖSYM'den binlerce öğrenciyi ilgilendiren sın... Binlerce öğrenciyi etkileyen önemli bir gelişme yaşandı. ÖSYM tarafından alınan bir kararla bu öğrencilere sınavlarını yeniden yapma veya ek puan alma seçeneği sunulacak. İşte detaylar…

ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Temel Yeterlilik Sınavı'nda, bir öğrencinin epilepsi krizi geçirmesi nedeniyle sınavda büyük bir sorun yaşandı. ÖSYM yönetmeliğine göre, sınavın kalan süresine ek yapılması gerektiği halde, salon başkanı ve gözetmenler tarafından yapılan 15 saniyelik ek süre öğrencileri memnun etmedi. Velilerin başvurusu üzerine ÖSYM, öğrencilere ek puan veya eşdeğer sınav tekrarı gibi seçenekler sunarak mağduriyeti giderdi.

yeni-proje-16-001.jpg

SINAVDAN 30 DAKİKA KAYIP YAŞADI

Kızının sınavda yaşadığı yarım saatlik mağduriyeti anlatan Murat Akpınar, şunları dile getirdi:

"Kızım 8 Haziran’da Yükseköğretim Kurumları Sınavının Temel Yeterlilik Sınavına girdi. Sınavda bir sorun yaşadı. Yaklaşık 40 kişilik sınav salonunda bir çocuk rahatsızlanmış. Epilepsi krizi geçirmiş. Kan kusma, kasılmayla birlikte yere düşme yaşamış. Gözetmen ve salon başkanları çocuğu sınıftan dışarı çıkartamamışlar. Bu sebeple de erkek öğrencilerden yardım istemişler. Hemen 112 aranmış. Ambulansın gelmesi, sınav salonunda müdahale edilmesi, salondan çıkartılması ve salonun temizliği derken ortada 30 dakikalık bir kayıp yaşanmış. Biz bu durumu öğrenince ÖSYM’nin yönetmeliğini inceledik. Yönetmelikte böyle bir durum yaşandığında ne olacağı açıkça belirtilmiş. Bu tarz durumlarda yaşanan ne kadar kayıp var ise salon başkanı sınav sonuna süre eklemesi gerekiyormuş. Fakat sınav salon başkanı ve gözetmenler sınav sonuna 15 saniye gibi çok komik bir süre eklemişler."

yeni-proje-17.jpg

ÖSYM’DEN YÜZLERİ GÜLDÜREN KARAR

Akpınar, her öğrenci ve velinin görevinin haklarını aramak ve varsa mağduriyetleri üzerine gitmek olduğunu vurgulayarak konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Biz veliler olarak öğrenir öğrenmez hakkımızı arama yoluna gittik. ÖSYM’nin il koordinatörüyle görüştük ve bizlere çok yardımcı oldu. Genel amaçlı dilekçemizi yazdık. Daha sonra bunun bir görev dikkatsizliği olduğunu da düşündük. Bu sebeple savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonra hiçbir çocuk bizim evladımız gibi mağdur olmasın. Çünkü bir çocuğun yetişmesi kolay değil. Kaybolacak bir yıl az bir süre de değil. Biz bu süreci başlattıktan sonra ÖSYM 5 Temmuz’da yönetim kurulunu topladı. Yönetim kurulu, başvurularımızı değerlendirip haklı buldu. Çünkü yönetmelikte çok açıktı bu sorun. Bu sebeple de salonda bulunan öğrencilere iki tercih sundu. Ek puan ve eş değer sınav tekrarı. Bizim evladımız ve bir arkadaşı eş değer sınav tekrarını tercih etti. Hak aramak, mağduriyet var ise üstüne gitmek her öğrenci ve velinin görevi. Ülkemizde kurumların güvenilirliği noktasında ÖSYM’ye de teşekkür etmek isterim. Çünkü çocukların haklarını teslim ettiler. Biz süreci başlattığımızda örnek bir olay var mı diye baktık fakat benzer hiçbir şey bulamadık. Bizim yaşadığımız bu durum emsal oldu."

"ÖSYM'den binlerce öğrenciyi ilgilendiren sınav kararı: O öğrenciler sınava tekrar girebilecek" haberi, 16 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ÖSYM'den binlerce öğrenciyi ilgilendiren sınav kararı: O öğrenciler sınava tekrar girebilecek haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ÖSYM'den binlerce öğrenciyi ilgilendiren sınav kararı: O öğrenciler sınava tekrar girebilecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Gündem Haberleri