Otizmli genci darp eden şahsın tutuklanmasına gerek yokmuş!

Otizmli genci darp eden şahsın tutuklanmasına gerek yokmuş!

Otizmli genci darp eden şahsın tutuklanmasın... Avcılar'da yüzde 76 engelli raporu olan, otizmli Taha Alper'i darp eden Okan Metin 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza hafifletici nedenler göz önüne alınarak 6 aya indirilirken mahkeme, sanığın tutuklanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Okan Metin 8 Mart'ta yüzde 76 engelli raporu bulunan Taha Alper'e şiddet uygulamıştı. Olayın ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan Metin, sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Dayak ardından çekilen görüntülerin sosyal medyada yayınlanması sonrası tepkiler büyüyünce Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile ikinci kez gözaltına alınan Okan Metin, "Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı basit yaralama" suçundan tutuklandı. Hakkında 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Metin'in avukatı, davanın açıldığı Küçükçekmece 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak tahliye kararı verilmesini isteyerek, itirazda bulundu. Mahkemenin isteği üzerine Küçükçekmece Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne sevk edilen otizmli genç için "Beden ve ruh bakımından kendisini savunabilecek durumda" raporu verildi. Mahkeme bu rapor üzerine sanık Okan Metin hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve iki gün ikametine yakın karakola imza vermesi koşuluyla 23 Mart günü tahliye kararı verdi. Ailenin avukatı Bakırköy nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye kararı ve adli tıp raporuna itirazda bulundu. Otizmli Taha Alper'in annesi Zeliha Yıldırım, bu karara itiraz ederken, 19 yaşındaki çocuğunun henüz okuma-yazma bilmediğini motor kaslarının gelişmediğini, dikkat eksikliği, zeka geriliği sorunları nedeniyle İstanbul Üniversitesi'nden yüzde 76 ağır engelli raporu bulunduğunu hatırlatmıştı.

DAVA BAŞLADI

Metin'in 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemi ile yargılanmasına bugün Küçükçekmece 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Pandemi nedeniyle az sayıda izleyicinin alındığı duruşmada sanık ve kız arkadaşı otistik gencin 'Hişt' diyerek tacizde bulunduğunu öne sürdü. Yaklaşık 2 saat süren duruşma sonunda sanığa darp uçundan 10 ay hapis cezası verilirken bu ceza da hafifletici nedenler göz önüne alınarak 6 aya indirildi. Sanığın tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tutuklanmasına gerek olmadığı kaydedildi. Otistik gencin annesi duruşma sonunda avukatı ile yaptığı açıklamada karara itiraz edeceklerini bildirdi. Anne Zeliha Yıldırım, haksızlık ile karşı karşıya olduklarını seslerini duyuramadıklarını belirterek gözyaşlarını tutamadı.

"Otizmli genci darp eden şahsın tutuklanmasına gerek yokmuş!" haberi, 15 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 15 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Otizmli genci darp eden şahsın tutuklanmasına gerek yokmuş! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Otizmli genci darp eden şahsın tutuklanmasına gerek yokmuş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:06 İtalya Kupası'nda zafer Juventus'un oldu!
  2. 03:01 Can Yaman takipçisine fena kızdı! Meslektaşlarına taş attı!
  3. 02:57 Biden ve Trump canlı yayında koz paylaşacak! Tarihi kapışma!
  4. 02:51 Kenan İmirzalıoğlu'nun dizisi belli oldu!
  5. 02:47 Yalı Çapkını biterken, Mert Ramazan Demir adını başka projede duyuracak!
  6. 02:42 İddiaya göre, Turgut Altınok'un kızı Dışişleri Bakanlığı'na atandı
  7. 02:42 Maliye, IBAN ile ödeme talep edenlere karşı sıkı denetimler başlattı: Ceza kesilecek!
  8. 02:37 Bursaspor Kulübü 14 yıl önce bugün Süper Lig şampiyonuydu! İşte o mazi!
  9. 01:24 Ünlü diyetisyenden tavsiye: Çikolatayı böyle yemek zayıflatıyor!
  10. 01:16 AB'den İsrail'e Refah'taki Askeri Operasyonu Durdurma Çağrısı
  11. 01:11 İsrail Saldırısında Hizbullah Komutanı Öldü, Çatışmalar Devam Ediyor
  12. 01:09 Sır saklayamayan 5 burç!
  13. 01:05 Saç tokasıyla nasıl ev sahibi oldu?
  14. 01:02 Şok üzerine şok: Kafeden gelen hesapta beklenmedik ücret!
  15. 01:00 Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı
  16. 01:00 Türkiye'nin Borçlanma Piyasası Canlanıyor: Fitch Raporu
  17. 00:57 Kilo sorunu ertesi gün haplarını etkisiz hale getirebilir mi? Uzmanlar uyardı!
  18. 00:54 Naci Görür bu defa Akdeniz'i gösterdi: 3 fay hattına dikkat çekti!
  19. 00:39 Beşiktaş'a 4.5 milyon Euro'luk bir şok: Kesin karar verildi
  20. 00:33 Doğal Yöntemlerle Rahatlayın: Bu Bitkinin Buharı Strese ve Uyku Problemlerine Birebir!
Gündem Haberleri