Otomobili Girişim Grubu’nun ilk yerli otomobil 27 Aralık’ta tanıtılacak

Otomobili Girişim Grubu’nun ilk yerli otomobil 27 Aralık’ta tanıtılacak

Otomobili Girişim Grubu’nun ilk yerli otomob... 2017’de kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun üreteceği ilk yerli otomobil 27 Aralık’ta tanıtılacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

2017’de kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun üreteceği ilk yerli otomobil 27 Aralık’ta tanıtılacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Bilindiği üzere hali hazırda ülkemize ait bir otomobil markası bulunmuyor. Genel olarak ülkemizde satılan ya da üretilen otomobiller çeşitli Avrupa ya da Asya ülkelerinden geliyor. Bu gerçekten bizler için eksi bir durum. Hali hazırda Renault, Fiat, Ford, Hyundai, Honda ve Toyota gibi dünyanın önde gelen otomobil üreticileri ülkemizde fabrika kurmuş durumda. Önümüzdeki dönemde Volkswagen de bu üreticilerin arasına katılacak. Fakat bu üreticilerin hiç biri yerli değil. Otomobili Girişim Grubu’nun ilk yerli otomobil 27 Aralık’ta tanıtılacak

Geçmişte Türkiye, Devrim arabalarıyla ilk otomobilini üretmeye çok yaklaşmıştı. Fakat seri üretime geçilemeyince bu proje de yarım kaldı.

2017’de kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, uzun süredir üzerinde çalıştığı yerli otomobil ile yarım kalan bu hayali tamamlamak istiyor.

Geçtiğimiz günlerde üzeri brandalarla örtülü olan ilk yerli üretim otomobilin ilk fotoğrafı paylaşılmıştı. Bu bile bizleri hayli heyecanlandırdı.

Büyük tanıtım 27 Aralık’ta

Hali hazırda tüm tasarımı, dinamikleri tamamlanmış olan yerli otomobilimiz 27 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tanıtılacak. Çalışır ve yürür vaziyette olan otomobilin ilk testi de Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilecek.

Otomobilin tanıtımının ardından seri üretim aşaması start alacak. Elbette bu hemen olmayacak. Önceden belirlenmiş olan bölgede hızlı bir şekilde fabrika inşa edilecek. Ardından otomobilin üretim süreci başlayacak.

Eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa Türkiye’nin seri üretim ilk yerli otomobili 2022’de satışa sunulacak.

Yerli otomobil fiyatı ne kadar olacak?

Kafalardaki bir diğer soru ise yerli otomobilin fiyatının ne kadar olacağı? Bilindiği üzere TOGG tarafından geliştirilen otomobil tamamen elektrikli ve SUV segmentine hitap eden bir araç.

Hali hazırda elektrikli otomobillerin fiyatları zaten yüksek. Örneğin Renault’ın tamamen elektrikli olan Zoe isimli modeli bile yaklaşık olarak 235.000 TL’den satılıyor. Üstelik bu araç B segmentinde hayli küçük bir otomobil.

Bizim üreteceğimiz ise SUV segmentine hitap eden, C sınıfı, lüks olarak nitelendirebileceğimiz elektrikli bir otomobil. Dolayısıyla arada hayli fark var.

Sadece bu doğrultuda bile baktığımızda yerli otomobilin fiyatının 250.000 ile 300.000 TL arasında olması, bizler için büyük bir sürpriz olmayacaktır.

Şu aralar bazı mecralarda otomobilin fiyatının 150.000 ile 200.000 arasında olacağına dair bazı söylentiler mevcut. Fakat bu fiyat aralığına tamamen elektrikli sıfır bir SUV almak ancak hayal olacaktır.

Keza günümüzde 1.6 atmosferik benzinli motora sahip otomatik vites SUV modelleri bile 200.000 TL civarında fiyatlardan satılıyor.

Elbette bizim de gönlümüzden geçen, herkesin ulaşabileceği makul bir araç olması. Muhtemelen yerli otomobil satışa çıktığında çeşitli teşvikler de olacaktı. Aynı kısa süre önce ülkemizde üretilen otomobiller için verilen düşük faizli krediler gibi. Yine de bekleyip göreceğiz.

Yurt dışı teknolojik ürünler için ek vergi!!

"Otomobili Girişim Grubu’nun ilk yerli otomobil 27 Aralık’ta tanıtılacak" haberi, 26 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Otomobili Girişim Grubu’nun ilk yerli otomobil 27 Aralık’ta tanıtılacak haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Otomobili Girişim Grubu’nun ilk yerli otomobil 27 Aralık’ta tanıtılacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  2. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  3. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  4. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  5. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  6. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  7. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  8. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  9. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  10. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  11. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  12. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  13. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  14. 13:04 Bakanlık eyleme geçti: Fahiş fiyatlar için ceza miktarında 10 kat artış yolda
  15. 13:04 Tatil yapmayı düşünenlere uyarı: Sahte işletmelere karşı dikkatli olun!
  16. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  17. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
  18. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
  19. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
  20. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
Teknoloji Haberleri