Otomotiv devi 270 bin aracı geri çağırıyor

Ford, ABD genelinde toplamda 272 bin 817 aracı geri çağırma kararı aldı. Bu karar, 2021-2023 model Bronco Sport SUV’ler ve 2022-2023 model Maverick kamyonetlerde tespit edilen akü arızası riski nedeniyle alındı.
Ford, ABD genelinde toplamda 272 bin 817 aracı geri çağırma kararı aldı. Bu karar, 2021-2023 model Bronco Sport SUV’ler ve 2022-2023 model Maverick kamyonetlerde tespit edilen akü arızası riski nedeniyle alındı.
Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), bu araçlardaki 12 voltluk akülerin bozulabileceği ve bunun da güvenlik açısından ciddi sorunlara yol açabileceği konusunda uyardı. Yetkililer, arızalı akülerin özellikle tehlike ışıklarının çalışmaması gibi elektrikli aksesuar problemleri yaratabileceğini ve hatta sürüş sırasında güç kaybına neden olabileceğini ifade etti. Bu tür arızalar, kaza riskini önemli ölçüde artırabilir.
ARAÇ SAHİPLERİNE BİLGİLENDİRME YAPILACAK
Daily Mail'in haberine göre, Ford, etkilenen araçların sahiplerine bilgilendirme mektuplarını 3 Şubat itibarıyla göndermeye başlayacak. Yetkili servisler, araçların 12 voltluk akülerini ücretsiz olarak kontrol edecek ve gerekirse değiştirecek.
Bu durum, Ford’un ilk geri çağırması değil. Şirket, geçtiğimiz yıl Nisan ayında da aynı modellerde ani güç kaybı riski nedeniyle 457 bin aracı geri çağırmıştı. Ancak bu geri çağırma süreçlerindeki eksiklikler, Ford’a yönelik eleştirilerin artmasına neden oldu. Kasım ayında ABD hükümeti, bu sorunlarla ilgili iki ayrı soruşturma başlattı. Ayrıca, Ford’un geri çağırmalar konusunda yavaş hareket ettiği ve NHTSA’ya doğru bilgi sunmadığı gerekçesiyle şirkete 165 milyon dolar para cezası kesildi. Bu, NHTSA tarihindeki en yüksek ikinci ceza olarak kayıtlara geçti.
AKÜ SORUNLARI DEVAM EDİYOR
Ford’un yaşadığı akü problemleri yalnızca Bronco Sport ve Maverick modelleriyle sınırlı değil. Şirket, Aralık ayında 2020-2024 model Ford Escape ve Lincoln Corsair araçlarındaki yüksek voltaj akü arızası nedeniyle 20 bin 484 aracı geri çağırdı. Bu araçlarda, üretim sırasında meydana gelen bir hata nedeniyle iç kısa devre riski bulunduğu açıklandı.
"Otomotiv devi 270 bin aracı geri çağırıyor" haberi, 23 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Otomotiv devi 270 bin aracı geri çağırıyor haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Otomotiv devi 270 bin aracı geri çağırıyor 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 11 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.