Otomotiv devi, on binlerce aracını geri çağırıyor: Ücretsiz parça değişimi yapacak
Daihatsu Motor, 191 bin aracını geri çağırma kararı aldı. Araçların, çalışırken karoserden gelen titreşimleri emen yayların kırıldığı gözlemlendi. Kırılan yayların lastiğe temas ederek lastiğin patlamasına ve aracın hareket edememesine neden olabileceği açıklandı.
Daihatsu Motor, araçlarında meydana gelen yaylardaki arızalar nedeniyle 191 bin aracı geri çağırma kararı aldı. Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2016 ile 2018 yılları arasında üretilen "Move Canvas" ve "Hijet" gibi altı modelin geri çağrılacağı duyuruldu.
Sorun, araçların karoserinden gelen titreşimleri emmesi gereken yaylardaki boya kaplamalarının sıyrılması ve kırılmasıyla ilgili. Kırılan yaylar, lastiklere temas ederek patlamasına sebep olabiliyor ve bu da aracın hareket etmesini engelliyor.
Henüz herhangi bir trafik kazası bildirilmemiş olsa da, 608 farklı arıza kaydı bulunuyor. Geri çağrılan araçların sahipleri, Daihatsu bayilerinde ücretsiz parça değişimi hizmeti alacaklar. Bakanlık, araç sahiplerine en kısa sürede yetkili servislere başvurmalarını tavsiye ediyor. Bu adım, hem sürüş güvenliği hem de araçların uzun ömürlü olabilmesi açısından önemli bir önlem olarak görülüyor.
"Otomotiv devi, on binlerce aracını geri çağırıyor: Ücretsiz parça değişimi yapacak" haberi, 07 Aralık 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Otomotiv devi, on binlerce aracını geri çağırıyor: Ücretsiz parça değişimi yapacak haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Otomotiv devi, on binlerce aracını geri çağırıyor: Ücretsiz parça değişimi yapacak 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 23 Ocak 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.