Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli: Peki uygulama nasıl işleyecek?
Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma'... Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Buna göre, yurttaşlar belli gün ve saatlerde otoyolları ve köprüleri daha ucuza kullanabilecek.
2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın detayları belli oldu. Programda köprü ve otoyol fiyatları ile ilgili de bir gelişme yer aldı. Programda yer alan bilgiye göre; Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeline geçilecek. Söz konusu modelde vatandaşlar, bazı gün ve saatlerde ücretli yolları daha ucuza kullanabilecek.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre, 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda otoyol ve köprü ücretlerine ilişkin 'dinamik fiyatlandırma' düzenlemesine yer verildi. Programa göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2021 yılı içerisinde otoyol ve köprü ücretlerinin anlık değişkenlik gösterebileceği 'dinamik fiyatlandırma' ile ilgili çalışmalara başlayacak. Çalışmaya ilişkin raporda, "Otoyol ve köprülerde dinamik fiyatlandırma ile talep yönetimi sisteminin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalara başlanacak" ifadesi kullanıldı. Ayrıca ulaştırma sisteminin sürdürülebilirliği ve mevcut altyapının verimliliğini teminen talep yönetimi benimsenerek, ulaştırma yatırımlarının verimlilik odağında rasyonelleştirileceği ifade edildi.
ÖZEL YAZILIM KULLANILIYOR
Avrupa'da da uygulanan modelde kullanıcıların talebi 7/24 özel yazılımlarla takip ediliyor. Fiyatlandırma stratejisi de talebin yoğunluğu ya da azlığına göre değişebiliyor. Havayolu şirketlerinin de kullandığı yöntemle, işletmecinin zararına yol açmadan, daha az yoğun dönemlerde daha ucuza kullanılabilmesi amaçlanıyor. Öte yandan, ulaştırma sektöründeki projeler, ulaştırma sistemindeki ihtiyaç, trafik hacmi ilerleme ve ihale durumu gibi kriterler göz önünde bulundurularak öncelik ve verimlilik odağında gözden geçirilecek. Öncelik ve yapılabilirliğini kaybeden projeler sonlandırılacak.
GÜVENLİK ÖNCELİK OLACAK
Programda ayrıca ülkemizde trafik güvenliğinin de öncelikli politikalar arasında yer aldığı belirtilerek bu kapsamda strateji belgesi oluşturulması ile eğitim ve denetim faaliyetlerine devam edildiği belirtildi. Programda aynı zamanda karayollarına ilişkin yapılacak çalışmalarla da ilgili kararlara yer verildi. Buna göre, karayolu ağında bakım ve onarım hizmetlerinin ağırlıklı olarak özel kesim marifetiyle performans esaslı sözleşmelerle yürütülmesi için gerekli hukuki ve kurumsal düzenlemelerle ilgili çalışmalar tamamlanacak.
"Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli: Peki uygulama nasıl işleyecek?" haberi, 29 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 29 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli: Peki uygulama nasıl işleyecek? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli: Peki uygulama nasıl işleyecek? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.