Outriders inceleme

Outriders inceleme

Outriders inceleme Outriders, son dönemin en çok konuşulan oyunlarından bir tanesi. People Can Fly tarafından geliştirilen yapım, aslında teknik sorunlarıyla gündemdeydi ve pek çok oyuncu için “oynanamaz” statüdeydi. Peki şu aralar nasıl?

Outriders, bünyesinde RPG ruhu barındıran bir TPS oyunu. Biraz daha detay vermek gerekirse; Çatışma ve siper sistemi Gears of War’a benzeyen, bunun yanında bolca loot yapabileceğiniz ve seçtiğiniz sınıfa göre karakterinizi geliştirebileceğiniz bir oyun.

Başta belirtmekte fayda var ki bu yapım, “Co-op oynanıştan” hoşlanan oyuncuları da hedefliyor. Böylece hikâyeyi ekip olarak da deneyimleyebilirsiniz. Peki nedir hikâyesi, kısaca bahsedelim…

Günümüzde, “küresel ısınma, iklim değişikliği, doğal kaynakların tükenmesi” gibi konular üzerine pek çok detay paylaşılıyor. Yakın gelecekte Dünya’nın yaşanabilir bir platform özelliğini giderek kaybedeceği, bu sebeple de yaşayabilmek için farklı gezegenlere ihtiyaç duyulabileceği ifade ediliyor. Oyunumuz da genel olarak bu hatlardan yola çıkıyor aslında. Artık yaşayabilmek için yeni gezegenlere ihtiyaç var ve koloniler hazırlanarak uzayda keşfe çıkılıyor. Tam da “İşte bu gezegende yaşanır. Bitki örtüsünden atmosferine kadar pek çok detay, yaşayabilmemiz için uygun görünüyor” derken, aslında her şeyin o kadar da ideal olmadığını anlıyoruz. Böylece yepyeni bir hayatta kalma mücadelesi başlıyor.

Outriders (PC) inceleme: Yaşamak için yeni bir dünyaya ihtiyacımız var

Gears of War gibi

Oyunun henüz başlarındayken kendi karakterimizi oluşturuyor ve görünümünü imkânlar dahilinde, istediğimiz gibi özelleştiriyoruz. Dört farklı karakter sınıfı karşılıyor bizi, ki bunlar: Trickster, Pyromancer, Devastator ve Technomancer. Zamanı yönetebilir, ateş kullanabilir, Depremler oluşturabilir, ya da diğer pek çok silah ve ekipmanı kullanabilirsiniz. Ayrıca, oyunda ilerledikçe yetenek ağacından seçimler yaparak daha güçlü konuma geliyorsunuz. Haliyle karşılaşacağınız düşman faktörü de güçleniyor ve hayatta kalmak daha da zorlaşıyor.

Dediğimiz gibi, Gears of War benzeri bir oynanış yapısı var. İrili ufaklı pek çok düşmanla karşılaşacaksınız. Bazen devasa yaratıkları öldürmeniz gerekecek. Genel olarak zorlayıcı bir yapay zekâ ile karşı karşıyasınız ve sürekli saldırarak bir yere varmanız zor olacaktır. Hem karakter yeteneklerinizi doğru yerlerde kullanmalı hem de fırsat buldukça siper alarak saldırmalısınız. Neyse ki çoğu zaman siper aldığınız yerler birer kale gibi sağlam.
Görevler genellikle şurayı keşfet ve şu bölgeyi temizle gibi ana hatlar üzerine kurulu.

Aslında yüksek aksiyondan hoşlananlar için ideal. Etrafı keşfederken tabii loot yapmak da önemli. Eğer hikâye detaylarına biraz daha önem vermek istiyorsanız, etraftaki karakterlerle sohbetler gerçekleştirebilir, hatta yan görevler de alabilirsiniz. Böylece oyun süresi de artıyor.

Unreal Engine 4 kullanıyor

Yapım, görsel tarafta çok iddialı değil, ama yine de pek çok oyuncuyu memnun edecektir. Outriders, Epic Games’in Unreal 4 oyun motoru kullanılarak tasarlandı. Karakter tasarımları genel olarak iyi. Asıl dikkat çekici olan ise, tabii ki keşfe çıktığımız yeni dünyaların sunduğu görsel detaylar. Fantastik detaylardan hoşlananların beğeneceğini düşünüyorum.

Daha en baştan bu kadar bağlantı sorunu iyi değil

Canımı sıkan bir detay ise, oyunda çok fazla ara videoya yer verilmiş olması. Videoların fazlalığından ziyade, bu videoların çoğu “gereksiz” hissi uyandırıyor. Yani tam aksiyona gireceksiniz, pat diye birkaç saniyelik video başlayabiliyor ve o an tüm konsantre bozulabiliyor açıkçası. Bu kadar sık kesintilere gerek yoktu diye düşünüyorum.

Bir diğer can sıkıcı konu ise, bağlantı sorunları. Outriders, ilk kez 1 Nisan’da satışa sunulmuştu ve ben de bu oyunu nisan ayında oynamaya başlamıştım. Lakin o sıralar fazlasıyla bağlantı sorununa sahipti. Senaryo moduna giriş yapmak bile çoğu zaman imkânsızdı. Sonrasında yayınlanan güncellemeler ile yapımın daha oynanabilir kıvama geldiğini söylemek mümkün. Yine de, an itibarıyla co-op oynamak hâlâ zor. Ekip kurmak için şanslı olmalısınız ve buldunuz diyelim, bu kez de performans sorunları peşinize takılabilir. Tüm bu olumsuz tablo, haliyle Outriders’tan alabileceğim yüksek keyfin yok olmasına yol açtı.

Tabii an itibarıyla, gelen güncellemelerin de yardımlarıyla daha oynanabilir bir yapıda olduğunu önemli not olarak belirtelim.

Outriders (PC) inceleme: Yaşamak için yeni bir dünyaya ihtiyacımız var

Outriders, oynanır mı?

Tabii ki oynanır, ama doğru zamanı bekleyerek. Yapım, şu an PC ve konsollar için satışta. Ben, oyunu PC’de deneyimleyenlerdenim. İki anahtar noktadan söz etmek gerekirse:

1. Gears of War’ın oyun mekaniklerini seviyorsanız -ki bu oyunda daha gelişmişi var-
2. Co-op oyunlardan hoşlanıyorsanız – ki zaten etrafta bu tipte çok oyun yok –

Outriders’ı alabilirsiniz. Eğer aceleci davranmak istemiyorsanız, oyunu indirime girdiğinde almanız daha mantıklı olacaktır. Tabii bu esnada gelecek güncellemeler yardımıyla daha stabil, daha oynanabilir bir yapım halini alması da büyük ihtimal.

Huawei Band 6 akıllı bileklik incelemesi

"Outriders inceleme" haberi, 08 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Outriders inceleme haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Outriders inceleme 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  2. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  3. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  4. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  5. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  6. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  7. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  8. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  9. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  10. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  11. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  12. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  13. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  14. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  15. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  16. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
  17. 20:45 Altın sahiplerine kötü haber: "O tarihte ciddi bir düşüş yaşanacak"
  18. 20:44 Yellen: İran'a Yaptırımlar Devam Edecek, Orta Doğu Gerilimi ve Çin Ticareti Gündemde
  19. 20:37 Gazze'de Kadınlar ve Çocuklar İçin Derinleşen İnsani Kriz: BM Raporu Açıkladı
  20. 20:31 İbrahim ve Esra’nın CİMER Başvurusuyla Mutlu Son
Teknoloji Haberleri