Öz kızına tecavüz eden babaya hapis

Öz kızına tecavüz eden babaya hapis

Öz kızına tecavüz eden babaya hapis Yerel mahkeme, Yargıtay’ın bozma gerekçesine karşın Mustafa T.’yi yine 30 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mersin’de Mustafa T.’nin kızı Melike T.’ye 2014 ile 2019 yılları arasında defalarca zor ve tehdit kullanarak cinsel saldırıda bulunduğu, kızının 2015 yılında çocuk dünyaya getirdiği, 2019 yılında Cumhuriyet Savcılığına yapılan ihbarla ortaya çıktı. Tutuklanan Mustafa T. hakkında kızına karşı ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Duruşmada Melike T., ilk cinsel saldırının 2014 yılında, babasıyla birlikte gittiği Silifke ilçesindeki bir yazlıkta gerçekleştiğini, sonraki süreçte de ‘Sana sahip çıkan olmaz. Ortada kalırsın’ gibi tehditler ve fiziki baskılar kullanarak saldırılarına devam ettiğini, annesine ve kardeşlerine zarar vereceği endişesiyle yaşadıklarını kimseye anlatmadığını söyledi. Melike T., hamileliği sürecinde kimseye bir şey anlatmadığını, doğumdan bir süre sonra, ‘çocuk babamdan’ diye itirafta bulunmasıyla olayın ortaya çıktığını ileri sürdü.

BEBEK BABASINDAN

Mustafa T. de savunmasında kızı ile kendi isteğiyle ilişkiye girdiğini iddia etti. Kızının dünyaya getirdiği bebeğin kendisinden olmadığını, 2 kez birliktelik yaşadığını anlatan Mustafa T., kızı ile çekilmiş samimi fotoğraflarını da delil olarak sundu. Yargılama sırasında bebeğin baba Mustafa T.’den olduğu belirlendi.

YEREL MAHKEME DELİL KABUL ETMEDİ

Sanık Mustafa T., bu fotoğrafların lehinde yorumlanmasını talep etti ancak Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi, baba kız ilişkisi dolayısıyla aynı evde yaşadıklarını, mağdurun gebelik sırasında da çekilmiş fotoğraflarda gülümsüyor olmasının cinsel saldırı ve tehdit suçunun olmadığı anlamına gelmeyeceğini, mağdurun sanıkla aynı evde yaşamak zorunda olmasından dolayı bu tür fotoğraf çekimlerine sesini çıkaramıyor olabileceğini vurguladı. Mahkeme heyeti, bir genç kadının öz babasıyla kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girmesinin hayatın olağan akışına ve fıtrata uygun olmadığını vurgulayarak sanık Mustafa T.’yi zor ve tehdit kullanarak cinsel saldırı suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. İtiraz üzerine dosyanın gönderildiği Adana Bölge İstinaf Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını onadı.

YARGITAY’IN BOZMA GEREKÇESİ: REŞİT MAĞDURE İLE İLİŞKİ, SAMİMİ FOTOĞRAFLAR

Bunun üzerine dava dosyası Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da bozma isteyen tebliğnamesini de dikkate alarak oy birliğiyle mahkumiyeti bozarak baba Mustafa T.’nin tahliyesine karar verdi. 9. Ceza Dairesi, sanığın reşit mağdure ile ilişkiye girdiğini savunması ve bunu destekler nitelikteki samimi şekilde çekildikleri fotoğrafların dikkate alınması gerektiğine işaret etti.

YER MAHKEME YARGITAY’IN KARARINA DİRENDİ

Yargıtay’ın 2 Mart 2022 tarihinde oybirliğiyle aldığı karar üzerine tahliye edilen Mustafa T.’nin Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına tekrar başlandı. Bugün görülen duruşmaya sanık Mustafa T., katılmazken kızı Melike T. ve taraf avukatlar hazır bulundu. Mahkeme heyeti, Yargıtay’ın verdiği bozma kararına karşın Mustafa T.’yi yine 30 yıl hapis cezasına çarptırdı.

‘BABA ÖZ KIZINA BUNLARI YAPMAMALI’

Duruşma çıkışı açıklama yapan Melike T., “Ben mücadelemin arkasındayım. Bir baba ne olursa olsun öz kızına bunları yapmamalı. Yargıtay’ın kararını kabul etmiyorum. Böyle adalet olmaz. Bana yaptıklarını, doğan çocuğuna yapmayacağının garantisini verebilirler mi? Davamın peşini bırakmıyorum. Benim geleceğimi, hayatımı mahvetti” dedi.
Duruşmayı takip eden Baro Başkanı Gazi Özdemir de davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

"Öz kızına tecavüz eden babaya hapis" haberi, 26 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Öz kızına tecavüz eden babaya hapis haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öz kızına tecavüz eden babaya hapis 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  6. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  7. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  8. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  9. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  10. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  11. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  12. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  13. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  14. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  15. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  16. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  17. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  18. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  19. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  20. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
Yargı Haberleri