Özdağ'dan CHP ve İYİ Parti'ye çağrı: Sakın seçimlerin erkene alınmasını gerçekleştirecek bir seçim yenilenmesi

Özdağ'dan CHP ve İYİ Parti'ye çağrı: Sakın seçimlerin erkene alınmasını gerçekleştirecek bir seçim yenilenmesi

Özdağ'dan CHP ve İYİ Parti'ye çağrı: Sakın s... "Eğer Erdoğan'ın adaylığının önünü açarlarsa yapabilecekleri bir şey kalır geriye, o da seçimlerin mart ayında yapılması için bastırmak"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3'üncü kez aday olmasının mümkün olmadığını belirterek, "Zafer Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'ye sesleniyoruz; sakın seçimlerin erken tarihe alınmasını gerçekleştirecek bir seçim yenilenmesi yasasına Meclis'te destek olmayın" dedi.

Burdur'da Küçük Sanayi Sitesi'nde esnaf ziyareti yapan Ümit Özdağ, burada yaptığı açıklamada, "Sığınmacılar gidince daha iyi olacağız, hepimiz iyi olacağız. Sığınmacılar için şu ana kadar 144 milyar dolar harcandı" dedi. Daha sonra Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i makamında ziyaret eden Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Burdur Gazeteciler Cemiyeti'nde gündemi değerlendirdi. Ülkenin seçime doğru hızla ilerlediğini belirten Özdağ, şöyle konuştu:

"Bu seçimde kimin aday olacağı tartışması yoğunlaşıyor. Daha çok Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı tartışmaları yapılıyor lakin Cumhur İttifakı'nın adayının da Erdoğan olacağı varsayılıyor. Oysa Erdoğan'ın Anayasa'ya göre, 3'üncü kez aday olması mümkün değil. Daha net ifade etmek gerekirse; Anayasa'ya göre seçimlerin yenilenmesi durumunda ancak Erdoğan aday olabiliyor. Peki, bir ülkede seçimlerin süresinin dolmasına bir veya iki ay kala seçimler yenilenir mi? Neden yenilensin? Seçimlerin yenilenmesi için ancak seçim gerçekleşir, İstanbul'da olduğu gibi seçimden bir ay sonra seçimler yenilenir, bunu anlarız. Ama gerçek seçim tarihine bir-iki ay kala seçimlerin yenilenmesi diye bir şey söz konusu olmamalı. Bu Erdoğan'ın tekrar aday olması için başvurulan yoldan başka bir şey değildir ve bunun için de en az 360 oya ihtiyaç var."

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İYİ Parti yetkilileri, Erdoğan'ın yeniden aday olmasını mümkün kılacak bir adımı atacaklarını ve seçimlerin yenilenmesi yasasına destek vereceklerini söylediler" diyen Özdağ, "Zafer Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'ye sesleniyoruz; sakın seçimlerin erken tarihe alınmasını gerçekleştirecek bir seçim yenilenmesi yasasına Meclis'te destek olmayın. Eğer CHP ve İYİ Parti 360'ı tamamlayıp, Erdoğan'ın adaylığının önünü açarlarsa yapabilecekleri bir şey kalır geriye, o da seçimlerin mart ayında yapılması için bastırmak. Çünkü seçimler mart ayında yapılırsa eski yasaya göre, yapılacak. Ve eski yasaya göre yapılırsa yüzde 10 barajı ittifak için geçerli olacak" dedi.

Burdur ziyaretini tamamlayan Özdağ, daha sonra Isparta'ya geçti.

"Özdağ'dan CHP ve İYİ Parti'ye çağrı: Sakın seçimlerin erkene alınmasını gerçekleştirecek bir seçim." haberi, 18 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özdağ'dan CHP ve İYİ Parti'ye çağrı: Sakın seçimlerin erkene alınmasını gerçekleştirecek bir seçim.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özdağ'dan CHP ve İYİ Parti'ye çağrı: Sakın seçimlerin erkene alınmasını gerçekleştirecek bir seçim.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Politika Haberleri