Özel: "Bütün zamların sorumlusunun adı üç isimden oluşuyor; zam, zam, zam Recep Tayyip Erdoğan"

Özel:

Özel: "Bütün zamların sorumlusunun adı üç is... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana'da yükselen otobüs bileti fiyatlarına vurgu yaparak, "Bütün zamların sorumlusunun adı üç isimden oluşuyor. Zam, zam, zam Recep Tayyip Erdoğan” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana'da yükselen otobüs bileti fiyatlarına vurgu yaparak, "Bunun bir tek sebebi var. Mayıs ayında verin oyu kardeşinize enflasyon nasıl düşürülür, dolar nasıl düşürülür, faiz nasıl düşürülür, benzin, mazot nasıl düşürülür diyen birisi, 19 liralık mazotu bugün 43 liraya çıkardı. 9 ayda yüzde 118 zam yaptı. Bütün zamların sorumlusunun adı üç isimden oluşuyor. Zam, zam, zam Recep Tayyip Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Özel, Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Zeydan Karalar'ın proje tanıtım toplantısına katıldı ve konuşmasında şu temel noktalara değindi:

"YALAN ATIP CHP’Yİ HEDEF GÖSTERİYORLAR"

"Adana elbet emeklisinin, çiftçisinin, köylüsünün çok olduğu bir şehir. Ancak memurlarımız da var. Malum, bir yandaş sendika var. Memur-Sen. Toplu iş görüşmelerini bu sendika yapıyor. Toplu iş sözleşmesinde öyle bir madde koymuş ki sendikacılığın ruhuna aykırı. Kendisine üye olan memurlara devlet toplu sözleşme ikramiyesi verecek. Yani kendisi sendikacılıkla öne çıkmayacak, kendine üye olanlara rüşvet verecek, onu da devlete ödetecek. Önce memurlar bu işe karşı çıktı. Bunu Danıştay iptal etti. Ardından bunu Meclis’e kanunla getirdiler, kürsüden söyledik. Haksızlıktır, hukuksuzluktur, eşitsizliktir. Diğer memurların hakkını yemektir dedik, dinletemedik. Kanuni düzenlemeyi yaptılar. Görev bizde, başkası yapamıyor. Anayasa Mahkemesi’ne götürdük. Anayasa Mahkemesi aynen dediğimizi dedi. Derhal tüm memurlara bunu verin dedi. Utanmadan, sıkılmadan hem Memur- Sen hem Tayyip Erdoğan, dönüp dolaşıp CHP mahkemeye gitti, memurların 300 liralık toplu sözleşme ikramiyesine engel oldu diye yalan atıp CHP’yi hedef gösteriyorlar. Oysa diğer memurlara bunu vermeyerek, Anayasa’ya aykırı yasa yapanlar kul hakkı yiyenlerdir. Memur- Sen onların sarı sendikasıdır. Meclis açılır açılmaz tüm memurlara bu ikramiyeyi verecek düzenlemeyi yapmak Meclis’in boynunun borcudur. Bu parayı alacak herkes bu parayı CHP yardımıyla almış olacaktır. Bunu her insanın böyle bilmesini isterim.

"ZAM, ZAM, ZAM RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

Adana’nın dışarıdan öğrencisi çok, Adana’da dışarıdan öğrenci çok. Adana Zeydan Başkanın ifade ettiği gibi göç de alan, göç de veren bir kent. O yüzden bayramda Adana’nın hareketliliği çok fazla. Ama 600 lira, 700 lira olan biletler bayram için kestirilmeye kalktığında bin liraya çıkıyor. Bunun bir tek sebebi var. Mayıs ayında verin oyu kardeşinize enflasyon nasıl düşürülür, dolar nasıl düşürülür, faiz nasıl düşürülür, benzin, mazot nasıl düşürülür diyen birisi 19 liralık mazotu bugün 43 liraya çıkardı. 9 ayda yüzde 118 zam yaptı. Bütün zamların sorumlusunun adı üç isimden oluşuyor. Zam, zam, zam Recep Tayyip Erdoğan.

"TÜİK'İN AÇIKLADIĞI ENFLASYON, 115 ÜLKENİN BİR YILIK ENFLASYONUNDAN FAZLA"

Türkiye’nin dört bir yanında ciddi sıkıntılar var. Sıkıntıların en büyüklerinden bir tanesi konut tutarları. TÜİK şubat ayı enflasyonunu 4,53 olarak ilan etti. Bu 115 ülkenin enflasyonundan fazla. Aylık enflasyonundan değil senelik enflasyonundan fazla. Yani TÜİK Tayyip’i üzmeyen istatistik kurumu, yüzde 4,53 enflasyon açıkladı, bu dünyadaki 115 ülkenin bir yılık enflasyonundan fazla. Türkiye genelinde kiralar yüzde 100 arttı. Adana’da ortalama ev kirası, 10 bin lira oldu. Emekli maaşı 10 bin lira, asgari ücret 17 bin lira, ev kirası 10 bin lira. Eskiden memurlar, işçiler, hele hele karı ve koca çalışıyorlarsa 3 yıl, 5 yıl, bilemedin 10 yıl sonra ev almaya kalkarlardı. Bugün en alınabilecek en basit ev 3 milyon lira. 3 milyon lira konut kredisi çekmek için 10 yıl süresince ayda tam 100 bin lira ödemek lazım. Asgari ücret 17 bin lira. Karı, koca olsa 34 lira. Bir ev alabilmek için ayda 100 bin lira ödemek gerekiyor. Böyle bir durumda ne çalışanların, ne işçilerin, ne de bir başkasının ev sahibi olması mümkün değil.

Emekliler bu iktidardan hesap soracaklar mı? Eğer hesap sorarsanız her şey değişir. Bakın artık susma zamanı değil. Artık itiraz etme zamanı. Artık talep etme zamanı. Bu kardeşiniz öyle arkanızda, yanınızda durmaz. Önünüze geçeceğim sizin hakkınızı söke söke alacağım.

"MÜLAKAT DEMEK ADAM KAYIRMA DEMEK"

Bir de genç kardeşim pankart kaldırıyordu, bu kardeşimin derdini dile getirmeden olmaz. Eskiden devlet personel alırken doğrudan alıyordu fakat çok torpil dönüyordu. Rahmetli Ecevit geldi, KPSS imtihanını getirdi. Sınava giriyorsun, senin dayın da senin arkandaki torpilin de kendi bilgin. Sınavı kazanırsan devlet memuru oluyordun. Tayyip Erdoğan ne yaptı? Geldi, mülakatı getirdi. Mülakat demek adam kayırma demek.

Nasıl mülakat yapıyor biliyor musunuz? Soruyor, diyor ki, reis deyince aklınıza ne geliyor? Eğer Temel Reis geliyor, ıspanak yiyor derse yandın. Bay bay. Recep Tayyip Erdoğan dersen hemen devletin kapıları sana açılıyor. Bu mülakat partizanlık demek, adam kayırmak demek, kul hakkı yemek demek. Geçen seçimde söz verdiler, kaldıracağız dediler. Mülakatı kaldırmadılar, arkadaşlarımızla beraberiz, mülakat kalkana kadar iki yakamız ve elimiz Tayyip Erdoğan’ın yakasındadır. Söz veriyoruz. Ayrıca öğretmen, bu geldiğinde 80 bin öğretmen vardı, kafa tutuyordu. Madem okula yollamayacaksın, niye mezun ettin diye. Şimdi 1 milyon öğretmen var. Bir de okula yollamadığı, tayinini çıkarmadığı, atamasını yapmadığı öğretmene ne diyor? Atanamayan öğretmen, yani sanki her şey tamam da öğretmende bir kusur var. Atanamıyor. Atanmayan öğretmen yok. Tayyip Erdoğan’ın hakkını yediği öğretmen var. Hakkını yediği öğretmen."

"Özel: "Bütün zamların sorumlusunun adı üç isimden oluşuyor; zam, zam, zam Recep Tayyip Erdoğan"" haberi, 17 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özel: "Bütün zamların sorumlusunun adı üç isimden oluşuyor; zam, zam, zam Recep Tayyip Erdoğan" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel: "Bütün zamların sorumlusunun adı üç isimden oluşuyor; zam, zam, zam Recep Tayyip Erdoğan" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  2. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  3. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  4. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  5. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  6. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  7. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  8. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  9. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  10. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  11. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  12. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  13. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
  14. 15:22 Bilim insanları saniyeler içinde şarj olabilen batarya ürettiğini açıkladı
  15. 15:18 ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
  16. 15:16 TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz
  17. 15:14 ABD Kongresi'nden TikTok kararı geldi: Satışı için 12 ay süresi var
  18. 15:12 Apple yeni iPad cihazları duyuracak: tarihler belirlendi
  19. 15:10 ABD istihbaratı açıkladı: Navalni'yi öldüren emri Putin vermedi
  20. 15:09 Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda başkanlık seçimi günü geldi
Politika Haberleri